Şimdi Ara

bilgisayar reset atıyor hangi donanım arızalıdır.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
458
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar çalışırken bir anda kapanıyor. Kasadan 220 kablosunu çıkarıp , bir süre bekleyip tekrar taktığımda start verdiğimde makina çalışıyor. Ne tür bir arıza olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar3564 -- 3 Kasım 2006; 11:39:54 >

• Aynı soruna benzer bir durum bende de var, çözemedim. Benimkisi 512 RAM ilave ettikten sonra oldu (önceden bi 512 vardı 1024 oldu). PC yide yavaşlattı. Çıkardım ama artık fayda etmiyor. Belki o bir tesadüftür diyorum. Biraz zorladığım zaman hemen reset çekiyor ve HDD görmüyo. Kabloyuı çıkarıp takıyorum öyle. Benimkisi sanırım RAM yada Yılların yorgunlğu üzerine HDD.

Bu arada bu konu http://forum.donanimhaber.com/forumid_183/tt.htm altında olmalı idi. Yalnış yerde açmışsın
  • quote:

Orjinalden alıntı: serdar3564

Arkadaşlar bilgisayar çalışırken bir anda kapanıyor. Kasadan 220 kablosunu çıkarıp , bir süre bekleyip tekrar taktığımda start verdiğimde makina çalışıyor. Ne tür bir arıza olabilir. Yardımcı olursanız sevinirim.

PSU gibi duruyor.PSU kaç watt ve ne marka ?Ayrıca donanımın nedir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 3 Kasım 2006; 12:57:22 >
  • bana işlemci gibi geliyor, soğutulamadığı için termal korumaya geçiyor olabilir. işlemci fanını ve soğutucusunu kontrol etmekte yarar var...
  • Aslında forum da bu sorunun yeri PC teknik yardım bölümü olması gerekiyor...
    Bilgisayarı bir süre çalıştırdıktan sonra Setupta H/W Monitör (Hardware monitör) den CPU Temparature kontrol ettin mi? Sıcaklık kaç derece? Arkadaşın dediği gibi sıcaklıktan da olabilir?
  • PSU dan kaynaklanıyo olabilir eğer PSU 'n 300 watt ve civarıysa (+.-) ve ekran kartı fln ilave ettiysen o yüzdendir voltaj yetmeyince restart atar genelde
  • aynen arkadasın dedogo gobo olabılrı cunku benımde ev arkadasımın bılgısayarı calsırken durup dururken restart atmaya basladı ılk basta vırus olabılr dıye dusunduk en sonunda format cekmeye karar verdı ama format cekerkende kendı kendını resetledı bızde bılgısayar acılırken bıostan ıslemcının sıcaklıgına baktık benım ıslemcı 33 36 arası baslarken acılısta onun kı 80 derece cıvarında acılıyodu sonra yanılmıyosam bır ıkı kabloda temazsızlık oldugunu anladı onları duzeltınce bılgısayar normal halıne dondu bırde ramlerden kaynaklanabılır yenı ekledıgın bır ram varsa ondanda olabılır uyumsuzluk yaptıgından ok sımdıden kolay gelsın
    quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

bana işlemci gibi geliyor, soğutulamadığı için termal korumaya geçiyor olabilir. işlemci fanını ve soğutucusunu kontrol etmekte yarar var...

• Arkadaşlar kapanma olayını bendede yapıyor.Ama çok sık değil.Bazen 1 hafta yapmıyor.Bzende günde iki defa yapıyor.PSU yu bi değiştirerek denemem lazım anladığıma göre.
  • quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

bana işlemci gibi geliyor, soğutulamadığı için termal korumaya geçiyor olabilir. işlemci fanını ve soğutucusunu kontrol etmekte yarar var...

evet arkadasında dediği gibi genellikle işlemciden kaynaklanan sorunlar oluyor bunlar işlemci ısındıgı için bir süre sonra reset atıyor olabilir.

işlemci fanını kontrol etmekte fayda var calısıp calısmadıgı veya yeterli sogutma işlemini yapıp yapmadıgı hakkında bilgi almanız gerekiyor.
    bunun için işlemci sıcaklıgını gösterir programlar var belki kullansanız bir bilgi alabilirsiniz
  • merhaba arkadaslar..
    bende de aynı problem var.. ne zaman atacağı belli olmuyor :D
    bazen iki gun de bir bazen ayda bir atıyor.. fişini cekmeden de acılmıor.. sorunun neyden kaynaklandıgını bulamadım..
    işlemciden kaynaklanıor olabilir. bi ara fanını sokup tekrar takmıstım ama ondan once de reset atıdo die hatırlıorum..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.