Şimdi Ara

bilgisayar reset sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • slm arkadaşlar benim masa üstü bilgisayarım var 2. ell arkadaşımdan aldım cok saglam ki kendinide kanıtladi 2 yılı gecti hala canavar (dı) .bi arkadaşımda filim arşivi vardi onu bilgisayarıma atmak istedim ve mesaüstündeki 2 tb hard diski söküp filimleri attik sonra geri bilgisayarıma taktıgımda acılır gibi oluyor bios markası asus ekrana geliyo dıt die ses gelip reset atiyor bu dıt sesi reset sesi benim tahminim herhangi bir hata sesi degiil diye düsünüyorum ve peş peşe aynı seyi yapıyor 3 yada 4 saniye geciyo gene reset devamlı ayni sey ...
    Sorunu çözmek icin yaptıklarım
    1 sata girişini yanlış mı taktım die söktüm tekrar taktım
    2 bütün bileşşenleri tek tek cıkarttin işlemci bile dahiil olmadı
    3 fan kontrelleri yaptım hepsi calişiyor
    4 biosa girdim belki hard diski görmemişdir die ama yok otomatikman görmüş
    5 biosu defult yaptım eski ayarlara tarih ve saatlerini düzelttim gene yok
    6 bios pilini çıkarttım taktin gene yok
    çalışmamasının nedeni (tahmin)
    kasayı actigimda ekran kartı fanı calışmıyordu biraz sıkıntılıydı model (nvdia 8600 gt) elinle çevirdim bir kaç kere dönmeye başladı ve devamlı kontrol ettim çalışması icin sıkıntı çıkartmadı
    açaba güç kaynagından mı kaynaklanıyor diyorum (coolar master) bozulmşmudur her sey calişiyor gözüküyor ama...
    bios pili 4 sene olmustur acaba ondan mı

Sizce bu sorunu nasıl çözebilir destek ve yardımlarınızıbekliyorum

• merhaba öncelikle bios pilinden dolayı sisteminiz reset atmaz. ekran kartınızdan şüphe duyuyorum. kasanızdan uyarı sesi ekran kartı ve ram de alabilirsiniz. ama sizin ekran kartı ile yaşadığınız fan sorunundan sonra kart zarar görmüş olabilir. büyük olasılıkla ekran kartı. anakartınız vga çıkışı var ise ekran kartınızı söküp biosu sıfırlayıp açık bakalım görüntü gelip tamamen açılacak mı ? sorunsuz açılırsa ekran kartı demektir. ama anakartınızın vga çıkışı yok ise o zaman bir arkadaşınızdan test için bir ekran kartı alın deneyin derim. benim görüşüm ekran kartı. saygılar
  • Selam öncelikle biosa gir sistem voltajlarina bak kirmizi yanan veya değeri düşük var mi sonra power kablolarının yerlerini degistir ve bize tekrar yaz bilgileri

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde ekran kartını cikar onboard ekran kartıyla aç pc yi bak açılacak mi

• on board bagladım arkadaşlar biostan ayar yapılıyormu bilmiyorum denemedim direk onboard bagladim hic görüntü gelmedi
    bu arada ekran kartin yanmış diyorsunuz ama bilgisayar acılınca asus yazısı geliyor geldikten 2 saniye sonra reset atıyor yansa o görüntü de gelmmemesi lazım degilmi
  • işlemci sıcak degeri 36
    cpu fan hızı 1985
    v core voltage 1.368v
    3.3V voltage 3.296
    5V voltage 4.992 v
    12V voltage 11.985 v
    degerler bunlar arkadaslar

ayrıca sata 1 de dvd rom
    sata 2 de samsung hard diskim gözüküo

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaes -- 9 Mart 2013; 0:54:20 >
  • İşlemci ısı problemi gibi gözüküyor ama :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 reset atma sorunu
    7 ay önce açıldı
    Reset Problemi Acil
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Biosa girip voltaja ve sicaklik değerlerine bak anormallik nerde

• quote:

Orijinalden alıntı: yepemaze

İşlemci ısı problemi gibi gözüküyor ama :)

işlemci ısı problemi mi 36 derece :D 60 desen tamam derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: EXTREME53

Biosa girip voltaja ve sicaklik değerlerine bak anormallik nerde

işlemci sıcak degeri 36
    cpu fan hızı 1985
    v core voltage 1.368v
    3.3V voltage 3.296
    5V voltage 4.992 v
    12V voltage 11.985 v
    degerler bunlar arkadaslar

ayrıca sata 1 de dvd rom
    sata 2 de samsung hard diskim gözüküo
  • Hmm demekk öyleee :O Yani işlemci veletine Yüzde 75 yük veriyoruz .d bilmiyorum ama genelde işlemci bazlı.
  • Ha bir de aklında bulunsun çalışan sistemlerde güç kablosunu cikarmadan ide yada sata kablosunu cikarirsan sistem açılmayabilir veya reset atar xp yada windows 7 cd tak önce onarmaya çalış yoksa format dene ısı yada voltaj değilse sorunun düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: EXTREME53

Ha bir de aklında bulunsun çalışan sistemlerde güç kablosunu cikarmadan ide yada sata kablosunu cikarirsan sistem açılmayabilir veya reset atar xp yada windows 7 cd tak önce onarmaya çalış yoksa format dene ısı yada voltaj değilse sorunun düzelir

malesef format yolunuda denedim o safaya gecmiyor zaten asus ekran gelio direk reset atio sonra gene ekran kartının yandı di gelio aklima ya hayırlısı baska ne olabilir bu bilgisayarın sorunu
  • Donanımsal bi problem gibi gözüküyor.. Yazılımsal yollar yapabilcegin bios resetlemek gibi bisey önerebilirim. İşe yarar mı bilemem arıza tespiti tam yapamaadık sonucta.
  • Forumda cep no vermek yasak mi canlı konusuruz

• yani benim anlamadıgım bir harddiski söküp takmakla nasıl böle bi sorun cikar üstelik sorunun ne oldugunu anlamadim bu tür işlerde az da olsa bilgim var ama durmadan acilir acilir bir bilgisayar kendini neden resetler anlayamiyorum
  • http://www.youtube.com/watch?v=0ta_pkZBJ2Q&feature=youtu.be
    arkadaşlar sorunu video cektim ve koydum daha iyi anlaşılsın die altada bilgisayarın özellikleri eger kasanın resminide istiyorsanız onuda cekerim ama parçalar düzgün takıldıgına eminim artık biraz daha net bilgi alabilirim heralde...
    ana kart modeli asus P5KPL-VM
    power supply colormaster
    ram ddr 2 2 gb
    ekran kartı nvdia 8600 gt

yardımcı olan ve olmaya çalışan herkese teşekkürler
  • Bios pilini bi çıkar pilin takildigi yeri kisa devre et biraz bekle tak yerine bak calisiyormu duzelmediyse pili cikar 1 saat bekle sonra dene olmazsa yine ya kablolarda sıkıntı var yada anakartta raminide degis bir dene en son care ekran kartinı cd romu ve diger donanimlari cikar ve once sadece onboardla dene sonra tek tek harddiski vs tek tek tak dene ve anakartta isinan bir parca veya sisen bi parca kizaran varmi tek tek dene klavye mousu bile cikar unutma sorun cok basit bile olabilir dediklerimı dene

• tamam deneyeğ yazıyorum hatta kasanında video ve fotoraflarını yükleyecem bu arada koca forumda bir tek sen ilgilendigin icin teşekkür ederim
  • ve tamam :D sorun tamamen hard diskten kaynaklı sorunu şöyle çözdüm
    ilk önce on board görüntü almayi denedim ve aldım demekki ekran kartinda sıkıntı yok dedim
    acaba dedim reset dügmesi yada power takılımı kalıyor dedim ana kartan söktüm tornavida yardımı ile çalıştırdım gene olmadı
    bu sefer elimde 2 tane hard disk vardı 2 tb ve 160 gb wd
    eski takılı olan 2 tb dı ona dokunmadım 160 gb lık hd yi bicimlendirdim ve taktım ctrl alt delete demeye başlatı hata kesildi
    sonra biostan bot ayarı yaptım ve format attım sorun çözüldü şu an formatlıyorum demekki sıkıntı hard diskte sistemi görmüyormuş neden görmedigini hala anlamadim
    @EXTREME53 sana çok teşekkür ederim ilginden dolayı :D
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.