Şimdi Ara

Bilgisayar satışları radikal bir şekilde düşmeye devam ediyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
109
Cevap
2
Favori
10.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
47 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha cok duser bu pahalilikta kim alabilir kardesim. Ama dur az kaldi 14 Mayis sonrasinda bakacagiz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • aga adamlar bizi kastetmiyor zaten. kendileri için söylüyorlar. bize pamuğu tıkayalı çok oldu.

• 1q2020 de 51.6m pc satılmasına rağmen

1q2021 de 70m

1q2022 de 80m gibi devasa bir satış olmuş,

çok kişinin evden çalışmaya geçmesiyle gereksiz bir yığılma olmuş görüldüğü gibi yoksa 18-19-20 yıllarında da 50m satış gerçekleşirken 23te de aynı şekilde 50m satış olmuş.

bence çok çok daha azalıcak satışlar, tabletler yükselişe geçecek.

teams üzerinden iletişim kurduğum herkeste tablet vardı ve pencil ile pc ye göre çok daha efektif iletişim kurulduğunu gördüm.

şu an 2.nesil i5 laptop ile ihtiyacımı gideriyorum, ssd upgrade ile günlük tüm ihtiyaçları karşılıyor 3-4-5 nesil i5-i7 laptopa sahip olanlar da aynı şekilde ssd upgrade ile daha uzun süre laptoplarını kullanırlar, pandemi olmasaydı eminim şu an 50m yerine 30-40m satışlarını görürdük.

• W serisinin olağan üstü sistem gereksinimleri !

bir önceki nesil PC lerin linux üzerinde çalıştırılması yönünde

tüm kullanıcıları bir şekliyle yönlendirici oldu !

linux çekirdeği ortalama 20 yıldır aynı api alt yapısı kullandığı için

20 yıllık pc ya kadar sistem çalıştırabilmekte olduğu için

bu tablo gayet tabi normal ! :D

• Düşmüyor, normal seviyesine geri dönüyor. Pandemi döneminde normalden fazla sattığı için düşüş gibi geliyor.

• Eskiden en üst seviye ekran kartları 700-1000 doları geçmezdi şimdi 1500-2000 birimi görüyor sonuç normal daha da düşer umarım. Özellikle bazı firmaların bir yerleri öyle kalktı ki nasıl olsa alıyorlar diye vuruyor kırbacı zevk alanda baya fazla bu işten nasıl bir kafa anlamak zor..

• Fiyatları gittikçe yukarı çekmeyi bıraksınlar o zaman.

Nasıl oluyorsa satışlar radikal düşüyor ama AMD, Nvidia rekor üstüne rekor kâr açıklıyor.

Yani sürümden kazanma değil de az kişiye yüksek kâr ile satma stratejisi güdüyorlar. Buyursunlar, han onların, hancı onların, yolcu onların.

• Bu rapor neyi değerlendiriyor? Sadece 2023 mü? Eğer önceki senelere göre karşılaştırma varsa bence gayet normal

• Çünkü artık en basit mobil alet bile her türlü multimedya işini görüyor. 2000’li yılların başında orta okuldan bu yana sağlam PC kullanıcısıydım, yıllarca gerek oyun gerekse multimedya eğlence aracı olarak PC’yi zevkle kullandım ama bana göre artık amele işi geliyor. Oyun için konsol daha cazip, multimedya vs için telefonlar her işi görüyor artık. PC’nin iş yönünden başka cazibesi kalmadı çoğu kişiye göre. Ayrıca PC fiyatları pahalı, adam evindeki TV’ye gidip 15 bin liraya ps 5 alıyor yaslanıp kafasını dağıtıyor tertemiz fakat PC’de işler öyle değil sistemi ayrı dert monitörü ayrı dert çevre ekipmanı ayrı dert. Bizde fahiş konsol vergileri olmasa konsol oyunculuğu PC ile ciddi yarışma potansiyeline sahip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turcopolo -- 10 Nisan 2023; 23:54:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun oynamıyorum i7 2.nesil bi fhd laptopum var gayette hızlı yetiyor bana oyun oynıcak olsamda 30k vermem yazık günah yani şuanki gençlere yazık :) lisede felan olsam heves ederdim 3060 lı felan makinem olsun diye :) hiç hevesim yok oyuna sadece God of war tarzı oyunları seviyorum onlarda 10 yılda bir çıkacakda oynıcaz :)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Pandemi zamanı bilgisayar girmeyen ev kalmadı. Üstüne birde madencilik adına millet sistem topladı. Fiyatlara yorm bile yapmıyorum.Bir zahmet artık azalsın....

• ekran kartları bütün piyasayı etkiledi,neredeyse artık kendisi bilgisayar olan hatta video render yapabilen ekran kartları var.oyun bilgisayarı diye bir alan var.bunu dışında normal bilgisayarın yapabildiği çoğu olayı zaten tablet ve android telefonlar rahatlıkla yapabiliyor.eeee geriye ne kaldı.

saygılar............................

• İş için mac ve iPad kullanıyorum, oyun oynamak için zaten vakit olmuyor olsada konsol fazlası ile yetiyor , şuan sağlam bir sistem 100 k , iş için lazım olmazsa asla vermem

• borayeris B kullanıcısına yanıt

Sürpriz sonlu bi yorumdu. “Paramız değersiz olduğu için bize pahalı geliyor” diye bitirmeyi bekliyordum :)

• Oyun icin konsol is icin laptop alarak hem oyuncu hem pc user olabilirsiniz. Rtx 4000 serisi laptoplar cok pahali.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ay çalışıp yüksek donanımlı bir pc alamıyorsam almam. Dünya geneli de böyle demek ki.

• 13 yıllık emektar bozulunca geçen ay 17 bin' e aldım bende araba alıyorduk bu paralara.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yurtdışında oluyor, Birleşik Krallık gibi.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.