Dünya nüfusu belli, satılacak max bilgisayar sayısı belli. Dünya doydu artık. Her ay yeni telefon, bilgisayar, araba ıvır zıvır üretiyorsun da kim alacak bilader? Suyunu çıkardılar serii üretimin. |
Bilgisayar satışları radikal bir şekilde düşmeye devam ediyor (4. sayfa)
-
-
Dünya bizim gibi değil ki bizde PC oyunculuğuna tutkun herkes adamlar konsolu daha rahat ve keyifli buluyor. PC sistemleriyle uğraşmak falan dert adamlar için zamanında delice bir korsan oyun piyasası olduğu için PC ye alıştık hepimiz. Ama gerçekten Laptob fiyatları nedir öyle yazık günah laptob dan oyunda oynanmaz adam akıllı.
-
Tüm avrupa amerika enflasyonla boğuşuyor, millet harcamaları,alışverişi kıssın enflasyon düşsün politikası yürütüyorlar. Muhtemelen sonraki senenin ortalarındna itibaren artışa geçer.
-
Raporun %90 şirketler oluşturuyor dur bizim evdeki bilgisayar 10 yıllık ölene kadar devam
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
cep telefonu ile pc apayrı birşey.
-
Reballing den mi bahsediyorsunuz ?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Satışlar düşüyorda, fiyatlarda düşse iyi olur.
-
Soğan almak için al-sat yapmak zorunda kalıyoruz.
Denemeye devam …!!!
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Artık konsol oyuncusuyum Bi yüzden y8ksek donanım aramıyorum, şimdi tek beklentim oled ekranlı 17' ekranlı laptoplarin normal fiyata satılması.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
- Bilgisayar, diğer teknolojik ürünler gibi dayanıklı tüketim malıdır. Profesyonel değilseniz veya üst düzey oyun oynamıyorsanız bir bilgisayar ortalama 5 yılın üzerinde ömrü vardır. Doğal olarak uzun süre geçmedikçe tekrar bilgisayar satın almayı düşünmüyor olabilir tüketiciler.
- Pandemide bilgisayar satışları ciddi şekilde artmıştı insanlar eve kapandığı için, şimdi o dönem de kapandı doğal olarak talep azaldı.
- Artan küresel enflasyon ve gıdaya ulaşımın zorlaşmasıyla bilhassa gelişmekte olan ülkelerdeki bireyler, bilgisayar vs. talebini kısıp gelirlerin çoğunu gıdaya ve konuta ayırmak zorunda kaldı.
- Nvidia ekran kartları da mining olayından beri devasa fiyat artışına uğradı, gerçekten sadece Türkiye'de değil, globalde de çok pahalı ekran kartları ve bilgisayarlar.
- 1980 ve 2000'li yılların yaşandığı para bolluğu ve küreselleşmenin seyri maalesef günümüzde azalıyor, bireyler artan gıda fiyatlarına karşı artık kıt olan gelirlerini harcarken daha dikkatli davranıyor. Küresel enflasyon yaşıyoruz ve ülke ekonomileri daralmanın eşiğinde. Bu da talebi düşürür doğal olarak.
Bir de nedendir bilmem, son nesil oyunlar gerçekten çok yüksek sistem istiyor. Kardeşim, ortalama bireyin sahip olabileceği sistem bellidir. Yapsana ona göre bir oyun, minimum RTX 3060 nedir yaf?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 11 Nisan 2023; 18:54:6 >
-
Alaka bile yok 4070 ti mantıklı düşündüğümüzde zaten ps5 den daha pahalı olması gerekiyor aralarında 9k fark var zaten ps5 3060 ti eş değer oluyor bu sebeple ile de daha ucuz olucaktır
-
Bu ülkede enflasyonun en az vurdugu sektor bilgisayar sektörüdür. Net.
Şu günleri özlüyorum
-
Çip krizi, kripto vs de bir yere kadar. Gerçi hala otomotiv vb de yok çekiyorlar ama o da bitecek bir yerde.
Telefon oyunlarını pcye değişmem. Eskiden olsa cinali oyunları diye dalga geçerdim de şimdi görüyorum PC kalitesinden eksiği olmayan oyunlar telefona geldi ve gelmeye devam ediyor. Eee eşitlenmiş diyebilirsiniz ama en önemli faktörler esneklik ve rahatlık. Sen iş molasïnda cebinden PC çıkartip oynayamazsin. Eve geldin diyelim o yorgunlukla gidip koltuk başinda saatlerce belindeki disklere yük bindirmek mi istersin yoksa yatağına 2.80 uzanıp rahatça oyunun keyfini sürmek mi istersin. Bu oyun yönüydü ama bilgisayarın yapıp telefonun yapamadığı çok az şey kaldı yakında onlar da olacak ve koca kulusturlere ihtiyaç kalmayacak fantaziseverler dışında.
2020 2022 de radikal artış vardı
Hayatında oyun oynamamış milyonlar konsol pc ne bulursa aldi evde delirmemek için.
Adamda pc var neden gidip yenilesin?
Monitor 1 alinir 5 yil 7 yil kullanirsin
Yaw he.
1ayda 2tane i5li bitane dandik islemcili laptopu sattım her işimi telefon görüyor genelde cocuklara 14bin tl ye monitör içinde masa üstü aldım oyunlarını oynuyorlar bı 6_7 yıl gider herhalde.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X