< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bilgisayar satışları radikal bir şekilde düşmeye devam ediyor (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Yöntem çok basit bilgisayar üreticileri fiyatları düşürün, son çeyrek de artışı göreceksiniz :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Para yok para 2017 macbook pro mu değiştiremiyorum ah dolar ah keşke bizde merkez bankası gibi para basıp kapalıçarşıdan hergün 250 milyon dolar toplasaydık ne güzel olurdu ama malesef yetkimiz yok 😊
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Şey yalandan çip krizide mi kurtarmiyor?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Ben hep dördüncü çeyrekte alıyorum. O zamana kadar daha çok daha hızlı azalsın satışlar
-
2 sene önce elektrik maliyetleri yüzünden masaüstümü kaldırıp yerine dell mini pc aldım
artık oyun oynayamıorum zaten eski pcde yenisindede internetet rahat gezmek için aldım büyük ekranda
7 senedir aynı telefonu kullanıyorum
bu saatten sonrada ne tel alabilirim nede pc
-
Bazen rtx 4090'a yöneliyorum bakıyorum belki fiyatı inmiştir diyorum 45-55 bin bandında seyrediyor. Vazgeçiyorum sonra. Fiyatlar inanılmaz düzeyde. Kazandığım maaşa oranladığımda almam diyorum. Maaşımın yarısı veya 3 te biri kıvamında olmalıki alabileyim. İnanılmaz gerçekten...
-
Telefon tablet falan baya azalltıyordur bilgisayar satışını
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Oyun oynamayan insanlar güzel bir apple veya samsung tablet aldıkları zaman elinde de güzel bir telefon varsa yetiyor her işlerine. Zaten akıllı tv ler var artık herkesin evinde hemen hemen youtube netflix vb gibi uygulamalarda çok vakit geçiriliyor. Oyun oynamak isteyen de PS5 vb alıyor aylık veya yıllık abonelikle oyununu oynuyor tv ye bağlayıp. Oyuncu pc si git gide ölüyor artık artan güç tüketimleri ve astronomik düzeyde fiyatlarıyla kimse oyuncu pc si toplayamıyor. 50 100 bin tl arasında şuan orta üst segment bir masaüstü pc. Kimin bütçesi yeter buna? Sadece oyun oynamak için verilemeyecek paralar. Ha işi gereği render kurgu montaj vs yapan mimarlar içerik üreticileri vs de zaten parasını kazanıyor onlar alıyor 50 100 bin tl arasına pc ler. Onlar da genel toplumda çok azınlık. Herkes pandemi döneminde leptobunu tabletini vs aldı zaten. Teknolojide ilerledi son 5 yıl içinde bir leptop aldıysan şuanda her ihtiyacını ( oyun dışında) karşılayabiliyorsun iyi veya kötü. Yeni nesil leptop vb gibi astronomik fiyatlar ödenemez toplum tarafından. Haliyle satışlar düşecek az bile düşmüş %29 az ben en az %40 larda düşüş bekliyordum.
-
4gb vramli rtx 3050 gibi giriş seviyesi laptopların fiyatları bile 20k olmuş:D
O paraya RTX 3060 TI lı - RX 6700 XTli fln sistemler yapıosun.
144hz geldiginden beri laptoplara bir Havalar oldu..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GenqhisKhaan89 -- 10 Nisan 2023; 15:36:38 > -
Ben hep ayni miktarda paraya aliyorum.zamdan etkilenmiyorum.
3 sene evvelki i7 fiyatina i3 alabilsemde reis guzel kuran okuyor.
Ezan bayrak bla bla bla..
Benimkini alalim bi 6 yil oldu
zamaninda rakipsiz degildi ama iyiydi
simdiye kadar sadece ssd aldim hala isimi guzel bir sekilde goruyor
Yeni bir pc alabilirim ama her gun yenisi geliyor ce yil olmadan eskiyor bizdeki
o yuzden bendeki miladini doldurana kadar almiycam
artik herkes boyle yapiyor
Bu kötü ekonomi insana tamirciliği (youtube sağolsun) bile öğretiyor, 9 yıl önce ki samsung laptop' umun menteşeleri kırılmıştı, ameliyat masasına yatırdım, en ince detayına kadar söktüm tamir ettim, core i5 işlemcili olduğu için hız konusunda sıkıntı yaratmıyor, hdd yi de ssd ile değiştirdim, bu zamana kadar idare etti, ekonomi düzelmezse gittiği yere kadar...
-
İyi bir bilgisayar çok pahalı.
Eskiden çeşitli fiyat seçenekleri arasından işimize geleni seçiyorduk.
Ama şimdi uygun fiyatlı bir cihaz almaya kalkanın elinde patlıyor.
Kaliteli bilgisayarların da aylarca ardını ödemeye çalışıyorsunuz.
Tamam çipler pahalı, kriz var ama bu kadar da olmaz ki.
Düşen satış adetlerinin oluşturduğu cari açığı sipariş tutarlarını yükselterek kapatmaya çalışıyorlar.
Umarım mantıklı bir seviyeye inerler.
Yoksa bunlar yüzünden bit pazarına nur yağacak!
-
Bilgisayarlara %30-40 indirim gelirken kur aynı süreçte %100 artmıştır muhtemelen
10 Nisan 2021 de 1200 $(8.2TL =1 Dolar) ithal edilen bir bilgisayar için 9840 lira edecekken
Günümüzde %30 indirimli olsa 840$ = 16200 lira ham olarak vereceğiz. Kaldı ki 2021'den bu yana vergilendirmelerinde de kesinlikle artışlar olmuştur.
-
Mining gizli ellerce bitirilince sonuç bu herkes vebalini ödeyecek sırasıyla
-
2021 de asgeri ücret 2800 tl iken bilgisayarlar icin 3, 3.5 maas yatiriyorduk. 2023 de asgeri ücret 8.500 oldu bilgisayara 2 maas yatiriyoruz.
Aynısı arabalarda olduğunda göreceğim o müşteri temsilcilerini.
Laptop işlemcileri değişiyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X