Şimdi Ara

Bilgisayar seçen ekran kartı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Tamire gelen bir bilgisayarın ikide birde sistem dosyalarına zarar vermesi üzerine ramdan şüphelenerek ramtest programı ile ramleri kontrol ettim. Üzerindeki 2 adet ramden biri arızalıydı. Birini söktüm ve tekrar test işlemine başladım. Test işlemi esnasında bilg. kilitlendi. Yeniden başlatayım derken açılmadı. Kontrol kartıyla arızanın ramdan kaynaklandığını gördüm. Sağlam bir ram taktım açılmadı. Anakartı biraz bükünce çalışmaya başladı. Çatlak vardır diye baktım bulamadım. Anakartı değiştirmeye kalktım. Sıfır 478 Biostar 865GV modeli yeni anakartı monte ettim. Düğmeye bastım. Ekran gelmedi. Ama boot ettiği disket sürücünün sesinden belliydi. Onboard çıkışa ekranı bağladım sorun yoktu. AGP slot bozuktur edasıyla yeni bir ekran kartı taktım sorunsuz açıldı. Kendi ekran kartı çalışıyor oysa. Bios güncellemesi yaptıp, bios ayarlarına baktım, powersuply, ram değiştirdim olmadı. Bilgisi olan var mı? Niye kendi ekran kartı çalışmıyor. Not: Çalışmayan ekran kartı 9500 denemek için taktığım kart 5500.

Ek olarak yeni anakartla bir süre çalıştıktan sonra bilgisayar yine açılmamaya başladı. Daha doğrusu düğmeye basıyorum. 10-15sn bekliyor sonra açılıyor. Bekleme esnasında kontrol kartı ram hatası veriyor. Sonra herşey yoluna giriyor. Rami değiştirdim olmadı. Üzerinde tek test edemediğim işlemci. İşlemci bu şekilde yaparmı?

• Arkadaşım tam emin değilim ama benim başımada gelen bi problem bu çok dengesiz anakart sonuçları bunu bilgisayardan ve elektronik iyi anlayan bi abime sormuştum..Anakartın üzerinde bulunun elektronik bi parçanın zamanla şişmesi dolayısıyla her zaman doğru sonuç vermiyor yani bi kere açıyosun üstünden akım geçiyor açılıyor.Ama başka bi sefere elektrik veya veri herneyse geçmiyor devreyi tamamlayamıyor..
    Benim aklıma ilk gelen bu anakartı elektronikçiye falan göster bi istersen..
    Kolay gelsin..
  • Bazen açılıp bazen açılmama sorunu çözdüm. Açılmamasının sebebisi ise işlemci ayarlarıymış. Biosa girip işlemciyi manuel tanıttım. Normalde auto idi.Sorun çözüldü. Sanırım anakart işlemci frekansnı tespit edemiyor kararsız kalıyor. İşin ilginç tarafı ram hatası veriyor. Ama ekran kartı hala muamma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Seçimi
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.