Şimdi Ara

Bilgisayar sipariş verdim kendim birleştirebilirmiyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Vatancomputer dan bilgisayar topladım sordum sistem uygun dediler ama internetten sipariş verince pc yi kendileri birleştirip göndermiyorlarmış. Şimdi ben kendim pc yi birleştirebilirmiyim yoksa bir bilgisayarcıya mı yaptırmalıyım ?

Sipariş ettiğim pc bu:

Core2 Duo E8500 3.16Ghz 64Bit 6Mb Cache 1333FSB 45Nm Penry
    4 Tane 1GB 1066MHz DDR2 HYPREX PC2 8500 CL5 RAM
    320 GB 8MB SATA2 7200 RPM HARDDISK
    P5KC P35 DDR2/DDR3 1333FSB ANAKART (6 Ram slotlu)
    HD3870 X2 1GB (512bit) GDDR3 EKRAN KARTI
    Coolermaster RC-690 460W nVIDIA SLI UYUMLU ATX SİYAH KASA

• Eğer tanıdığın bi arkadaşın varsa pc'yi iyi bilen ona git, eğer bilgisayarcıya gidersen para alabilir , bu arada nerde oturuyorsun, eğer bana yakınsan çok rahat bi şekilde yardım edebilirim
    K.çekmece'de oturuyorum...
  • Ben yeditepe üniversitesinde okuyorum şuan memleketteyim :) Bodrumdayım. İstanbulda olsaydım buluşurduk dostum. Pc yi birleştirmek çok zor birşey değildir heralde sadece ufak tefek kablolar var anakarta takılan onları bilmiyorum. Neyse heralde bir bilgisayarcıya yaptıracaz...
  • quote:

Orjinalden alıntı: CasTex

Ben yeditepe üniversitesinde okuyorum şuan memleketteyim :) Bodrumdayım. İstanbulda olsaydım buluşurduk dostum. Pc yi birleştirmek çok zor birşey değildir heralde sadece ufak tefek kablolar var anakarta takılan onları bilmiyorum. Neyse heralde bir bilgisayarcıya yaptıracaz...

Eğer paran varsa hiç uğraşma git güzel bir bilgisayarcıda yaptır, sorunsuz şekilde kullanırsın...
    Güle güle kullan
  • Eyvallah kardeş. Şimdi Vista ultimate 64 biti ve ardından bütün güzel oyunları ve programları i-ndirelim, pc birleşince ona kurarız...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasTex -- 15 Ağustos 2008; 17:47:13 >
  • Ondan önce sistemi pek güzel kurmadıgını söylemeliyim.

Ekran kartı 3870x2 alınmaz artık. 4850 al onun yerine. Senin aldıgın çift çekirdekli hem deli gibi elektrik harcar hemde 4850 gibi yeni ve performanslı değil. Hiç test incelemedinmi

Anakart olarak artık p35 leri bırakıp p45 almalısın bence. Tavsiye olarak OC yapmıycaksan msi neo3 p45, yapıcaksan asus p5q pro.

Sistemide nakit ödiyebilirsen inventusdan al bence. Taksitli fln sa inventus kazık oluyor novaya bakabilirsin.
  • ewt forumdan tavsıye almamıssın galıba sıparıs vermedıysen ekran kartı ve anakartı degıstırebılırsın sıparıs verdıysen acmadan ıade et derım ben anakart o kadar onemlı de ekran kartı o paraya daha guzellerı var 4850 ve 4870 modellerıne yonel forumdan bodrumda olan bırını bul yada forumdakı pc montaj ı na bak olmadı pc cıye gotur.zor bısı deıl montaj ama dıkkatlı oldugun surece

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OGUZ KAGAN -- 15 Ağustos 2008; 20:42:23 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • o bütçeye daha güzel sistem toplanabilirmiş ama sipariş vermişsiniz anlasılan.

anakartın kitapçıgındaki adımları tek tek uygulayarak kendiniz birleştirebilirsiniz parçaları,hiçbir zolugu yok inanın
  • quote:

Orjinalden alıntı: Xenom

Ondan önce sistemi pek güzel kurmadıgını söylemeliyim.

Ekran kartı 3870x2 alınmaz artık. 4850 al onun yerine. Senin aldıgın çift çekirdekli hem deli gibi elektrik harcar hemde 4850 gibi yeni ve performanslı değil. Hiç test incelemedinmi

Anakart olarak artık p35 leri bırakıp p45 almalısın bence. Tavsiye olarak OC yapmıycaksan msi neo3 p45, yapıcaksan asus p5q pro.

Sistemide nakit ödiyebilirsen inventusdan al bence. Taksitli fln sa inventus kazık oluyor novaya bakabilirsin.

Arkadaşım eleştirin için sağol... Fazla elektrik harcar derken neyi kastettin anlamadım, böyle bir pc alan biri için elektrik faturası o kadar cüzi birşey olmasa gerek, ki zaten yurtta kaldığım için elektrik parası ben vermiyorum. Ayrıca 3870x2 performanslı değil demişsin ama şu grafiklere bir bak:

Birde p35 ile p45 arasında fiyattan başka ne gibi farklar var ?

Oguz ve Clubber'a yorumları için ayrıca teşekkür ederim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasTex -- 15 Ağustos 2008; 21:33:18 >

• 3d mark icin mi pc alıyon?oyun testlerine baksan daha ii olurdu
  • quote:

Orjinalden alıntı: mesud92

3d mark icin mi pc alıyon?oyun testlerine baksan daha ii olurdu

bencede yerinde olsam anakarti asus p5q pro. ekran kartinida ati 4870 alirdim
  • Kusura bakma ben henüz almadıgını sandım ondan öyle söyledim. Aldıysan sonuçta güzel pc tabiki.

3D Mark Çift işlemcili ekran kartı dostu oldugu için yüksek çıkmıştır. Ben ekran kartı incelemerinde 3Dmark sonuçlarını atlıyorum hep.

4850 daha yeni, daha ucuz, kimi yerlerde 3870x2den iyi kimi yerlerde aynı yada daha zayıf. Ama şunu söyliyim artık 3870x2 devri geçti. Geçti derken hala hızlı bir kart tabi. Ama ondan ucuza ondan iyisi çıktı. teknofiyatta en ucuz 3870x2 379usd iken 4850 188usd. Kısaca değiştirebiliyorsan değiştir değiştiremezsende önemli değil hala hızlı bi kart. tak pc ne tadını çıakrt.
  • Peki ozaman birşey sormak istiyorum, şu övdüğünüz 4850 nin gddr5 olmasından başka ne gibi performans avantajı var ? sonuçta dediğiniz ekran kartı 512 mb bellek ve 256 bit...
  • quote:

Peki ozaman birşey sormak istiyorum, şu övdüğünüz 4850 nin gddr5 olmasından başka ne gibi performans avantajı var ? sonuçta dediğiniz ekran kartı 512 mb bellek ve 256 bit...

4850 ddr5 deıl o 4870 .4850ddr3 dur ancak cok perfonmanslıdır shader sayısı saat hızları bakımından perfonmansı yuksek ona bakarsan 8500gt veya 8600gt lerınden 512mb lık modellerı var yada 3850 ıle 3870 arasında ne fark var ? kullanıcıya alırken bılgısayarcılarında pek soz etmedıgı oellıklerlerden olayı basta aynı gıb ıgozuken bırının fıyatı 100 ytl ıken dıerı 400 ytl gıb ırakamlara ulasmasının sebebı vardır demı.x1550 lerın 1gb olması olayına kopuyorum bazılarıda 1gb dıe dırek onu alıyodu o zmn o kart bunların hepsınden ıyı olmus oluyo olayı sanırım anlattam

• quote:

Orjinalden alıntı: OGUZ KAGAN

quote:

Peki ozaman birşey sormak istiyorum, şu övdüğünüz 4850 nin gddr5 olmasından başka ne gibi performans avantajı var ? sonuçta dediğiniz ekran kartı 512 mb bellek ve 256 bit...

4850 ddr5 deıl o 4870 .4850ddr3 dur ancak cok perfonmanslıdır shader sayısı saat hızları bakımından perfonmansı yuksek ona bakarsan 8500gt veya 8600gt lerınden 512mb lık modellerı var yada 3850 ıle 3870 arasında ne fark var ? kullanıcıya alırken bılgısayarcılarında pek soz etmedıgı oellıklerlerden olayı basta aynı gıb ıgozuken bırının fıyatı 100 ytl ıken dıerı 400 ytl gıb ırakamlara ulasmasının sebebı vardır demı.x1550 lerın 1gb olması olayına kopuyorum bazılarıda 1gb dıe dırek onu alıyodu o zmn o kart bunların hepsınden ıyı olmus oluyo olayı sanırım anlattam

Tabiki sana katılıyorum. İlk çıkan 512 mb ile son çıkan arasında baya fark var. Ama benim dediğim kartın mhz leri de iyi, üstelik 1 gb ram ve 512 bit veriyoluna sahip. Demek istediğim hangi özelliği bu dediğiniz kartı bu kadar çekici kılıyor ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CasTex -- 16 Ağustos 2008; 23:04:19 >

• arkadaş bence önceden birletirmediysen birlestirme
    ben ankartı yaktı (nası yaptım bilmiyom)
    garantiden hallettim
    sonra götürdüm bilgisayarcıya 20 ytl verdim hemen topladı calıştırdı verdi elime
  • quote:

Orjinalden alıntı: a1a1a1fs

arkadaş bence önceden birletirmediysen birlestirme
    ben ankartı yaktı (nası yaptım bilmiyom)
    garantiden hallettim
    sonra götürdüm bilgisayarcıya 20 ytl verdim hemen topladı calıştırdı verdi elime

Dostum bende bilgisayarcıya birleştirtecem zaten. Bakalım hadi hayırlısı inş, yarın geliyor pc resimleri buraya koyacam...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.