yeni elektronik sigaramı sipariş ettim. ağabeyiniz vapor oluyor
-
-
Sigara içtiğim zamanlarda i Just s diye bir şey içiyordum
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Elektronik sigara da çok zararlı.
Polipropilen glikolü araştır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sigaranın yanında melek kalır
Merhaba, nerden aldınız ?
-
esfvape forumu tedarikçilerinden. güvenilir oluyo diyolar
Bence bir daha düşün. Zararsız sanıldığı için daha çok tüketiliyor çünkü.
Elektronik sigaraların zararları, özellikle sağlığa olan etkileri açısından son yıllarda dikkat çekmektedir. E-sigaraların zararları şunlardır:
1. Solunum Sistemi Üzerine Etkileri: Elektronik sigara buharında bulunan kimyasal maddeler, akciğer dokularına zarar verebilir. E-sigara kullanımı, astım, bronşit ve ciddi akciğer hasarına yol açabilir.
2. Kalp ve Damar Sağlığı: Nikotin, kan basıncını ve kalp hızını artırarak kalp ve damar sağlığını olumsuz etkiler. Bu, kalp krizi ve felç riskini artırabilir.
3. Bağımlılık Riski: E-sigaralar da tıpkı geleneksel sigaralar gibi nikotin içerir ve bağımlılık yapabilir. Özellikle gençler arasında bağımlılık riskini artırır.
4. Kimyasal Maddeler ve Zehirlenme: E-sigara sıvılarında bulunan bazı kimyasal maddeler (örneğin propilen glikol ve gliserol), buharlaştığında zararlı yan ürünler ortaya çıkabilir. Ayrıca e-sıvılarda kullanılan aromalar da sağlık açısından risk taşır.
5. Bağışıklık Sistemini Zayıflatma: E-sigara kullanımı bağışıklık sistemini baskılayabilir, bu da vücudu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı savunmasız bırakabilir.
6. Kanser Riski: E-sigara buharında, bazı kimyasalların kanserojen etkileri olduğu düşünülmektedir. Özellikle bazı aromalı likitlerde bulunan kimyasalların, uzun vadede kansere yol açabileceği konusunda endişeler vardır.
7. Bilinç Kaybı ve Beyin Üzerinde Olumsuz Etkiler: Yüksek nikotin alımı, beyin gelişimi ve işlevleri üzerinde olumsuz etkilere yol açabilir. Özellikle genç yaşta e-sigara kullanımı, öğrenme, hafıza ve dikkati olumsuz etkileyebilir.
8. Patlama ve Yanma Riski: Elektronik sigaraların patlama ve yangın riski de mevcuttur. Özellikle pil ve şarj sorunlarından dolayı ciddi yaralanmalara yol açabilir.
Elektronik sigara hakkında yapılan araştırmalar devam etmekte ve uzun vadeli etkileri tam olarak bilinmemekle birlikte, mevcut bulgular e-sigaraların sağlığa ciddi zararlar verdiğini göstermektedir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
yapılan bilimsel araştırmalarda sigaraya oranla %90 daha az zararlı olduğu ispatlandı. kullananların kanı ve ciğerleri temiz çıkıyor. ama kullanılan likit önemli. içine ne konulduğu belli olmayan merdivenaltı likitler kullanırsan tabi zararlı. ben güvenilir yerlerden alacağım ve aromasız likit kullanıcam.
birde devlet vergi alamadığı için asparagas haber çok. ingiltere kaynaklı araştırmalara bakınca sigaranın yanında çok masum. duman yerine buhar soluyorsun sonuçta. propilen glikol ise çoğu pastane gıdalarında ve aroma vericilerde kullanılan bir ürün.
abd ve avrupada çoğu kişi sigaradan buna geçiş yaptı bile. türkiye gibi geri kalmış 3. dünya ülkelerinde kötüleniyor. ve fosur fosur sigara içilmeye devam ediliyor.
yazdığın zararlarla alakalı yazılar tamamen nikotin alımıyla alakalı. ne ilginçtir ki nikotin bandı ve nikotin sakızıda aynı ölçüde zararlı çünkü nikotin içeriyor. ama hiç böyle karşı çıkıldığını görmedik. cevabı basit. devlet vergi alamıyor.
devletin normal sigaraların vergilerinden ne kadar kazandığınıda düşünürsek hiç şaçırtıcı değil.
kaynak atıyorum. asparagas veya türkiye kaynaklı haber sitelerinden alınma değil. direk ingiltere hükümetine ait site ;
gov.ukNicotine vaping in England: 2022 evidence update summaryhttps://www.gov.uk/government/publications/nicotine-vaping-in-england-2022-evidence-update/nicotine-vaping-in-england-2022-evidence-update-summary
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 27 Ekim 2024; 11:23:53 >
-
Nikotinamid Adenin Di Fosfat…
Ben sigarayla kıyaslamıyorum zaten. Hiç kullanmayan birine göre kıyaslıyorum. Esigara sigara bırakmada geçiş olarak çıkan bir cihazdı çünkü.
Adam sigara bırakacağım diye fosur fosur esigara çekiyor çünkü kapalı alanda içilebiliyor ve her an hazır elinin altında bas düğmeye çek. Zararlı hale getiren zaten bu yoğun kullanım.
Bu arada likiti evde kendin de yapabilirsin gayet basit. Belli oranlarda pg/vg ve aromayı karıştırıp demlenmeye bırakıyosun 2 hafta. Süreyi kısaltmak için yöntemler de var.
evet amaç zaten bunuda bırakmak olmalı. sigaraya kıyasla bırakmanın daha kolay olduğunu söyleyenler var. evyap konusuna gelince bende ilke kimya tarzı sitelerden sipariş geçicem aroma falan eklemeyeceğim.
attığım kaynak özetle şöyle söylüyor.
2015 raporumuzda belirttiğimiz gibi, buharın sigaranın riskinin sadece küçük bir kısmını oluşturduğunu ve sigaradan en az %95 daha az zararlı olduğunu (yani sigaranın kullanıcılar için buhardan en az 20 kat daha zararlı olduğunu) belirtmiştik. bu, kamuoyunun ve sağlık profesyonellerinin buhar ve sigara arasındaki risk farkını anlamalarına yardımcı olmak içindi.
buhar ve sigara arasındaki göreli riskleri, çeşitli ürünler ve davranışlar arasında ve birçok biyomarkör kullanılarak özetlemenin basit ve yanlış yorumlanabilir olabileceğinin farkındayız. incelenen kanıtlara dayanarak, 'en az %95 daha az zararlı' tahmininin geniş anlamda doğru olduğunu, en azından kısa ve orta vadede, düşünüyoruz. ancak, bulgularımızı diğer kesin ifademizi kullanarak özetlemek şu anda daha uygun ve birleştirici olabilir: buharın sigaranın risklerinin sadece küçük bir kısmını oluşturduğudur. daha önce belirttiğimiz ve yinelediğimiz gibi, bu, buharın risksiz olduğu anlamına gelmez, özellikle hiç sigara içmemiş insanlar için.
buhar ve sigara arasındaki göreli risk magnitüdü, güncel toplum algısında yansıtılmamaktadır ve incelememizin gösterdiği gibi, bu algılar müdahalelerle etkilenebilir.”
bence raporun en can alıcı paragrafı:
“sigara içicilerini tamamen buhara geçmeye destekleme
politika yapıcılar ve uygulayıcılar için, bu bölüm için yapılan gözden geçirme bulguları, sigara içicilerini tamamen buhara geçirmeyi destekleyen politikalar ve müdahaleler geliştirilmesi ve uygulanmasının, toksikanlar ve kanserojenlere maruziyeti azaltacağını önermektedir. bu, kanser önlenmesi için ilgili sonuçlar doğurabilir.”
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4F3 -- 27 Ekim 2024; 11:36:39 >
-
stick mod ariyorum. onerisi olan var mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İçmeye başladıktan bi süre sonra tıkanmaların başlar o zaman anlarsın ne olduğunu
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X