Merhaba arkadaşlar, forum kültürüm pek yok o yüzden bir hata yaparsam şimdiden kusura bakmayın diyerek başlamak istiyorum. Evdeki 8 yıllık bilgisayarım artık emekliye ayrılmak istiyor sürekli kapanma sorunları vesaire başgösterdi, upgrade ederek çözülebilir mi diye araştırdım ama çok zormuş o yüzden ikinci el bilgisayar arayışına girdim. Girdim fakat artık eskisi gibi işlemcilerden ve ekran kartlarından sizler kadar iyi anlamıyorum bu konuda yardım isteyeceğim. Bilgisayarı genellikle babam haber takip etmek için kullanacak, yazılımcı olarak çalışıyorum ve senelerdir Mac kullanıyorum arada lazım olunca ufak tefek kodları yazdırsın ve hafta sonları arkadaşlarımla League of Legends ve Counter Strike : Global Offensive oynatsın benim için yeterli. Haftada 1 ya da 2 gün kullanacağım için çok para vermek istemiyorum açıkçası o yüzden bütçem 6-7 bin Türk Lirası arasında. Sarı siteden 3 adet bilgisayar buldum hangisini almamı tavsiye edersiniz ya da daha iyi önerileriniz varsa onu belirtir misiniz. Eğer kullanım senaryomu hepsi karşılayacak ise en ucuzunu alıp geçeceğim. Sistem 1: 6500 TL Anakart: Gigabyte b450m S2H İşlemci: Ryzen 5 2600 Ekran Kartı: Sapphire RX 570 4GB Ram: XASER 8GB DDR4 3200Mhz PSU: Hadron 600W PSU ı SSD: Samsung 256gb m2 nMVE Sistem 2: 6300 TL İşlemci: Amd Ryzen 5 4600G Ekran kartı: Apunun içindeki Vega 7 Anakart: Asus Prime B450M-K Ram: Adata XPG 16GB DDR4 3400Mhz (8+8) SSD: 512GB m2 PSU: Hiper 350W Sistem 3: 7100 TL İşlemci: Ryzen5 1600AF Ekran Kartı: Zotac GTX 980 4GB Anakart: Gigabyte B450 Gaming X Ram: Corsair Vengeance 8GB 3200 MHz PSU: Sharkoon 650W 80 Plus Depolama: Crucial 500GB m2 |
Bildirim