Şimdi Ara

Bilgisayar Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, forum kültürüm pek yok o yüzden bir hata yaparsam şimdiden kusura bakmayın diyerek başlamak istiyorum. Evdeki 8 yıllık bilgisayarım artık emekliye ayrılmak istiyor sürekli kapanma sorunları vesaire başgösterdi, upgrade ederek çözülebilir mi diye araştırdım ama çok zormuş o yüzden ikinci el bilgisayar arayışına girdim. Girdim fakat artık eskisi gibi işlemcilerden ve ekran kartlarından sizler kadar iyi anlamıyorum bu konuda yardım isteyeceğim. Bilgisayarı genellikle babam haber takip etmek için kullanacak, yazılımcı olarak çalışıyorum ve senelerdir Mac kullanıyorum arada lazım olunca ufak tefek kodları yazdırsın ve hafta sonları arkadaşlarımla League of Legends ve Counter Strike : Global Offensive oynatsın benim için yeterli. Haftada 1 ya da 2 gün kullanacağım için çok para vermek istemiyorum açıkçası o yüzden bütçem 6-7 bin Türk Lirası arasında. Sarı siteden 3 adet bilgisayar buldum hangisini almamı tavsiye edersiniz ya da daha iyi önerileriniz varsa onu belirtir misiniz. Eğer kullanım senaryomu hepsi karşılayacak ise en ucuzunu alıp geçeceğim.

Sistem 1: 6500 TL

Anakart: Gigabyte b450m S2H

İşlemci: Ryzen 5 2600

Ekran Kartı: Sapphire RX 570 4GB

Ram: XASER 8GB DDR4 3200Mhz

PSU: Hadron 600W PSU ı

SSD: Samsung 256gb m2 nMVE

Sistem 2: 6300 TL

İşlemci: Amd Ryzen 5 4600G

Ekran kartı: Apunun içindeki Vega 7

Anakart: Asus Prime B450M-K

Ram: Adata XPG 16GB DDR4 3400Mhz (8+8)

SSD: 512GB m2

PSU: Hiper 350W

Sistem 3: 7100 TL

İşlemci: Ryzen5 1600AF

Ekran Kartı: Zotac GTX 980 4GB

Anakart: Gigabyte B450 Gaming X

Ram: Corsair Vengeance 8GB 3200 MHz

PSU: Sharkoon 650W 80 Plus

Depolama: Crucial 500GB m2

• 3.sistem

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • n201 kullanıcısına yanıt

Cevabın için teşekkür ederim, diğer sistemlere karşı üstünlüğünü kabaca özetleyebilir misin.

• 3. makinayı alın Ryzen 1600AF , 1. sistemdeki ryzen 2600 e yakındır. E.kartı hepsinden iyi. 1 ve 2. sistemin powerleri kesinlikle önerilmez ve çok çok zayıf.

Anakrtta diğer 2 sistemdekilerden daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metin abi 65 -- 25 Temmuz 2023; 21:48:23 >
  • metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim cevabınız için, şu anda 2'de 2 gidiyor 3.sistem ve anlattıklarınıza göre aradaki ufak farka değiyor.

• Nyschue41 N kullanıcısına yanıt

Ufak farka ,misli misli değer. En başta ,güç kaynağı.Zayıf ve başarısız bi güç kaynağı, bi sistem için en büyük risktir.

Daha sonra anakrt ve e.kartı .Daha ne olsun ki. En temel parçalar.

• metin abi 65 kullanıcısına yanıt

Anladım çok teşekkür ederim tekrardan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar önerisi
    geçen ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Nyschue41 N kullanıcısına yanıt
    Metin abi guzel aciklamis

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.