Şimdi Ara

Bilgisayar tepkisiz kaliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu hafta sonu tavsiyeleriniz uzerine sistem kurdum fakat ilginc bir sorunla karsi karsiya kaldim. Sorun su bilgisayari aciyoruz oyun vs oynuyoruz sonra durduk yere kapaniyor ve guc tusuna cevap vermiyor. Sadece fişi cikarip biraz bekledikten sonra takınca acabiliyoruz yoksa kesinlikle acilmiyor. Bunu genel olarak ne zaman yaptıgını anlamadim. Gözlemlerin sonucu işlemci vs isinmiyor bilgisayar kasilmiyor anlayacaginiz hiçbirsey yokken oluyor bu. Neden oluyor acaba basina gelen varmi?

• Up.
  • Forum kurallari der ki...

4] Yardım istediğiniz konularda sorununuzu açıkça belirtiniz. (Sorununuzla ilgili ne kadar çok ayrıntı verirseniz, çözüme ulaşmanız o kadar kolay olur.)

9] Açtığınız bir konunun ilgi görmemesi sonucu, aşağıya düşmesi durumunda, ısrarla gereksiz mesajlar yazmak (smile koymak,"up,güncel" yazmak v.b.)yasaktır. Bu şekil davranışta bulunarak konuyu üste taşımanız flood suçundan uyarı almanıza neden olur.
  • Yardim istedigim sorun gayet açık degil mi?
  • yasadigin sorun acik ama gerisi? muneccim miyiz biz arkadas nereden bilecegiz senin parcalarini... ne yaptigini ne ettigini? oyun oynuyordum kapandi sorun ne? bu soruna verilebilecek hangi cevabi begeneceksin acaba?

Detay verin demeye gerek yok sanirim... milletten yardim istemeninde bir adabi var... Bu kurallar bu adabi duzenlemek icin. Bizler gonullu yardim ediyoruz kalkipta ne para talep ediyoruz ne zaman ayirmamazlik yapiyoruz. Bu halde de kalipta terslenir gibi cevap almak hos degil. uslubunuzu duzeltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: exeter

yasadigin sorun acik ama gerisi? muneccim miyiz biz arkadas nereden bilecegiz senin parcalarini... ne yaptigini ne ettigini? oyun oynuyordum kapandi sorun ne? bu soruna verilebilecek hangi cevabi begeneceksin acaba?

Detay verin demeye gerek yok sanirim... milletten yardim istemeninde bir adabi var... Bu kurallar bu adabi duzenlemek icin. Bizler gonullu yardim ediyoruz kalkipta ne para talep ediyoruz ne zaman ayirmamazlik yapiyoruz. Bu halde de kalipta terslenir gibi cevap almak hos degil. uslubunuzu duzeltin.

Kafan mi iyi ? Uslubumu begenmiyorsan çek git arkadasim baska konuya cevap yaz. Sana saygisizlik mi ettim? Sorunu yukarida anlattim zaten. Eger hangi parcadan veya neden kaynaklandigini bilsem burada sormazdim. Yukarıda zaten soylemisim degil mi anlam veremedigim sekilde kapanıyor diye? Ben anlam verebilsem dedigim gibi bu konuyu acmazdim. Detay olarak ne istiyorsun? Donanımı mı? Yardım istemenin adabi falan var diyorsunda ben emir kipi mi kullandim bana yardim edin lan mi dedim ne dedim? Sen niye gerildin bu kadar?

• Kusura bakma arkadasim senin yardim istedigini sandim muneccim ariyormussun sen ....

Hani yaptigin hatayi az imali anlatmaya calistim ama bazilarina direkt olarak soylemek lazim her seferinde kibarlik etmeye calisiyorum ama anlamayan cok bu belli oluyor... Kusura bakmayin kibarligim icin...

Nerede parcalar.. hani anakartin modeli markasi hani isletim sistemi hani ekran karti hani psu? ne model ne marka hic bir sey belli olmadan kim ne diyecek? siz arabayi ustaya telefonda soruyor musunuz ya benim araba hareket etmiyor ne arizasi var dediginizde adam once arabanin markasini modelini sormuyor mu? Sizin parcalarinizi bilmeden ne yaptiginizi bilmeden kim ne yapacak kim ne diyecek... havada laf...

Yasadigin sorun sicaklik olur ekran karti arizasi olur islemci sicaklik sıkıntısı olur anakart arizasi olur psu arizasi olur ram arizasi olabilir sistem uyusmazligi olabilir. Bunlara karsin hangisi oldugunu az cok tahmin edebilmek icin parcalarini yazarsin parcalardan suphe edilebilecek seyler varsa mesela amd stok fan kullaniyorsan sicaklik sıkıntısı olabilir diye egilinir ama siz DETAY vermeden bu iş olmaz!!!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC donuyor tepki vermiyor
    8 ay önce açıldı
    Bilgisayar durduk yere kitleniyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • power supply yetersiz geliyormuş gibi geldi bana açıkcası....
  • quote:

Kusura bakma arkadasim senin yardim istedigini sandim muneccim ariyormussun sen ....

Hani yaptigin hatayi az imali anlatmaya calistim ama bazilarina direkt olarak soylemek lazim her seferinde kibarlik etmeye calisiyorum ama anlamayan cok bu belli oluyor... Kusura bakmayin kibarligim icin...

Nerede parcalar.. hani anakartin modeli markasi hani isletim sistemi hani ekran karti hani psu? ne model ne marka hic bir sey belli olmadan kim ne diyecek? siz arabayi ustaya telefonda soruyor musunuz ya benim araba hareket etmiyor ne arizasi var dediginizde adam once arabanin markasini modelini sormuyor mu? Sizin parcalarinizi bilmeden ne yaptiginizi bilmeden kim ne yapacak kim ne diyecek... havada laf...

Yasadigin sorun sicaklik olur ekran karti arizasi olur islemci sicaklik sıkıntısı olur anakart arizasi olur psu arizasi olur ram arizasi olabilir sistem uyusmazligi olabilir. Bunlara karsin hangisi oldugunu az cok tahmin edebilmek icin parcalarini yazarsin parcalardan suphe edilebilecek seyler varsa mesela amd stok fan kullaniyorsan sicaklik sıkıntısı olabilir diye egilinir ama siz DETAY vermeden bu iş olmaz!!!

Sunca sey yazmissin benim sordugum sorumda yer almayan tek detay ise donanım. Evet haklısın donanımı soylemem gerekirdi soylememisim ama bu kadar buyutmeye gerek var mi? ekran kartin ve guc kaynagin ne desen bu konuyu iki dkda cozerdik neden uzattikca uzatiyorsun?

Yazıyorum hepsini cevabininida merakla bekliyorum

amd fx 6300
    powercolor 7850+ 2gb o.c
    msi 970 46a
    ram 2x4gb kingston 1666
    windows 7 64 bit ultimate
    psu 500 watt.

• sistem özelliklerinde sorun yaratacak bir donanım göremedim ben. Ancak içlerinden biri arıza yapmış olabilir power dan şüphelendim farklı bitane ile deneme imkanı varsa o şekilde deneyin önce
  • quote:

Orijinalden alıntı: aLeNN

quote:

Kusura bakma arkadasim senin yardim istedigini sandim muneccim ariyormussun sen ....

Sunca sey yazmissin benim sordugum sorumda yer almayan tek detay ise donanım. Evet haklısın donanımı soylemem gerekirdi soylememisim ama bu kadar buyutmeye gerek var mi? ekran kartin ve guc kaynagin ne desen bu konuyu iki dkda cozerdik neden uzattikca uzatiyorsun?

Yazıyorum hepsini cevabininida merakla bekliyorum

amd fx 6300
    powercolor 7850+ 2gb o.c
    msi 970 46a
    ram 2x4gb kingston 1666
    windows 7 64 bit ultimate
    psu 500 watt.

Bu kadar buyutmeye gerek var. Bunlar olmadan soruna ne cevap verilebilir? bir suru islemci bir suru anakart bir suru ekran karti var. hangisini aldin hangisini topladin nerden bilecegiz? Bunlari sormaya gerek kalmamali artik. Sonucta sorun yasiyorsun yasadigin parcalari yazacaksin ki cozum uretilebilsin.. sonucta ariza cikaran bunlardan biri..........

Parcalardan psu 500w demissin markasi var mi? eski konularina geri dondum baktim cooler master yaziyor da benim aklimda turkiyede cooler master diye satilan cm master markali psu ya sahip cooler master kasalar vardi bunlardan olabilir ki bu psu lar sahte idi. Bu sıkıntı yaratiyor olabilir. ikincisi de islemci... islemci sicakligini oyun icinde izlemen lazim. amd islemcilerin stok fanlari genelde performanssiz olur asiri isinmaya mahal verebilir buna dikkat edip sicakliktan dolayi kapaniyorsa fani mutlak degistirmek gerekli.

• quote:

Orijinalden alıntı: IIBurkiII

sistem özelliklerinde sorun yaratacak bir donanım göremedim ben. Ancak içlerinden biri arıza yapmış olabilir power dan şüphelendim farklı bitane ile deneme imkanı varsa o şekilde deneyin önce

Cooler master almayi planliyoduk fakat markasi t harfi ile baslayan bi kasa vardi onu aldik (thermaltake degil)
    Islemci sicakligini falan oyun icimde izliyorum yuke aliyorum iki oyun video falan aciyorum hicbirsey olmuyor ama sadece tarayiciyi acinca kapaniyor ornegin. Kafayi yicem artik bende psudan supheleniyorum yarin goturcem garantiye. Sonucu paylasirim. Fandan kaynaklandigi dusunmuyorum gayet duzgun calisiyor sicaklik artimiyor hicbir sekilde.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Su detayi vermeyi unutmusum. Hd seagate 1 tb barracuda. Pc kapaninca power isigi yaniyo ama hd isigi yanmiyor. Bilgisayar kapaninca hd isigi yanmaz diyeceksiniz ki haklisiniz ama power isigida yanmaz degil mi? Bence hd den olabilir. Sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: aLeNN

Arkadaşlar bu hafta sonu tavsiyeleriniz uzerine sistem kurdum fakat ilginc bir sorunla karsi karsiya kaldim. Sorun su bilgisayari aciyoruz oyun vs oynuyoruz sonra durduk yere kapaniyor ve guc tusuna cevap vermiyor. Sadece fişi cikarip biraz bekledikten sonra takınca acabiliyoruz yoksa kesinlikle acilmiyor. Bunu genel olarak ne zaman yaptıgını anlamadim. Gözlemlerin sonucu işlemci vs isinmiyor bilgisayar kasilmiyor anlayacaginiz hiçbirsey yokken oluyor bu. Neden oluyor acaba basina gelen varmi?

PSU'dan kaynaklanan bir sorun bence.
  • Fazla ısıdan kaynaklanabilir derecelere bi göz at
  • kalbi yetmiyor şaka şaka :) aynısı bende oldu ama çok değil mesela durduk yere kapanıyor açıyodum açılmıyordu bekliyordum biraz servise verdim ekran kartı dediler yaptılar şimdi oyle bir sorun yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: grkn6226

kalbi yetmiyor şaka şaka :) aynısı bende oldu ama çok değil mesela durduk yere kapanıyor açıyodum açılmıyordu bekliyordum biraz servise verdim ekran kartı dediler yaptılar şimdi oyle bir sorun yok :)

Isi diye birsey yok bilgisayarda bu kesin. Sorun eger ekran kartindaysa insallah degistirirler yok kullanici hatasi bidi bidi derlerse yikarim orayi baslarina. Yarin goturcem bakalim ne yapacaklar.

Sizde nasil oluyodu durum bende ki gibi mi? Power isigi yaniyor hd isigi yok fisi cekip takmazsam asla acilmiyor mu?

• kullanıcı hatası değil ztaen pc kapalı
  • işlemci ısınıyo olabilir veya psuda bir temazsızlık kabloları kontrol et psu ve işlemci derecelerini ölç
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.