Şimdi Ara

bilgisayar toplama hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hayatımda ilk defa masaüstü toplama işine giriştim. Ne nedir bilmiyorum ama iki haftadır bir sürü şey okuyup bir sürü video izledim ama donanım işi öyle video ile öğrenilecek bir şey değil belli ki. Bilenlere danışmak kendi kafana göre hareket etmekten çok daha doğru bence. Bu yüzden de sizlere sormak çok akıllıca geldi bana. Şimdi bir kaç sorum ve doğal olarak sizden istediğim tavsiyeler var. Öncelikle sistem en fazla 3500 liraya kadar çıkacak. Buna göre bazı parçaları belirledim. Sizlere onları sunmayı, varsa daha iyi önerileriniz duymayı çok isterim.

1. Anakart nasıl seçilir en ufak bir fikrim yok. Çok pahalı olmayan ama gelecekte üzerine ram/ekran kartı/işlemci gibi değişiklikleri yapabileceğim geleceğe dönük bir anakart olsun istiyorum.
    2. Ekran kartı konusunda rx 480-gtx1060 arasında kaldım. Fiyat aralığım tam da bu iki kartı alacak kadar. Daha üstüne çıkamam. Genelde lol/cs falan oynuyorum ama araştırdığıma göre bu ikisi için illa özel bir karta gerek yok ama ben yeni bilgisayarımda bf1-fifa-nba falan da oynamak istiyorum. bu kartlardan hangisi beni uzun süre idare eder?
    3. İşlemci konusunda i5 6500 bana yeterli olur mu? Bu iki kartta darboğaz(gerçi ne olduğunu tam anlamadım ama herkes böyle soruyor) yapar mı?
    4. Bir sürü farklı ram var. Bunlardan hangisini seçersem sonrasında üzülmem?
    5. kasa alırken içerisinde 80+ sertifikalı güç kaynağı olan şeylere baktım hep bunlardan en hesaplısı hangisi olur?
    6. Başlangıçta bütçemi ssd'ye yatırmak istemiyorum sizce bu bir hata mı?

Arkadaşlar bu soruları cevaplarsanız ve bunların yanında 3500 lira civarında (monitörü işin içine katmadan) size göre almam gereken bir sistem önerirseniz çok mutlu olurum. Hepinize teşekkürler.

• Merhaba
    öncelikle sorularınızı yanıtlayalım.

1- işlemciye göre anakart seçimi yaparsın. ileriye dönük bir kart istersen z serisi veya diğer serilerde 4 ram slotu olan kart düşünebilirsin. çift ekran kartı kullanacaksan slı ve ya crossfire destekli anakart alabilirsin.

2- ekran kartı olarak yazmış olduğun 2 modelide düşünebilirsin rahatlıkla uzun süreler kullanabileceğin bir kart. rx serisi alırsan fiyat biraz daha uygun olduğu için ssd alabilirsin.

3- 6500 serisi işlemciyi düşünebilirsin darboğaz yaşatmaz. darboğaz işlemcinin ekran kartı performansını tam olarak karşılayamaması. yani ekran kartının temelde düşük performansla çalışması ama bu işlemci ile darboğaz sıkıntısı yaşamazsın.

4- ram de marka olarak çok bir şey farketmez. ayrıca mhz si yüksek ram alacaksan anakartıda buna göre seçmen gerek.

5- boş kasa + 80+psu ile ortalama aynı fiyatlara gelir çok büyük fiyat farketmez.

6- 2nci cevapda dediğim gibi ekran kartı tercihine göre ssd ye bütçeni ayarlayabilirsin. ssd yi şuan almasan bile ilerleyen dönemde düşün.

Sistem teklifine gelince aşağıda topladığım sistemi düşünebilirsin.

ASUS B150M PRO GAMING ASUS B150M PRO GAMING Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz VGA&HDMI Anakart
    INTEL BX80662I56500 Intel Core i5 6500 Soket 1151 3.2GHz 6MB Önbellek 14nm İşlemci
    ASUS DUAL-GTX1060-O6G ASUS GTX1060 GDDR5 6GB 192Bit Nvidia Dual GeForce DX12 Ekran Kartı
    WD WD10EZEX WD 3.5" 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200Rpm 64MB Cache Harddisk
    ZALMAN Z3 PLUS (SİYAH) ZALMAN Z3 PLUS MidT ATX PENCERELİ SİYAH KASA
    XIGMATEK XTK-TB-0600A XIGMATEK TAURO SERİSİ 80PLUS BRONZE 600W MODÜLER GÜÇ KAYNAĞI
    GSKILL F4-2133C15S-8GIS GSKILL 8GB (1x8GB) Aegis DDR4 2133Mhz CL15 1.2V Tek Modül Ram
    OCZ TRN150-25SAT3-240G OCZ 240GB TRION 150 Serisi Sata 3.0 SSD (550MB Okuma / 520MB Yazma )

toplam fiyat 3849tl ye geliyor vatan bilgisayarda.

ssd yi çıkarmak istersen 315tl fiyattan düşebilirsin

• Merhaba bişey sora bilirmiyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.