|
Bilgisayar toplama kasaya montajlama
-
-
Eğer anakart ve kasa arasına ek plastik koruma vb şeyler takmanız gerekecekse ki ben topladığım bilgisayarlarda öyle bir şey görmedim. (Yeni sistemleri bilmiyorum belki vardır) Anakart kutusunda o parçalar olacaktır. Anakart kitapçığında da nasıl işlem yapacağı belirtilmiştir.
Sıkıntı çekebileceğiniz bazı konular ve öneriler.
- Kasa panelinden gelen kablolar tümleşik değilse biraz uğraştırabilir. HDD led. Power, Power led vb gibi. Onları anakart kart kitapcığına bakarak ve artı eksi dikkat ederek takın.
- Güç kaynağındaki ekran kartı power soketi ile, anakarta takılacak olan işlemci ek power soketiydi sanırım onları karıştırmayın. Ya kabloların üzerinde belirtir, yada güç kaynağı kitapçığında belirtir. Atıyorum biri kısa olur bir biraz daha uzun olur.
- Bazı SSD lerden vida veya sabitleyici aparat çıkmıyormuş. Belki anakartla beraber gelir. Bu durumu da araştırın.
- Daha önce bileşen takıp çıkartmışsınız. Bilginiz vardır. Ama yine de statik elektriğe dikkat edin. Toplamaya başlamadan önce iki elinizle de metal bir yerlere dokunup üzerinizdeki statik elektiriği boşaltın.
- Yanınızda kablo bağıda bulundurun. Kabloları kasaya sabitlersiniz.
Kasalarda kablo yolları oluyor. mümkün olduğunca kabloları o yollardan geçirirseniz kasa içi daha derli toplu olur.
-
Çok teşekkür ederim dikkate alacağım dediklerinizi -
eli titremeyecek terlemeyecek,mükemmeliyetçi biri değilseniz bence pcyi kesinlikle kendiniz toplayın, onlarca detaylı anlatım videosu var zaten, geriye uygulamak kalıyor, benim 1 pcm oldu onu da toyluktan heyecandan aceleden başkasına toplatmak fikrine tav oldum sonra pişman oldum ancak ben eli titreyecek terleyecek kişiydim, bastırırken ya kırılırsa falan kaygısı yüksekti, para da yok yenisini almaya uğraşmaya, herkesin kendine göre soruları cevapları var bu konularda
-
Bu zamana kadar 3 kez sıfırdan PC toplamışımdır anakart sök tak 5-6 kez yapmışımdır
Anakartın kasaya yapışmadan askıda kalması için uzatma vidaları vs olması lazım kutusunu kontrol ettiniz mi ? anakartın kitapçığına bakarak bağlantılarını kendim yapmıştım
İlk PC toplamamda işlemci fanı tam oturmamış 1 hafta kadar öyle kullanmıştım sonra sıcaklık değerine bakıyım dedim 70-80 lerde geziyordu 😁 söküp düzelttim ondan sonrasında hiç sorun yaşamamıştım.
Bileşenleri dışarıda montajlayıp kartı kasaya takabilicek kadar geniş ise bu şekilde yapabilirsiniz.
Velhasıl eliniz yatkın değilse bir bilene yaptırın derim. -
Muhtemelen anakartın kutusunda vardır ben hiç birisini açmadım önceden bir bilenlere danışayım dedim teşekkür ederim bilgiler için -
Eyvallah hocam çok teşekkür ederim değerli yorumunu için -
rica ederim güzel sistem güle güle kullan
-
Teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun inşallah
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X