Şimdi Ara

Bilgisayar toplarmısınız yardıma ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iyigünler öncelikle şöyle belirteyim üniversite için şehir dışına gidicem ve bilgisayar için bi süredir para biriktiriyordum şimdi 4 yıllık okuyacagım belki uzayadabilir :)
    şuan 3500 tl nakitim var beni 4-5 yıl özellikle oyunlarda hiç sıkıntı yaşamadan ultrada oynayabilecegim bi sistem toplamak istiyorum pek anlamam ama az buçuk bililirim
    sadece ekran kartını sapphirin 512 bit modelleri var ondan düşünüyorum ama her türlü tavsiyeye açıgım monitörle birlikte toplamam lazım 0 dan toplamak lazım yani, nasıl bi sistem toplayabilirim ve nereden almalıyım parçaları

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehl-i Body -- 22 Mart 2015; 18:03:30 >

• up
  • 01 - INTEL Core i5 4460 Soket 1150 işlemci (ya da 4590)
    02 - GIGABYTE H97M-HD3 Intel H97 (veya aynı fiyata MSI Z97 yongalı anakart)

03 - GSKILL 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram
    04 - 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk (WD Caviar Blue veya SEAGATE)

05 - GTX970 GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı (150W TDP), (ASUS veya ZOTAC ), (AMD alternatifi, R9 290X)
    06 - 500W PSU'lu KASA
    . . . PSU'suz Kasa ile 80+ verimli 12v kanalından ~ 350W güç verebilen 500W PSU'yu ayrı ayrı alabilirsiniz.

Değiştirebilirsiniz (fiyat düşürmek için)
    02 - ASUS H81M-PLUS Intel H81 Soket 1150 DDR3 1600MHz HDMI&DVI Anakart
    03 - GSKILL 4GB Ripjaws DDR3 1600MHz CL9 1.5V Tek Modül Ram (İleride tek modül 4GB bellek daha alırsınız.)

Sistemi hızlandırmak için SSD ekleyebilirsiniz (veya HDD'yi ileride alabilirsiniz).
    04 - Sandisk 120GB Ultra - veya - Samsung 120GB 840 EVO

Monitör
    http://www.teknofiyat.com/?search=24%22+led+

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Münebbih -- 23 Mart 2015; 11:08:54 >

• Şöyle bir şey düşünülebilir. Monitör olarak dahttp://www.vatanbilgisayar.com/asus-236-vn247h-genis-ekran-led-monitor.html

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim çok teşekkürler cevap verdigin için sistem güzelde amd kursak daha mantıklı degilmi ??
    ekran kartını R9 290X alıcam uyumluluk açısından hepsi amd kursam hem daha ucuza gelir hemse performans atmazmı misal amd fx8 4 ghz 16 mb önbellek
  • alternatif

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugues de Payen -- 23 Mart 2015; 13:52:38 >
  • inatla intel diyorsunuz yani :) bi biildiginiz vardır sagolun son sistem daha çok hoşuma gitti onu toplayayım toplayınca ss de atarım sagolun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yardıma ihtiyacım var
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gigabyte h97 d3h (atx)
    İ5-4590
    hyper t2 mini
    2x4gb gskill ripjawsx 1600mhz
    Champ 02
    Asus/msi/gigabyte/galax gtx970
    1tb seagate barracuda 7200rpm

Monitör olarak;

Aoc i2369

Tercih edebilirsiniz.Gtx970'e alternatif ve fiyatı düşürmek için;

Ekran kartını R9 290 tri-x ile,
    Monitörü Aoc i2369 ile,

Değiştirebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Simplyfor -- 23 Mart 2015; 13:50:20 >
  • Ehl-i Body kullanıcısına yanıt
    son sistemi toplama adam psu'lu kasanın yanına bir 2. psu koymus biraz daha bekle. daha yazan arkadaslar olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: mangalyurekli

son sistemi toplama adam psu'lu kasanın yanına bir 2. psu koymus biraz daha bekle. daha yazan arkadaslar olur

Anlamadım?Psu koymadım hugues de payen'in önerisinden bahsediyorsunuz heralde

• quote:

evet farkettim şimdi uyardığınız iyi oldu. champ01 koyuyordum sürekli onda psu yoktu.champ02 de varmış dikkat etmemiştim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hugues de Payen -- 23 Mart 2015; 13:55:54 >
    ben de soyle bir oneri de bulunayım. Emre0210'un onerisine yakın ama işlemci ve psu birazcık daha iyi.

monitoru de:

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-gl2460hm-24-2ms-analogdvihdmi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd802630&categoryId=3002879

bunu alırsanız tam 3500TL eder sanırım.

artık amd sistem onerilmiyor yuksek butcelere. dusuk butcelere bile pentium g3258 alıyorlar.
    yukarda r9 290 almak istedigini yazmıssın gormedim. ekran kartını da r9 290 ile degistirebilirsin.

edit: onceki resim cok buyuktu resize yaptım ancak kalitesi cok düstü kusura bakmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mangalyurekli -- 23 Mart 2015; 14:23:35 >

• sagolun sadece monitör 22 inç yapıp biraz fiyatı kısıp bide ssd eklerim sistem gayet iyi olur heralde bu arada r9 290 kötü degildir dimi yolda bırakmaz yani son olarrak herhangi bir uyumluluk sıkıntısı yaşarmıyım acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ehl-i Body -- 23 Mart 2015; 14:34:56 >
    r9 290 ile ilgili herhangi bir sıkıntı yasamazsınız. SSD yi sonra da ekleyebilrisiniz ama tercih yine sizin tabiki de. uyumluluk sıkıntısı da yasamazsınız.
  • quote:

ben de soyle bir oneri de bulunayım. Emre0210'un onerisine yakın ama işlemci ve psu birazcık daha iyi.

monitoru de:

http://www.hepsiburada.com/liste/benq-gl2460hm-24-2ms-analogdvihdmi-full-hd-led-monitor/productDetails.aspx?productId=bd802630&categoryId=3002879

artık amd sistem onerilmiyor yuksek butcelere. dusuk butcelere bile pentium g3258 alıyorlar.
    yukarda r9 290 almak istedigini yazmıssın gormedim. ekran kartını da r9 290 ile degistirebilirsin.

edit: onceki resim cok buyuktu resize yaptım ancak kalitesi cok düstü kusura bakmayın.

bu kasaya bu anakart uymaz çünkü bu kasa mini tower. micro-atx anakart olur

• quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

quote:

monitoru de:

valla az kalsın siparşi vberiyodum iyiki beklemişim peki hangi kasayı almalıyım kardeş ??

• Hugues de Payen kullanıcısına yanıt
    cok sagolun ben sadece ebatlara bakmısım sitesinden. micro atx ve ITX anakrt destekliyormus.
    konu sahibinden de ozur diliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ehl-i Body

quote:

Orijinalden alıntı: Hugues de Payen

quote:

monitoru de:

valla az kalsın siparşi vberiyodum iyiki beklemişim peki hangi kasayı almalıyım kardeş ??

hocam sen bu kasayı beğendiysen, anakartı asus h97m-plus yapıp alabilirsin

• kasa güzel sıkıntı yok sagolun bide özelden bunların linkini atabilirmisiniz rami felan bulamadım hepsiburadan dan
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.