Şimdi Ara

Bilgisayar Ve IPhone 4g wi-fi baglantidaki Ping Farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    --Belki daha önce dikkatinizi çekmiştir, belki çekmemiştir.. Özetle başlıcak olursak, Pc veya laptop wi-fi baglantıdaki ping değerleri ile iphone 4g'nin aynı wi-fi hat üstündeki gözle görülür yüksek ping değerleri..
    --Öncelikle bu nereden dikkatimi çekti diğecek olursanız; hergün Almanyayala telefon görüşmesi yapıyorum, Hamburg ve Frankfurt, görüştüğüm telefonlar iphone 3gs; birisi O2(Hamburg) diğeri Deutsche Telekom T-Mobile (Frankfurt).. Hamburgla gayet net ve uzun görüşmeler yapmama rağmen Frankfurtla sürekli ama sürekli sorun yaşayıp kopmalar olması (Viber-Skype-Tango) sonucunda, bu konuyu araştırdım..
    --Kendim Uydunet 1mbs limitsiz kullanıyorum, modemim CBW560, Samsung R520 bi laptop'im ve Turkcell hatlı bir iphone 4g'm var,
    Görüşmelerimde görüntülü veya sesli en iyi kombinasyon Laptop+wi-fi' dan alıorm tuaftırki en kotu performansı; iphone 4g+3g kombinasyonundan alıorm..
    --Tabii burda ortaya bir sürü bilinmeyen çıkıyor, Deutsche Telekom'un yüksek ping degerli 3g sebekesi, Turkcell'in aynı şekilde yüksek ping değerli 3g şebekesi (Deutsche Telekom'dan bariz daha düşük ping degerlerine sahibiz beşin üzerinde ölçüm yaptırdım ping değerleri bizimkinden daha yüksek) Düşük hızlı wi-fi bağlantısı vs. vs. Velasıl Frankfurtta Deutsche Telekom kullanan bir iphone 3gs'le sürekli sorun yaşamamın sebebini asla öğrenemedim bu sorun düzelmiyorda aynı semtte O2 ile yaptiğim denemelerde bile başarılı oldum.. Bundan apayrı bi konu başlığı olur..
    --Gelelim esas soruma; Neden laptop'ım aynı yöne aynı uzaklıtkaki wi-fi modemden düşük ping le veri alışverişi yaparken, aynı yön aynı mesafedeki iphone 4g 2 ila 10 katı arasında değişen değerlerde yüksek ping sonuçları çıkarıor??Bu soru yabancı forumlarda çok sorulmuş ama çözüme denk gelemedim, TR de ise pek irdelenmemiş belkide ben rast gelmedim.. Genelde iphone'un 2.4 ghz bandını laptop'ların 5 ghz bandını kullandığını söliyenler var tam anlayamadım..

PC

IPhone 4G

IPhone 4G Modemle Arasında Ping Değeri

Modem Sinyal Değerleri

Testler Peş peşe aynı yön aynı mesafeden yapılmıştır..
    Bu testleri yaklaşık bir haftadır günün değişik saatlerinde yapmama rağmen sonuçlar hep aynıdır, hep aynı fark göze çarpıyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulashb -- 1 Haziran 2011; 21:15:30 >

• konu dışı

imageshack sitesindeki linkler acılmıyor yahu bende sürekli beyaz ekran?
    kullanıcı girişide yapılı
  • Haklisiniz ne resimler ne linkler gozukmuor, problem ne anlamadim hepsini deneyerek koymustum oysa !?
  • güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.