Şimdi Ara

Bilgisayar ve Laptop Bakımı Nasıl Yapılır? (Detaylı anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarınız ya da notebook'unuz fanlardan aşırı ses çıkarıyorsa kendi kendine ısı kaynaklı reset atıyorsa sıcaklık değerleri yüksekse artık bakım zamanı gelmiş demektir. İçerisinde Laptop ya da masa üstü bilgisayarınızı soğutan fanlar ve işlemcilerin üzerinde ısıyı ileten termal macun bulunmaktadır. Bunlar bir süre sonra işlevini özellikle diz üstü bilgisayarınızda termal macun sertleşerek görevini yerine getirmez. Fanlar ve fan çıkışları toz ile kaplanır.
    Normalde bilgisayarınız garantiliyse servise götürdüğünüzde bakarlar. Garanti dışıysa bilgisayarcıya götürürsünüz hem maliyetli olur hem özel bilgilerinize erişilme ihtimali canınızı sıkabilir. Ben kendi bilgisayarlarımın bakımını evimde kendim yıllardır yapıyorum. Notebook sökmek biraz zor fakat internette her diz üstü bilgisayarın nasıl söküleceği detaylı anlatıldığından sadece size termal macunu sürmek kalıyor.
    Termal macunlar ise oldukça ucuz ve her bilgisayarcıda satılıyor.
    15 tl den başlıyor fiyatları

resimlerde gözüken macunlar aklınızda fikir olması için birer örnek. 1-5gr arasında değişiyorlar. genelde 2gr çok çok rahat işinizi görür. Bakımın nasıl yapıldığını ise aşağıdaki videoda sizler için anlattım.
    Umarım işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miyamoto Musashi -- 12 Mart 2020; 19:57:54 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar ve Laptop Bakımı Nasıl Yapılır? (Detaylı Anlatım)

Düzenli bakım, bilgisayarların ve dizüstü bilgisayarların sorunsuz ve verimli çalışmasını sağlamak için çok önemlidir. Aşağıdaki adım adım talimatları izleyerek bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın bakımını düzenli olarak yapabilirsiniz:

1. Donanım Temizliği:

• Bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı kapatın ve fişini çekin.
    • Yumuşak, nemli bir bezle dış yüzeyleri silerek tozu ve kiri temizleyin.
    • Klavyeyi ters çevirerek gevşek kırıntıları sallayın ve gerekirse yumuşak bir fırça kullanarak tuşların arasını temizleyin.
    • Ekranı yumuşak, mikrofiber bir bezle silin ve sert kimyasallar kullanmaktan kaçının.

2. Yazılım Bakımı:

• İşletim sisteminizi ve yazılımlarınızı düzenli olarak güncelleyin. Güncellemeler güvenlik açıklarını kapatır ve hataları düzeltir.
    • Antivirüs yazılımı kurun ve virüs tanımlarını güncel tutun. Virüsler ve kötü amaçlı yazılımlar bilgisayarınıza zarar verebilir ve performansını düşürebilir.
    • Gereksiz dosyaları ve programları kaldırın. Bunlar sabit sürücünüzü tıkayabilir ve bilgisayarınızın yavaşlamasına neden olabilir.

3. Fanların Temizlenmesi:

• Bilgisayarınızın veya dizüstü bilgisayarınızın fanları, bileşenleri soğutmak için hayati önem taşır. Toz birikmesi fanların verimliliğini azaltabilir ve aşırı ısınmaya neden olabilir.
    • Fanları düzenli olarak sıkıştırılmış hava kullanarak temizleyin. Fanlara zarar vermemek için dikkatli olun.

4. Sabit Sürücü Bakımı:

• Sabit sürücünüzün sağlık durumunu kontrol edin ve düzenli olarak yedekleyin. Bozuk sektörler veya diğer sorunlar veri kaybına neden olabilir.
    • Bir disk temizleme aracı kullanarak gereksiz dosyaları kaldırın ve sabit sürücünüzdeki alanı boşaltın.

5. Pil Bakımı (Sadece Dizüstü Bilgisayarlar):

• Dizüstü bilgisayarınızın pilini tam olarak şarj edin ve boşaltın. Bu, pilin ömrünü uzatır.
    • Pilinizi aşırı ısıdan veya soğuktan koruyun.
    • Dizüstü bilgisayarınızı uzun süre prizden çıkarılmış olarak kullanacaksanız pili çıkarın.

Bilgisayarınızı veya dizüstü bilgisayarınızı düzenli olarak bakımını yaparak sorunsuz çalışmasını, performansını en üst düzeye çıkarmasını ve ömrünü uzatmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Konu güzel ama işe yaramaz çünkü piyasada bin çeşit belki daha fazla model var ve laptoplar da 1 tane vidayı sökme sinirden cihazı açamaz param parça edersin. O yüzden bilginiz yoksa uğraşmayın. 50-100 lira için cihazı riske etmeyin.
  • Katılmıyorum. Videoda tam olarak bu konuyu anlattım. Her pc nin nasıl söküleceği ile ilgi videolar var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vidaları sakın karıştırmayın. Bazı laptoplarda vida boyları farklı oluyor. Vidayı yanlış yere takarsanız anakart zarar görüyor. Aman ha...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.