Şimdi Ara

Bilgisayar Windows'a giremeden kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
351
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Masaüstü bilgisayarımın SATA kablolarından biri sorun çıkarmaya başladığı için, pek kullanmadığım DVD-ROM'un kablosunu çıkarmış ve güç kaynağıyla da bağlantısını kesmiştim. Bugün bir CD'yi kullanmam gerekti; ve her zamanki gibi bilgisayarı kapattım, 2. harddiskin SATA kablosunu çıkartıp DVD-ROM'a taktım, güç kaynağının boşta duran bir kablosunu DVD-ROM'a taktım, bu arada 2. harddiskin güç kaynağı kablosunu da takılı unuttum ve bu şekilde bilgisayarı başlattım.

Bilgisayar açılırken DVD-ROM önceden yaptığı gibi garip sesler çıkarmaya başladı, ve ben de yanlışlıkla sorunlu olan SATA kablosunu taktığımı anladım. Bu şekilde zaten hiç windows'a giremeyecekti, ben de güç düğmesine basılı tutarak bilgisayarı kapattım. Kabloyu değiştirdim, bilgisayarı yeniden açtım, windows'a girdi, masaüstü simgeleri geldi, başlangıçta açılan programlar sistem tepsisinde sıralanırken çat diye bilgisayar kapandı. Yeniden açtım, bu sefer daha windows'a giremeden kapandı. Baktım olmayacak, bütün kabloları yine eski haline getirdim ve bilgisayarı tekrar açtım. Sorun düzelmedi.

Boot ekranının hemen arkasından bir uyarı yazısı çıkıyor ve windows'un başlatılamadığını belirtiyor, windows onarma seçeneği beliriyor ve onu başlatınca da henüz işlemlere başlayamadan bilgisayar yine kapanıyor.

Tekrar DVD-ROM'u aktif hale getirdim, Win7 DVD'sini taktım, çalıştı ve gördü, windows dosyaları yüklüyor aşamasındayken bilgisayar yine kapandı.

Format atamıyorum, diskleri söküp başka bilgisayara takma seçeneğim de eldeki imkanlarla mevcut değil. İçine Win7 yüklenmiş bir USB disk de elimde yok. Ne yapmamı önerirsiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi janny_tr -- 18 Ağustos 2012; 22:08:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 8.1 Bilgisayar Kapanmıyor
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.