Şimdi Ara

Bilgisayar Yazılımcısı İçin Pc Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
2
Favori
450
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Yazılımcıyım Kullandığım program ve düzeylerini yazıcam ve elimdeki malzemeleri yazıcam bana buna uygun ilaveler söylerseniz sevinirim. birde ayrıca AMD işlemciye yönelmek doğru olurmu AMD ile İntel arasında nasıl bir fark vardır. çok büyük oyun delisi değilim.

İşlemci: İntel Core i3 3220 3.30 GHZ
    Anakart: ASUS B75M-A
    EkranKartı: AMD Radeon R7 200 (Toplam Kullanılabilir Grafik Belleği: 5075, Ayrılmış Video Belleği: 1024, Paylaşılan Sistem Belleği: 4051 - Bağdaştırıcı Özelliklerinde Aynen Böyle Yazıyor) ( Ben Ati HD 7770 Biliyordum Cpu Z ile baktım r7 200 yazıyor )
    RAM: 8GB DDR3 (2x4GB) (DRAM Frequency:665.1 MHZ yazıyor CPU Z de)

AMD İşlemciler daha uygun oluyor önerirmisiniz ?
    ekran kartını değiştirmem gereklimi ?
    CPU fanım şuan çalışmıyor değiştirmem gerek ne önerirsiniz

Kullandığım Programlar
    Visual Studio
    Notepad++
    Phpstorm
    filezilla
    teamviewer
    photoshop (basit düzeyde)
    cs 1.6
    euro truck simulator

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MCanGuler -- 10 Şubat 2017; 1:29:55 >

• Hangi programları ve araçları kullanıyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rokie T kullanıcısına yanıt
    Visual Studio
    Notepad++
    Phpstorm
    filezilla
    teamviewer
    photoshop (basit düzeyde)
    cs 1.6
    euro truck simulator
  • Bütçeniz nedir? Onu sormayı unutmuşum

• Elinizdeki sistemi çok bozmadan bir şeyler önereyim hesaplı olsun. İşlemciyi mesela amd almak çok mantıklı değil şu aralar. Eldeki sistemi dağıtıp ekstra masraflara da girmemek için soket yapınıza uygun i7 3770 hem piyasadaki tüm amd'lerden yüksek performans artışı sağlayacaktır hemde daha uygun fiyatlı olacaktır. Elinizdeki r7 250x veya hd 7770 1 gb vrame sahip. Tabiki ekran kartında sınır yok ama daha iyi bir model ve en azından 2gb vrame sahip bir kart alabilirseniz daha iyi olur. Bir de bu sisteme SSD eklerseniz oldukça işinizi kolaylaştıracaktır. Bunun yanında bütçeniz varsa 2x8gb 2133 mhz ram edinebilirseniz, anakartınızın desteklediği 2200mhz ye o.c edip biraz daha performans artışı sağlayabilirsiniz.

İşlemci fanı konusuna gelirsek, bilgisayar uzun süre yük altında kalıyorsa 3 veya 4 adet bakır heatpipeı olan kule tipi bir soğutucu alırsanız gözünüz arkada kalmaz. Yok zaten çok yüke girmiyor ve uzun süreler çalışmıyorsa normal bir soğutucu iş görecektir.

• Rokie T kullanıcısına yanıt
    çok değil işin gerçeği işimi görecek orta seviye maliyet neyse artık. kötünün iyisi gibi ortalama maliyet iyi olur
  • O zaman öncelikle işlemciyi güçlendirmek yerinde olur. İ7 3770 gayet uygun rakamlara bulunuyor 2. el. 500 lira ona desek. Ekran Kartı daha idare eder durum olunca fark yaratacak birşey alırsınız. Yine ikinci el 120 gb bir SSD çok işe yarar. Onu da 100 lira civarına halledebilirsiniz sanırım. Anakart müsade ediyor ancak ramleriniz ne durumda bilemiyorum. Yapabilirseniz 1600 mhz civarına oc etmek az da olsa performans ekler. 30 - 40 liralık bir soğutucu iş görecektir. 20 liraya da bir termal macun aldınız mı gözle görülür performans artışı olacaktır. 650 lira civarına yani amd işlemci fiyatına, performansı en az ikiye katlamış olduk.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazılım için laptop öneri
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.