Şimdi Ara

bilgisayara ram dayanmıyo yanıyo yardımmm lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarı alalı 1 yıl oldu şimdiden 2 ram yaktım bu elişmdeki 256 yıda yeni almıştım garantiden buda sorun çıkartıyo şuan bilgisayar açılmıyo açılıştaki dıd sesi gelmiyo checking for floopy gibi hatalar çıkıyo en başta. hangi nedenden olabilir?bu ramler başımın belası oldu lütfen yardımcı olun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga123 -- 30 Kasım 2006; 15:21:36 >

• sisteminin diğer bileşenleri nerde göremedim!!!!

yoksa senin sistemde sadece ram mi var!!!

arkadaşım yardım istiyorsun ama sistemin diğer bileşenleri ile ilgili hiçbir şey yazmamışsın!!!

biz medyum muyuz?

ramlerin markası ne?
    işlemcin ne?
    anakartın ne?
    yeniden format attın mı?
    anakartının biosunu güncelledin mi?(driverları da)
    anakartının sitesinden ram uyumsuzluğu ile ilgili konuları araştırdın mı?
  • Hata mesajını doğru yazmayı dene.Bios default ayarlardamı,değilse resetle veya elle default hale getir.Eğer ram yanmışsa sorun voltajlardır.Biostan voltajlar ile oynandıysa ram dayanacağı voltaj lsınırının üstünde çalıştırılmaya çalışılmışsa yanabilir.
  • 256 ram kaldı bi tane markası ddr
    işlemci: amd sempdron 2800+
    128 ekran kartı
    anakart asus tam modelini bilmiyom
    biostan hiç anlamam güncellemek iyi değilmiş öle duydum
    şuanki sorundan dolayı format atmadım ama atınca bişey değişçeğini zannetmiyom zaten 1 hafta önce format attım
    anakartın sitesindede araştırma yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolga123 -- 30 Kasım 2006; 15:53:14 >
  • biosu denicem ama default ayarlar zarar vermesin
    quote:

Orjinalden alıntı: SEAL4EVER

Hata mesajını doğru yazmayı dene.Bios default ayarlardamı,değilse resetle veya elle default hale getir.Eğer ram yanmışsa sorun voltajlardır.Biostan voltajlar ile oynandıysa ram dayanacağı voltaj lsınırının üstünde çalıştırılmaya çalışılmışsa yanabilir.
  • defult ayarlar zarar vermez. biostan ramin voltajına bak. elindeki ramin üzerinde yazan voltajıyla karşılaştır. biostaki daha yüksekse aynı yap. ramin voltajı üzerinde yazmıyorsa netten araştır. 2,5 2,6 volt filan olmalı.
  • Bios uçmuş olmasın ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • güç kaynağı büyük ihtimal
  • bios çok volt veriodur psu olamaz bence direk vermiyor anakarttan geçiyor anakart izin vermez
  • quote:

Orjinalden alıntı: tolga123

bilgisayarı alalı 1 yıl oldu şimdiden 2 ram yaktım bu elişmdeki 256 yıda yeni almıştım garantiden buda sorun çıkartıyo şuan bilgisayar açılmıyo açılıştaki dıd sesi gelmiyo checking for floopy gibi hatalar çıkıyo en başta. hangi nedenden olabilir?bu ramler başımın belası oldu lütfen yardımcı olun

zamanındaa ynı şey benim başımada geldi.oc yaparken fsb sini faz arttırdığım için ankart ve ram lerim yandı.birde fsb hızına ve voltajlara bak
  • Bios resetlemek için;Anakart üzerinde bios piline yakın jumper(atlama)vardır.Onun yerlerini değiştirip pili çıkart ve 2-3 dakıka bekle.Daha basiti makine açılırken del tüşüna bas ve açılan ekranda en sondakı seçeneklere gel.Orada default ayarları seç ve save&exit.Ondan sonra sistem ilk kurulduğu andaki haline gelir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.