Şimdi Ara

Bilgisayara RAM Ekleyince Oyunlardan Atıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta işlemcimi ve ekran kartımı güncelledim, dedim yapmışken 16 GB lık ramlerimi 32 GB yapayım.

Elimdeki ramlerin aynısından 8x2gb ram aldım bugün. Ramları 1-3, 2-4, 1-2-3-4 olarak taktım ve test ettim. Elimdeki eski 8x2gb ramler ve bugün aldığım ramler ayrı ayrı sıkıntı çıkarmıyor. Ama 4 ram modülünü aynı anda taktığımda oyunlarda crash yiyorum ve oyunlar genelde hiç açılmadan masaütüne atıyor. 2 oyunda denedim ilki Black Ops 6 dx hatası veriyor ve oyun yükleme ekranında oyundan atıyor (arada menüdeyken) , ikinci denediğim oyun Cayberpunk 2077 onda da menü açılıyor yükleme ekranındayken oyundan atıyor.

Dediğim gibi ram modüllerini ayrı ayrı 2x8gb olarak taktığımda bir problem yok. Ama hepsini aynı anda taktığımda böyle bir problem var. Acaba ramler de mi bir sıkıntı var, yoksa anakart ya da güç kaynağı kaynaklı olabilir mı?

Bu arada sistemim: msi x570a-pro, r7 5700x3d, rx 7800xt (aynı zamanda macos için rx 580 takılı 2. Slotta), 1 tane 3.5 - 3 tane 2.5 İnc hdd, 1 tane 2.5 inc sdd, 2 tane m2 sdd, coler master gx750 güç kaynağı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• EXPO'yu kapatarak dene. Olmaz ise işlemcinin bellek kontrolcüsü sıkıntılı demektir. İşlemcinin garantisi devam ediyor ise garantiye gönderebilirsin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Harici SSD'den Oyun Oynayınca Kasıyor
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.