Şimdi Ara

bilgisayarcıların bulamadığı sorun, lütfen yardım..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
336
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • pc nin eternet portu yandı, değiştirdim bilgisayarcıda internete girdi, eve okula getirdim ağ kablosu takılı değil diyor oysaki takılı.
    modemde sorun var mı diye baktım laptoptan bağlanıyor, laptoptan eternet kablosuyla bağlanıyorum.
    fakat masaüstüne takınca port ışığı kıp kıp şeklinde yanıyor ve ağ kablosu takılı değil diyor..
    yani:
    modemde sorun yok, başka bilgisardan nete giriyorum.
    internette sorun yok.
    bağlanmayan masaüstünü bilgisayarcıya götürüyorum orda giriyor.
    4 tane eternet kablosu taktım hiçbirinden bağlanmıyor..
    yani bütün parçalarda tek tek hiçbir sorun görünmüyor fakat hala ağ kablosu takılı değil diyor..
    not: okul bilgisayarı bu, biraz eski..
    lütfen yardım kafayı yiyecez yakında, sorunu bulamıyoruz..

• onboard ethernet kartını kullanmayı bırakıp...
    şunu deneyebilirsiniz...
    http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar/usb-ethernet-karti-lan-10-100-internet-kart-75381896
  • evet olabilir fakat bilgisayarcıya o kadar para verdim eternet kartını değiştirdim ilginç olan pc bilgisayarcıda gözümün önünde internete giriyor ama okulda girmiyor..
  • yok mu bi cengaver sorunu bilecek ?
  • bukadar para vereceğinize pcı ethernet kartı takıp ucuz yoldan işinizi görebilirdiniz.. (masaüstü pc) bilgisayarcıda akıl edemedimi..
  • eternet kartını değiştirdik zaten, ondan sonraki süreci anlatıyorum..
  • ethernet kartı sürücü güncellemesini yapın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynı kasanın bilgisayarcıda tak diye nete girmesi ilginç, dört tane eternet kablosu denedim ama olmadı, eternet kartı yeni takıldı, sürücüsü de yeni yüklendi, güncellesem faydası olur mu bi bakmak lazım, bir deneyeyim bunu..
  • buradan anlatmasi biraz zor ama ethernetlerin çalışma hızı frekansları vardır

10mbps half dublex
    10 mbps full dublex
    100 mbps half dublex
    100 mbps full dublex
    1000 mbps half dublex
    1000 mbps full dublex gibi...

eğer yeni bir cihazi eski bir hub veya swich e bagliyorsaniz bu tarz sorunlar yasarsiniz normalde otomatik mod secilidir fakat eski cihazlarda yine sıkıntı yaratabilir bu kisma ethernetin yapılandirma kismindan ulasabilirsiniz her modelde farklı yerlerdedir hizlari düsürüp cikarip denemenizde yarar var herşeyi otomatike birakmamak lazim dimi :P
  • xp de eternet yapılandırmaya nedene ulaşabilirim,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.