Şimdi Ara

Bilgisayarda çözülemeyen sorun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 2 ay önce yeni bir bilgisayar aldım. Özelliklerini aşağıya yazdım.

- Asus P5641-N LE G41 1333 FSB DDR2
    - Intel CPU E7400 2.8 GHz 1066 MHz 3MB Core2Duo İşlemci
    - Kingston 2 GB 800 MHz DDR2 RAM (2 adet)
    - Seagate 500 GB 7200 RPM 16 MB SATA2 Hard Disk
    - Aopen ES55Y 010 300W ATX Kasa
    - Sony AD-5240S-0B DVD Rw

Bilgisayarı aldığımdan bu yana sorunlar bitmedi. Daha ilk XP kurulumundan itibaren takılmalar ve donmalar başladı. Önce arızalı diye bir RAM değişti. Sonra da Hard Disk ama sorunlar aynen kaldı.
    2 kez aldığım yere götürdüm. İlkinde işlemci yerinden oynamış düzelttik artık sorun olmaz dediler ama değişen birşey olmadı. İkinci götürüşümde test yaptıklarını ve bir soruna rastlamadıklarını söyleyip geri verdiler ama sorunlar aynen devam ediyor. Bilgisayarı üçüncü kez götürüp bu kez biraz daha sert konuşmayı planlıyorum. Aldığım hatalardan bazılarını aşğıya yazdım. Bu konuda fikirlerinizi rica ediyorum. Nasıl olurda bilgisayarda sorunun ne olduğu anlaşılamaz çözemedim.
    Bilgisayar sürekli donuyor ve donduğında ekran yatay çizgilerle doluyor, görüntü bozuluyor. Ayrıca bilgisayarın donması için herhangi birşey yapmaya da gerek kalmıyor bazen. Ekranda hiçbirşey yokken ve bilgisayar öylece açık olarak dururken de donabiliyor. İşin kötüsü bu donmalar sonrası Internet Explorer’da garipleşti. Hürriyet, Milliyet, Facebook, Youtube gibi sayflarda biraz zaman geçireyim deseniz birden Explorer sayfası kapanıyor. Aynısı Firefox’ta da oluyor. Sık sık Flash10e.ocx hatası geliyor. Ayrıca bilgisayar kendi kendine yeniden başlatma işlemi yapıyor.

Bazı hatalar şöyle;
    - Flash10e.ocx
    - BC Code : 24 ..............................
    - BC Code : 10000050 ....................
    - BC Code : 1000000a ....................
    - Svchost.exe hatası
    - İexplorer.exe hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grgali -- 5 Nisan 2010; 23:59:19 >

• Öncelikle sisteminizi yeniden kurulum yaparak yenilemeniz faydalı olabilir. Eğer yine aynı sorunlar devam ediyor ise o zaman donanımsal sorunlar üzerinden gidilebilir. Belirttiğiniz problemler daha çok sorunlu işletim sistemi problemleri gibi görünüyor.

"Advanced SystemCare" adlı programı indirip kurarak bir tarama yapın. Bir çok hata ve problemi düzeltebilme yeteneğine sahip. Şanslı iseniz yeniden kuruluma filan gerek kalmadan sorunu çözersiniz.
  • işletim sistemi problemi
  • Sisteme FDİSK atıp temiz bir formatla yeni işletim sistemi kurabilirsin...
    Tekrar hata alırsan Anakartta genel bir sorun olabilir
  • Bilgisayara defalarca format atılıp denendi ama sorun değişmedi. Hatta XP cd'sinde sorun olabileceği düşüncesiyle hiç kullanılmamış XP cd'sinden de denendi ama sonuç değişmedi. BC Code hatasının anakart arızası ile ilgili olduğu ile ilgili bilgiler okudum bazı sitelerde. Bu doğru mudur?
  • Sana çok sacma bir teklif etcem:) Windows 98 cd temin etme şansın var ise.. Önce bicimlendir.. Sonra windows 98 kur.. Ve takılmaya devam et bi kaç saat.. Aynı sorunları alıp almadıgını belirtirsen yardımcı olabilirim sana.. Genelde o hata kodlarından çözüme pek gidilemez acıkcası.. Farklı terimler farklı şeyler yada en azından bizlere ve çogu teknik servise öyle geliyor.. Yada gercekden dedikleri gibi onlarda sorun çıkmıyor.. bizlere gelince sorunlar nukse ediyor..

kadir_sahin@hotmail.de eklersne konuşuruz*
  • Win 98 cd'si yok ama zaten ben farklı farklı XP kurulum cd'lerini denedim ki, eğer cd lerde bir dorun varsa ortaya çıksın ama değişmedi malesef sonuç...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Açıkcası ben o tarz sorunlu bilgisayarlara windows98 kurarak çözüm arıyorum.. Cünkü xp çogu zaman donanım hatasından dolayı sacma sapan seylere hata veriyor ve ya mavi ekran yada belli uygulamalara baglı gereksinimler hakkında hata veriyor... Sen daha önce hic hdd sini komple bicimlendirdinmi? yani mesala c ye format atıpda d dosya bırakarakmı formatlıyorsun her seferinde? virus olabilir cünkü.
  • İki türlü de denedim, tamamına format attım, sadece C'ye format attım. Hatta hard disk değişti ama sorunlar aynen ve inatla devam...
  • O Zaman burada anakart sorunlu gibi gözüküyor. Baska isletim sistemleri deme imkanın oldumu?
  • Başka bir işletim sistemi denemedim...
  • bence sorunsuz cd ile başka bir işletim sistemi tekrar dene. diğer ihtimalleri daha sonra düşün.
  • Konuyu böyle kapatmak bence yakışık almaz Arkadaşım ncelikle aynı sorunu yaşıyoruz Sorunları şöyle sıralayalım önce
    1- Flash10e.ocx --Flash10a.ocx ve benzeri hatalar ve arkasından explorer Hatası
    2- Explorer Hatası
    3- Arka arkaya Ekplorer Hatası ve devamında mavi ekran
    4- Bilgisayarın kendini resetlemesi

Bir Bilgisayar Hata veriyor ise 3 ayrı nedeni olabilir

1- Donanım Arızaları
    2- Yazılım Arızaları
    3- 3 Şahısların Arızaları

1- Donanım Arızaları : Donanım arızalarının birçok sebebi olabilir ama genelde basit arzalardır yerine oturmayan rem ve ekran kartı yada bacak teması eksik olan işlemci gibi sökülebilir elemanları kontrol etmek gerekir
    Ayrıca Bilgisayar topraklama olmayan bir pirizde takılı ise nadiren de olsa reset atma hatasına neden olabilir

2- Yazılım Hataları : Doğrudan donanım arızalarına neden olabileceği gibi çalışan herhangi bir programın arzalanmasına neden olabilir
    Günümüzde bir bilgisayar satılırken muhakkak beraberinde Anakart İşlemci Ve diğer donanımların cd olarak driver yazılımları verilmesi gerektiği halde hiç kimse buna dikkat etmez Bu yüzden bilgisayarımızda doğru yazılım ve drverların yüklü olduğuna emin olmamız gerekir

3- 3 şahısların sebepolduğu arızalar: Bu arızalar genelde bilgisayarımızda sorun olmamasına web sitelerinin sorun yaşıyor olmasıdır

Gelelim Bizim sorunlarımıza
    Flash10e.ocx hatası flash player uzantılı bir hata ve malasef henüz bende bulmuş değilim sadece bu hatayı daha seyrek vermesini sağlayabildim
    ncelikle yukardaki dosya ne işe yarar windowsda ne iş görür bunu iyi bilmek gerekir Birinci görevi Explorerde bir eklenti olarak çalışır Hem ekplorer i hızlandırır hemde 3 boyutlu görüntüleri gösterir ve beraberindeki sesleri çaldırır.
    Flash player aslında yazılım olarak windows tarafından desteklenmez günümüzde çoğu kullanıcı en az windows sp1 kullanmaktadır ve sp1-sp2-sp3 bu programa bir gözcü yerleştirir bu gözcü benzetmek gibi olmasın ama köpek gibi en ufak bir sese havlamaya başlar :D yani proğramı ani olarak kapatarak tekrar açar işte bu esnada bu program hata verir

Bunu çözemedim ama daha az hata vermesini sağladım öncelikle aşağıdaki linkten indireceğiniz flash ı tamamen sistemimizden kaldırıyoruz
    http://www.softwarepatch.com/software/flashuninstall-security.html
    Daha sonra şu adımları uyguluyoruz
    Başlat
    çalıştır
    regedit
    yazıp enter yapıyoruz regeditde düzende bul a tıklayıp tırnak işareti olamadan "Macromed" yazıp bulunan dizini komple siliyoruz
    Daha sonra clone cd ile regedit ayarlarını denetletip gerekli düzeltmeleri yaptırıyoruz
    Bu işin kolay tarafı idi ama daha bitmedi
    Şimdide Bilgisayarımızdan Sp1 - Sp2 - Sp3 hangisi yüklü ise bulup kaldırıyoruz
    Sp ler progrem ekle kaldırda mevcuttur ama ismi sp şeklinde verilmez
    onun için Program ekle kaldırda güncelleştirmeleri göster kutusuna tıklıyoruz
    Bende şöyle gözüküyor KB915865 bu güncelleştirmeyi kaldırıyoruz ve bilgisayarımızı komple kapatıyoruz
    (kesinlikle yeniden başlata tıklamayın)
    ve bilgisayar durunca eternet kartına takılı olan internet bağlantısını çıkarıyoruz
    Bilgisayarı tekrar açıp
    önceden indirmiş olduğumuz flash player son sürümünü bilgisayarımıza kuruyoruz
    bilgisayarımızı tekrar kapatıp ağ kablomuzu takıyoruz bilgisayarı açıp
    microsoft sitesinden sp indirip yüklüyoruz

bende hata hala devam ediyor ama çok seyrek bu hatayı alıyorum bazı sistemlerde tamamen düzeliyor

Bu sorunun başka formülünü bilen lütfen yazsın çünkü çok can sıkıcı bir sorun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.