Şimdi Ara

Bilgisayarda ekrana görüntü gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir yerde hata yaptığımı düşünmüyorum. Yaptıklarımı sıralayayım.

1. Sorun anakart diye düşündüm farklı bir anakart denedim, sorun çözülmedi.
    2. Sorun ramlerden diye düşündüm, farklı ram denedim sorun çözülmedi.
    3. Sorun hdd olsaydı en azından ekrana görüntü gelir hdd'nin bozuk olduğuyla ilgili hata mesajı verirdi.
    4. Farklı ekran kartı denedim sorun çözülmedi.
    5. Farklı bir işlemci denedim sorun çözülmedi.
    6. Yeni power aldım sorun çözülmedi.
    7. Monitör ve kablosu sağlam.
    8. Kafayı yiyeceğim az kaldı.
    9. Yardımlarınızı bekliyorum..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi voldemortunvarisi -- 23 Ekim 2019; 12:46:21 >

• Bios'u sıfırlayın. Mümkünse yeni bir bios varsa onu yükleyin. Güncel bios ise, downgrade bios yapın.

Birde monitorun kendi fabrika ayarlarına dikkat edin. Bazı monitorler sinyali otomatik alamıyor, ayarlardan sinyal tipini kendiniz seçmek zorunda kalıyorsunuz. bunu ancak siyah ekranda bir süre beklediğinizde ses açma ve kapama tuşlarına basın, hoperlorde ses geliyorsa kesinlikle monitor sorunludur.

Bu iki seçenekten biri ama bana göre problem anakartın bios'undan kaynaklı gibi duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heliosaga

Bios'u sıfırlayın. Mümkünse yeni bir bios varsa onu yükleyin. Güncel bios ise, downgrade bios yapın.

Birde monitorun kendi fabrika ayarlarına dikkat edin. Bazı monitorler sinyali otomatik alamıyor, ayarlardan sinyal tipini kendiniz seçmek zorunda kalıyorsunuz. bunu ancak siyah ekranda bir süre beklediğinizde ses açma ve kapama tuşlarına basın, hoperlorde ses geliyorsa kesinlikle monitor sorunludur.

Bu iki seçenekten biri ama bana göre problem anakartın bios'undan kaynaklı gibi duruyor.
    Bios için yapabileceğim tüm işlemleri yaptım. Yine değişiklik yok. Sanırım bilgisayar hiç açılmıyor. Klavye ve fare ışığı yanıyor lakin devredışı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: voldemortunvarisi

Bios için yapabileceğim tüm işlemleri yaptım. Yine değişiklik yok. Sanırım bilgisayar hiç açılmıyor. Klavye ve fare ışığı yanıyor lakin devredışı.

Alıntıları Göster
    Açılmıyor derken hiçbir elektriksel aktiflik yok mu?

Uzay montajı yapıp o şekilde pc'yi çalıştırmayı deneyin.

Kullandığınız sistemi yazarsanız başka arkadaşlarda konuya dahil olabilir.

Aklıma bunun dışında..

ram slotlarını farklı slotlara takarak çalıştırmayı deneyin. çalışmıyorsa ramleri çıkartıp bilgisayarı ramsiz çalıştırın. ses vermiyor ama çalışıyorsa(yani ekranda bir yazı görüyorsanız) ramlerle ilgili bir sorun var. yada yine hareket yoksa tekrar ramleri takıp aynı olayı ekran kartı için yapın(anakartta onboard olduğunu düşünerek söylüyorum)

suçlu ram veya ekran kartı gibi gözüküyor. Anakartta olabilir ama değiştirdiğinizi söylemişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Heliosaga

Açılmıyor derken hiçbir elektriksel aktiflik yok mu?

Uzay montajı yapıp o şekilde pc'yi çalıştırmayı deneyin.

Kullandığınız sistemi yazarsanız başka arkadaşlarda konuya dahil olabilir.

Aklıma bunun dışında..

ram slotlarını farklı slotlara takarak çalıştırmayı deneyin. çalışmıyorsa ramleri çıkartıp bilgisayarı ramsiz çalıştırın. ses vermiyor ama çalışıyorsa(yani ekranda bir yazı görüyorsanız) ramlerle ilgili bir sorun var. yada yine hareket yoksa tekrar ramleri takıp aynı olayı ekran kartı için yapın(anakartta onboard olduğunu düşünerek söylüyorum)

suçlu ram veya ekran kartı gibi gözüküyor. Anakartta olabilir ama değiştirdiğinizi söylemişsiniz.

Alıntıları Göster
    Dostum uzay montajı da denedim, başka ekran kartı da denedim, başka ram de denedim, tozları filan da sildim. Elektriksel hareket var kasada. Fanlar dönüyor işlemci fanı dönüyor, hdd'nin çalıştığını hissedebiliyorum dokununca lakin hdd ışığı yanmıyor. Araştırmadığım yer kalmadı, monitör kablosunu da değiştirdim olmadı. Tüm parçaların yedeği var neredeyse bu tür durumlar için saklıyordum.

Sistemim:

Amd FX 6300 işlemci.
    Asus GeForce GTX750 Ti STRIX OC GDDR5 2GB ekran kartı
    12 GB RAM

Not: Aynı anakarttan 2 tane vardı böylelikle deneme şansım oldu. Ayrıca ekran kartı yedeğim de vardı, ram de aynı şekilde.

• O zaman daha uzman birinden yardım almalısın.

Bende ki çözümler bu kadar:/ gereken herşeyi denemişsin çünkü.
  • Arkadaşlar götürdüğüm bilgisayarcı bile çözemedi sorunu. Lütfen yardımcı olun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Görüntü Gelmiyor.
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • voldemortunvarisi kullanıcısına yanıt
    Sen yapılması gereken herşeyi zaten yapmışsın, el elden üstündür başka bilgisayar servisine götür elektronik tamir yapan bir yere ama çevrende araştır böyle bir yer varmı diye, gerekli ölçümleri yapsınlar gate, bacak mosfet ölçümleri yapılsın sorunu hallederler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Sen yapılması gereken herşeyi zaten yapmışsın, el elden üstündür başka bilgisayar servisine götür elektronik tamir yapan bir yere ama çevrende araştır böyle bir yer varmı diye, gerekli ölçümleri yapsınlar gate, bacak mosfet ölçümleri yapılsın sorunu hallederler.
    Öyle yapacağım..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.