Şimdi Ara

Bilgisayarda fan çalışıyor ekran ve ses yok!!!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün aldığım Quad Core Anakart ve İşlemciyi taktım. Işığı yanıyor, fan çalışıyor ama ekranda hiç bir şey yok, bip sesi yok. Ramleri söküyorum ramsiz çalıştırıyorum yine hiç bir ses ve görüntü yok. Ramsiz çalışınca gelmesi gereken bip sesi gelmiyor. Sorun nedir acil yardum lütfen!!!
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Acaba yanlış mı taktım ki??? :S
  • en olası sorun açma kapama, reset tuşlarını yanlış bağlamışsınızdır. orayı bir kontrol edin
  • Bir de ilk çalıştırdığımda ekranda orta yerde Express Gate diye bir yazı yazdı, çalıştı ancak disk okuma hatası yazdı. Baktım hard diski takmamışım. Elektriği devre dışı bırakıp hard diski bağladım ve çalıştrdım. Fakat daha sonraki durum bundan ibaret, hiç tepki yok. Ekran görüntüsü "No Video Input" şeklinde monitörün kendi yazısı. Buzzerdan gelen ses de yok. Ramsiz çalıştırdığımda bile buzzer sesi gelmiyor. Yani işlemci ve kasa fanı ile ışıklar dışında hiç bir hayat belirtisi yok. Lütfen yardımcı olun sınavlarım yarıda kaldı vallahi...
  • Nasıl yapabilirim öğrenebilir miyim? İlk defa anakartı söküp yenisi taktım da...
    quote:

Orjinalden alıntı: Temren

en olası sorun açma kapama, reset tuşlarını yanlış bağlamışsınızdır. orayı bir kontrol edin
  • Arkadaşlar yardım edebilecek bir kişi yok mu? Durumu aynen anlattım... :(
  • Anakartın kitapçığında yazar hangi kablonun nereye gelceği
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ana kablolar yazıyor ancak küçük soketler yazmıyor :(
    quote:

Orjinalden alıntı: raymanallstar

Anakartın kitapçığında yazar hangi kablonun nereye gelceği
  • Anakart kitapçığında ilgili kabloların nerelere takılacağı resimli olarak anlatılır. Eğer ingilizceniz yoksa sadece burada zorluk çekersiniz gerisi kolaydır. Bende önemsemiyodum nasıl olsa biladere yaptırırım diyodum ama bigün tek kalıpta mecburen kendim yapmam gerekince paşa paşa yaptım Yapman gereken sadece sırası ile kabloıları anlatılan yere takmak. Ana kablolar haricindede küçük kablolar dediğin hdd , power ve reset soketleridir onlarıda edn dandik anakart kitapçığında bile anlatırlar.

Eğer gene yapamazsan anakart modelini yaz sana nasıl yakıcağın anlatılır.
  • sana bir tavsiyede bulunayım, kasadan anakarta bağlantı yapacağın kablolara dikkat et, yanlış yerlere montaj yapma, yoksa sonucu kötü olabiliyor,
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.