Şimdi Ara

Bilgisayardan Bilgisayara veri aktarımı konusunda yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kullanmadığım eski bilgisayarımı şu an kullandığım bilgisayarıma kablo yardımı ile devamlı bağlantı olacak şekilde bağlamak istiyorum.Cross kablo ile bağlantı yaparsam internet'e bağlanamıyorum.RS 232 kablo kullanarak bağlanabileceğim söylendi bu sayede internete bağlanabileceğim gibi diğer bilgisayarımda internet bağlantısı olmasa bile oda internete bağlanabilecekmiş.Bu konuda bilgisi olan yada başka bir alternatif verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• bilgisayarlarda eğer bir tane ethernet çıkışınız varsa en mantıklı yok modem/router üzerinden bağlamak. öbür türlü kendi internetinizi feda etmeniz gerekir. veya 5 liraya bulabileceğiniz bir ethernet kartı da takabilirsiniz ama l öyle olursa yazılımsal bağlamda iki bilgisayarı birbirine göstermek sorunlu ve karışık bir iş olur

rs 232, yani seri bağlama konusunda ise bir fikrim yok malesef.. google bu iş için faydalı olabilir
  • RS232 kablo ile iki bilgisayarı birbirine bağlayamazsınız bağlasanızda bağlantı çok yavaş olur.

4 port Switch enmantıklısı
  • burda modeminizin önemi var.
    eger 2 ethernet portuna sahipse , ve pc'nizde ethernet cikişlari varsa ikisine 2 ethernet kablo ile internete baglanmanız mumkun.

ama siz modemden tek pc'ye baglayarak , 2.pc'yde modemin takili oldugu pc'den interneti almasini istiyorsunuz.
    bu durumda yine iş modeme düşüyor. modem pc'ye hangi kabloyla baglaniyor ? usb'mi ethernet mi ?
    ethernet ise pc'nızde çift ethernet girişi olması lazim (biri internet digeri 2.pc için)
    ama bu cok karişiktir bende bir zamanlar denedim ama başaramadim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: McCarty
    ethernet ise pc'nızde çift ethernet girişi olması lazim (biri internet digeri 2.pc için)
    ama bu cok karişiktir bende bir zamanlar denedim ama başaramadim.

ben devamını getireyim her iki bağlantıyı sağladıktan sonra ağ bağlantılarıma sağ tık özellikler diyorsunuz her iki ethernet kartını seçerek sağ tıklayıp bağlantıları köprüle diyorsunuz işleminiz tamamlanıyor

fakat bu işlem sonucunda 2 ethernet kartı olan pc açık olmadığı durumda diğer pcde internet olmayacağını hatırlatmak isterim
  • Yardımınız için teşekkür ederim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.