Şimdi Ara

Bilgisayardan ses çıkmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabah bangır bangır bağıran bilgisayarımdan ses alamıyorum.Format attım ve driverları kurdum.Ancak bilgisayar ses kartı yokmuş gibi davranıyor.Ne olmuş olabilir ve nasıl çözülebilir bi' yardım etseniz?

• işletim sistemin ne?
  • windows xp sp3
  • Bir de aygıt yöneticisinde PCI device olarak görüyor yani onun ses kartı olduğunu algılamıyor??
  • aygıt yöneticisine gir pCI deviceyi sağ bas ve cd deki sound klasörünü göster oyle bi dene
  • Bide Hd audio diye bişey yüklüyosa ordaki audio kısmından hoparlöre bastığında arka çıkış olarak ayarla bende bu sorun bazen oluşuyor çünkü kulaklığı çıkarıp hoparlörü taktığımda Hd audio yöneticisinden Hoparlörü işaretlemem gerekiyor
  • Öyle de denedim yine olmadı.Ses kartım onboard acaba güç kablosu falan çıkmış olabilir mi?Yani oralardan bir kablo çıkarttım ama daha önce ne zaman taktım onu oraya falan hatırlamıyorum.Demem o ki onboard ses kartının çalışması için öyle bir kabloya ihtiyacı var mı?
  • evet bi kablosu var takılan anakarta
  • Driver ı kurdum ama hala yanında sarı soru işareti olarak PCI device şeklinde duruyor aygıt yöneticisinde
  • O kablo çıkmış işte onu taktım yerine 7 yada 8 pin bişeydi galiba.peki onun tersi düzü ya da jumper ı falan filan var mı? :)
  • Bak bir yerden alıntı konu bu sorunla ilgili

herkese mrb..bn xp'yi bugun kurdum(sp2)..fakat ekran kartı,ses kartı ve anakart cd'lerini duzgun yukledim..ama aygıt yoneticisinde "pci device" yuklenilmemis gozukuyor..internet ya da gerek ekran gerek ses gerekse de ekran kartıyla sorunu gidermeye calistimsa da aygıtı bi turlu yukleyemedim..biri bana bu "pci device"n ne oldugunu ve bu sorunu nasıl cozebilecegimi anlatabilir mi???

Cevap:
    Bios'u güncellemen pek bir işe yaramayacaktır bu konuda. Anakartındaki tümleşik kartların haricinde, ekran kartından başka bir aygıtın yoksa büyük ihtimalle ses kartındandır. Anakartının modelini yazarsan daha çok yardımcı olabilirim. Ama büyük ihtimalle Realtek'tir ses kartın. Realtek'lerin bazı modellerinde, sürücüden ayrı olarak bir yükleme daha yapması gerekiyor. O yüklemeyi yapmadığında da bazen ses kartı tanıtılmış gösterir ama pci device diye simge çıkartır. Sitesinden güncel driveri indirip yüklemen sorunu çözecektir

Soru sahibinin Cevabı:
    ewt ses kartındandı..cunkuu anakartın uzerindeki ses kartını yuklemedim(ayrı ses kartım oldugu icin) bnde bios'tan onu kapattim ve sorun da cozuldu

• hmmm anladım teşekkürler.ben nasıl arattıracağımı bilemedim ondan yeni konu açtım.o zaman ben güncel driver ile deneyeyim bir de
  • Bu da işe yaramadı.Ne PCI device gitti ne de bilgisayardan ses çıkıyor :(
  • o zaman tek çare kaldı biosu güncelle
  • bir de onu deneyelim bakalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.