Şimdi Ara

Bilgisayari Acamiyorum Dahada kotusu formatta atilmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
728
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar bilgisayarla Takiliken pc bir anda dondu bende reset attim sonra bilgisayar aciliyor fakat ekran simsiyah sadece mouse gozukuyor internette bu soruna bir virusun yol actigiini ogrendim bende format atmaya karar verdim fakat dvd rom calismadigi icin usb den format atmayac calistim fakat yeniden baslatinca format baslamiyor bi turlu acaba nasilc ye format atabilirim

Bilgisayari Acamiyorum Dahada  kotusu formatta atilmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MadTR -- 13 Temmuz 2013; 15:59:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• farklı bir usb disk dene kingtondan olabilir toshiba falan dene
  • dvd rom u değiştir bence zaten pahalı bişey değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: igetsky

farklı bir usb disk dene kingtondan olabilir toshiba falan dene

Denedim hocam acaba bios mu dsteklemiyor usb den formati

• Quick Boot seçeneğini disabled yap. Ben o seçenek yüzünden format atamamıştım.
    Bu seçenekle olmazsa şu ekran görüntülerini ekleyebilir misin buraya? "Removable Drives" ve "Boot Settings Configuration"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazlotus11 -- 13 Temmuz 2013; 21:16:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazlotus11

Quick Boot seçeneğini disabled yap. Ben o seçenek yüzünden format atamamıştım.
    Bu seçenekle olmazsa şu ekran görüntülerini ekleyebilir misin buraya? "Removable Drives" ve "Boot Settings Configuration"

Denedim hocam olmadi

• evet buyuk ihtimal oyle usb secenegi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usb'yi bootable olarak nasıl biçimlendirdiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: |ZorbeY|

usb'yi bootable olarak nasıl biçimlendirdiniz?

Win to flash ile

• anakarttan sanırım sorun .bence sen anakart modelini yaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Hevesli50

anakarttan sanırım sorun .bence sen anakart modelini yaz

asus p5gc-mx

• eğer usb yi boot edemiyorsan üçüncü resimdeki 1st boot device yazanı hard disk yap
    sonra dördüncü resimdeki ekrandan da hard disk driver in içinden birinci sıraya usb diski al
    usb yi düzgün yaptıysan bu şekilde başlar.
    sistem dosyaları kopyalayıp bilgisayarı yeniden başlattığında bu yaptığın ayarı eski haline getir yoksa sistem sürekli kur ekranına girer.

usb den boot etmeyen anakart yoktur bu teoriyi savunan arkadaşlara duyrulur.
  • ARkadaş on numara açıklamış.
    BIrde hemen format atmayı düşünme istersen. O olay direkmam virüs ile alakalı değil. SIstem dosyaların artık hasar görmüş ve explorerin başlangıçta çalışmasını engelleyen birşey olmuş.
    GÜvenli mod da açılıyorsa cleanup ve iobit ile bi temizlik yapip başlangıçta çalışan ıvır zıvırlari temizlersen açılacağını düşünüyorum.

• Benim başıma gelse ilk yapacağım "çalışan en son ayarlara" almayı denemek olur. Olmadı güvenli modda açmayı denerim. Güvenli modda açılıyorsa sistem geri yüklemeyi denerim. O da olmadı onarmayı denerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

eğer usb yi boot edemiyorsan üçüncü resimdeki 1st boot device yazanı hard disk yap
    sonra dördüncü resimdeki ekrandan da hard disk driver in içinden birinci sıraya usb diski al
    usb yi düzgün yaptıysan bu şekilde başlar.
    sistem dosyaları kopyalayıp bilgisayarı yeniden başlattığında bu yaptığın ayarı eski haline getir yoksa sistem sürekli kur ekranına girer.

usb den boot etmeyen anakart yoktur bu teoriyi savunan arkadaşlara duyrulur.

Hocam hard disk drivera usb yi alinca 3. Resimdeki yerde hard disk hic gozukmuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: egesukru

ARkadaş on numara açıklamış.
    BIrde hemen format atmayı düşünme istersen. O olay direkmam virüs ile alakalı değil. SIstem dosyaların artık hasar görmüş ve explorerin başlangıçta çalışmasını engelleyen birşey olmuş.
    GÜvenli mod da açılıyorsa cleanup ve iobit ile bi temizlik yapip başlangıçta çalışan ıvır zıvırlari temizlersen açılacağını düşünüyorum.

Guvenli mod da calismiyor hocam

• Sorun hala devam ediyor mu?Ben windows 8 de görev yöneticisini açıp win explorer a sağ tık dosya konumunu aç deyip manuel olarak başlatıyrdum

• quote:

Sorun hala devam ediyor mu?Ben windows 8 de görev yöneticisini açıp win explorer a sağ tık dosya konumunu aç deyip manuel olarak başlatıyrdum

ediyor hocam gorev yoneticiso ve diger komutlar calismiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: MadTR

quote:

Sorun hala devam ediyor mu?Ben windows 8 de görev yöneticisini açıp win explorer a sağ tık dosya konumunu aç deyip manuel olarak başlatıyrdum

DVD Rom çalışmıyor demişsin.Bozuk falan mı?Bence kasayı açıp kabloları söküp tak .Bazen öyle dandik hatalar oluyor.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MadTR

quote:

DVD Rom çalışmıyor demişsin.Bozuk falan mı?Bence kasayı açıp kabloları söküp tak .Bazen öyle dandik hatalar oluyor.

Eskiden sadece tusuna bastigimda kendi cikmiyordu dvd rom zorla cikarip tkiyordum cd ama artik hic calismiyor sanmiyorum cablolar dan sorun anlamadigim sey neden usb ile format atamadim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.