Şimdi Ara

Bilgisayarı açıyorum siyah ekran ve sadece fare imleci geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Üç dört gün önce windows 10 a güncelleme geldi ve bu güncellemeden sonra bu sorunla karşılaşmaya başladım. Virüs de olabilir emin değilim. Kendimce birkaç çözüm yolu buldum. İlki f9 basıyorum ekranı kapatıp açma tuşuna bazen düzeliyor. O olmazsa powera basıp uykuya alıyorum ardından tekrar çalıştırıyorum. Bazen de bu şekilde açılıyor ekranım. Şifre girme ekranında sorun yok. Şifreyi girdikten sonra bu sorunla karşılaşıyorum. Bu sorun nasıl çözülür?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgisayarım az önce açıldı bir üstteki entriyi mobilden yazdığım için detaylı yazamamıştım.

benim windows 10 yüklü bilgisayarıma üç-dört gün önce bayağı uzun süren bir güncelleme geldi. Bu güncellemenin ardından bilgisayarı bir kez normal şekilde kullandıktan sonra arkadaşıma verdim. Flaşını felan bilgisayarıma taktı. Muhtemelen bilgisayarıma virüs girdi. Laptopu ondan geri aldıktan sonra çalıştırıyorum. Şifre girdiğim ekran açılıyor. Ardından entera bastıktan sonra siyah ekran ve fare imleci geliyor. Powera basıp uykuya alıp tekrar çalıştırdığımda %50 ihtimalle açılıyor. O şekilde açılmazsa ekranı karart tuşuna (bende f9) iki kez basıyorum sonrasında açılıyor. Ve bu problem tam üç gündür laptopu her çalıştırmamda tekrarlanıyor. Şimdi soruma gelelim.

1 - Bu bir virüs mü yoksa güncellemenin ardından oluşan bir problem mi?

2 - Aynı sorunu yaşayan varsa nasıl çözdü?

3 - Laptopumda çok önemli programlar (matlab, arduino, autocad, pscipe, c++ vs vs), üniversite hayatım boyunca oluşturdğum binlerce farklı içerik, fm17, pes17 gibi oyunlar, yüzlerce video, fotoğraf, müzik yüklü. Eğer tek çözüm yolu formatsa bu dosyalarımı nasıl koruyabilirim. Bildiğim kadarıyla d-sürücüsüne kopyalamam gerekiyor ancak baktım c-sürücüsüne 885 GB, d-sürücüsüne 25 GB vermişler. D'nin boyutunu arttırabilir miyim?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.