Şimdi Ara

bilgisayarı değiştirdim. son kararlar için danışma amaçlı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

450w ps atx kasa
    GA-P61-S3 ANAKART 1155 SOKET
    İ5 3330 İŞLEMCİ
    RADEON HD6850 GRAFİK KARTI
    4+4 gb corsair 1333 mhz ddr3 ram

* 1333 yerine 1600 kullanmam bana sıkıntı yaratır mı? (sözgelimi 1600 olan 1 çift rami daha ucuza bulsam? bir de cl9 cl10 vs ne anlama geliyor bilmiyorum)

temel bileşenler şimdilik bunlar.

400-500 lira daha harcama hakkım var

Catia grafik programı ağırlıklı ram sömürücüm durumunda olduğu için gene aynı hızda(daha yüksek hızlıları anakart desteklemiyor) 2 adet 8gb ram alıp koymayı düşünüyorum. Son 1 aydır performans durumunu sürekli gözetliyorum. genelde ramden şişiyorum.

(İşim aslında kalıp fabrikasında planlama, ama zaman zaman tasarım da yapmamın yanısıra, metot çalışmaları, fason işlerin dağıtımını da yaptığım için tüm dataları sürekli incelemem gerekiyor. )

İleride fırsat bulursam daha iyi bir kasa, belki ssd disk ve soğutucu vs ünitelerle besleyebilirim.

* Devam yolum uygun mudur? Bu işte benden çok daha iyi olan kimseler olduğunu bildiğim için fikirlere her zaman açığım.

Saygılarımla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jsiendeinss -- 3 Aralık 2015; 18:35:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jsiendeinss

Merhaba,

450w ps atx kasa
    GA-P61-S3 ANAKART 1155 SOKET
    İ5 3330 İŞLEMCİ
    RADEON HD6850 GRAFİK KARTI
    4+4 gb corsair 1333 mhz ddr3 ram

* 1333 yerine 1600 kullanmam bana sıkıntı yaratır mı? (sözgelimi 1600 olan 1 çift rami daha ucuza bulsam? bir de cl9 cl10 vs ne anlama geliyor bilmiyorum)

temel bileşenler şimdilik bunlar.

400-500 lira daha harcama hakkım var

Catia grafik programı ağırlıklı ram sömürücüm durumunda olduğu için gene aynı hızda(daha yüksek hızlıları anakart desteklemiyor) 2 adet 8gb ram alıp koymayı düşünüyorum. Son 1 aydır performans durumunu sürekli gözetliyorum. genelde ramden şişiyorum.

(İşim aslında kalıp fabrikasında planlama, ama zaman zaman tasarım da yapmamın yanısıra, metot çalışmaları, fason işlerin dağıtımını da yaptığım için tüm dataları sürekli incelemem gerekiyor. )

İleride fırsat bulursam daha iyi bir kasa, belki ssd disk ve soğutucu vs ünitelerle besleyebilirim.

* Devam yolum uygun mudur? Bu işte benden çok daha iyi olan kimseler olduğunu bildiğim için fikirlere her zaman açığım.

Saygılarımla

1600 mhz ram taksan elindeki 1333 ramler ile aynı hıza düşer sıkıntın olmaz ama anakartın maksimum 16 gb ram destekliyor bilgin olsun upgrade yerine yavaş yavaş komple sistem değişikliği daha mantıklı duruyor

• ramleri 1600 mhz yaptığınız zaman iÅŸlemciniz sayesinde 1600 mhz de kullanırsınız. oyunlarda 1333 mhz ile 1600 mhz arasında fark yoktur yada hissetmezsiniz diyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1600 mhz ram taksan elindeki 1333 ramler ile aynı hıza düşer sıkıntın olmaz ama anakartın maksimum 16 gb ram destekliyor bilgin olsun upgrade yerine yavaş yavaş komple sistem değişikliği daha mantıklı duruyor

* İş amaçlı kullanıyorum.
    - Önceki bilgisayarımda Q9400 işleci+gtx9800 ekran kartı+ 4*2 gb 800 mhz ram mevcuttu.
    - Ram konusunda sıkıntı yaşadığım doğru ama kullandığım programlarda ram kullanımına ilişkin belirgin bir artış yaşanmadığı için 16 gb ram kullanımına geçtikten sonra sanırım bu bilgisayarla 2-3 yıl daha sıkıntı yaşamadan devam edebilirim. (ram 11-12 olsa sorunlarım ortadan kalkacak gibi görünüyor- dolayısıyla 4-5 gb kadar da bir güvenlik alanım var) 2-3 yıla kim öle kim kala:)

Teşekkür ederim ilginiz için
  • Son bir soru;

* Daha önceden keşfetmediğim bir özelliğin farkına vardım. Bir olasılık olarak sorunumu bu da çözebilir mi?

- Kasa üzerinde 3.0 usb girişi yok. Günde belki de ortalama 3-4 gb a varan veri aktarımı gerçekleştirdiğim için aslında bu da bir başka sorunum.
    - Readyboost özelliği sayesinde bir flash diski kısmen önbellek olarak kullanmak olanaklı görünüyor. Ram ihtiyacım aslında 16 değil de 10-11 e kadar olduğu için;

Bilgisayarın PCI yuvasını modifiye ederek 3.0 giriş haline dönüştürsem ve yüksek hızlı (245 okuma 140 yazma hızı olan) 32 gb sandisk flash disklerden 2 adet alarak birinin 16 gb lık kısmını readyboos olarak daimi kullansam ve diğer flash diski diğer kullanım amaçlı yedeğime alsam bunun için harcayacağım tutar yaklaşık 200 lira kadar olacak.

Ram yükseltme bütçem aslında 400 liraydı ama bu sorunumu çözebilecekse açıkçası 200 lira ekstra masraf yapmadan 1 taşla 2,3 5 kuş vurmuş gibi olacağım.

Bu konuda fikir verirseniz sevinirim.

Saygılarımla

• Olanlar oldu artık. muhtemelen en kötü kombinasyonu yaptım:)

* işim aksamasın diye önce bulduğum bir hitachi 1TB 7200rpm harddiske W7 ultimate kurdum. Catia R21 nedense bir tek bu sürümle sorunsuz çalışıyor.
    * Tüm programlarımı kurdum. (ms project, office2013, coreftp vs vs)
    * sonra da daha önceden kullandığım 2tb wd intellipower(sanırım yavaş bir şey) diski 2. disk olarak tanıttım.
    * Kasa olabilecek en dandik kasa ama bir şey yapamadım. 450w ps atx kasa
    * Anakart da malumunuz; GA-P61-S3 ANAKART 1155 SOKET
    * İ5 3330 İŞLEMCİ
    * RADEON HD6850 GRAFİK KARTI
    * 4+4 gb corsair 1333 mhz ddr3 ram

Bu saatten sonra muhtemelen uzunca bir süre için SSD disk yalan oldu. (bir ihtimal olarak boş zamanlarımda aynı sistemi buraya kurmaya başlayabilirim.)

* İlk çözmeyi düşündüğüm sorun Pcı express genişleme yuvasına ekleştirebileceğim usb 3.0 bağlantısı olacak (data aktarım hızı benim için önemli)
    * 2. olarak ta ramleri değiştireceğim. (8+8 1333 mhz ekleyeceğim.)

- Bir de win7 kurdum, güncellemeleri de hep kabul ettim ama bir sonu yok mudur acaba 90gb windows klasörüm oldu.

Parasal olarak 500-600 lira limitini aşamıyorum şu anda o yüzden yapılabilecekler haliyle sınırlı kalıyor. Gene de ekleyeceğiniz bir fikir varsa en azından bir sonraki modifikasyonda değerlendirebilirim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.