Öncelikle konuyu doğru yere mi açtım emin değilim. Yanlış yere açtıysam kusura bakmayın.
Bilgisayarım Lenovo Ideapad320 dizüstü bilgisayar. Bilgisayar sistemsel olarak isteklerimi tam olarak karşılamıyor. İşlemci: Intel Core i5-7200CPU @ 2.5GHZ(4 çekirdek) Ram: 4GB Ram Ekran kartı: Intel HD Graphics 620 2gb
Şimdi birşey soracağım. Bilgisayarım masaüstü olsaydı çok güzel ve kolaylıkla modifiye edebilirdim. Ancak şimdi laptop olduğu için işler biraz değişiyor. Ali express' ten ekran kartı ve ram sipariş etmeyi düşünüyorum. Bilgisayarıma uygun ekran kartı ve ram bulabilir miyim? Bulursam işime yarar mı?
Laptoplar upgrade edilmez. Laptoplarda işlemci ve ekran kartı değişimi yapılamaz. %99 teknik olarak mümkün değil. Geri kalan %1 cihazlarda da mantıklı değil. Kullanıp atmak üzerine tasarlanıyor bu cihazlar. En fazla ram eklemesi yapabilirsin. O da istediğin şeye göre yapılır. Bir program vardır çok ram kullanan ram eklemesi yaparsın. Ama ben bilgisayarımı hızlandırmak istiyorum o zaman ram ekleyeyim mantığı yanlıştır. Yapabileceğiniz en mantıklı hareket cihazınıza ssd takmak olacaktır. En azından açılış hızı çok kısalır. Programlar ve oyunlar hızlıca açılır. Bilgisayarın tepkiselliği artar. Onun haricinde bir upgrade yapmayın.
Ram, hdd değişimi dışında, bir ihtimal işlemci soketli ise değiştirebilirsin. Ekran kartı güncellemesi için de MXM slotu olmalı. Bu da genellikle üst seviye dizüstülerin de bulunmakta.
Cihazı elden çıkarıp, ihtiyaçlarınıza uygun olanı almak daha mantıklı olacaktır.
Teşekkür ederim. Demek ki birdaha laptop almayacağım ^^
masaüstü ekran kartını e-gpu olarak takabilirsin fakat bu da zahmetli bir iş ekrn kartı gerekli aparatlar ve bir güç kaynagı gerekli buda gereksiz yer kaplama yapacak laptobun etrafında oldugu gibi kullanmanız daha makbul