Şimdi Ara

Bilgisayarı Yaşatma Çabaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artık bi süreden sonra tak etti çünkü oyunlarda felç durumuna gelmeye başladı bilgisayar. Bazılarınıza göre gerçekten bu bilgisayar ölmüş bi durumda ve ölü yatırım olacak. Ama elimden bu geldiği için RAM ve Ekran kartı almayı düşünüyorum.

Anakartım:http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000483
    Almak İstediğim Ekran Kartı:http://www.vatanbilgisayar.com/msi-gt710-gddr3-1gb-64bit-nvidia-geforce-dx12-ekran-karti.html
    Almak İstediğim RAM:http://www.vatanbilgisayar.com/gskill-4gb-value-ddr3-1333mhz-cl9-pc3-tek-modul-ram-13260.html

Bilgisayarımın Özellikleri:http://hizliresim.com/o7k6Gk

Bunları almam ile bilgisayarıma uyar mı? Yardımlarınızı beklemekteyim^^

• ekran kartı alman ölü yatırım olmaz ama oyun olarak ne bekliyorsun ekran kartından çünkü alt seviye bir kart.
    ram uyumlu listesinde yok ama uyumlu olmayacağı anlamına gelmez.http://www.foxconnchannel.com/ProductDetail.aspx?T=motherboard&U=en-us0000483
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    CS GO oynuyorum şu anda 30-40 fps ortalama alıyorum. LOL çok sık oynamasam da onda da düşük seviyelerde 50 fps alıyorum. RAM olarak ne yapmamı önerirsiniz hocam?
  • ramler 2+1 herhalde. yani birini sökeceksin 6 gb olacaktır. vatan bilgisayardan alırsan rami belki deneyerek alabilirsin. Bence parça alacaksan msi afterburner gibi programlarla oyundaki kullanımlara bak yani ram 3 gb a yakınsa kullanımı ram alman fayda sağlar. mesela işlemci kullanımı sürekli % 100 iken ekran kartı daha az kullanılıyorsa ekran kartı alsan da işlemci sınırlayacak hızını. Benim eski ekran kartıyla işlemci hiç ısınmıyordu. Yeni ekran kartı aldım işlemci tam çalışmaya başladı mesela.
  • K120 K kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam yardımın için teşekkürler. Programla deneyip ona göre satın alacağım ^^
  • DeleteRai D kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı için yorum yapamayacağım ancak ram uyumlu gözüküyor. Eğer imkanınız varsa ssd almanızıda tavsiye ederim. en azından işletim sistemi ve sık kullandığınız 1-2 oyun, program kurabileceğiniz kapasitede. Anakartınız 8gb rame kadar destekliyor daha sonra isterseniz 2 nin yerine 4 daha eklersiniz.
    Diğer arkadaşın dediğine katılıyorum parça ekleyecekseniz bilgisayarınızıda götürün ve orada deneyin. Elinizdeki 2gb ramle alacağınız 4gb lık ram uyumlu olmalı. Bunların dışında ihtiyaç varsa termal macunu değiştirebilirsiniz, eğer toz vs varsa anakartta fanda mutlaka temizleyin.
    Bilgisayarınız ölü fln değil, bütçe meselesi bütçesi olan 30000 tl yede bilgisayar alır, olmayan elindekiyle en iyi şekilde idare etmeye çalışır. Yeni oyunları belki oynayamazsınız ama elinizdeki bilgisayarda sizi idare eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheGray

Ekran kartı için yorum yapamayacağım ancak ram uyumlu gözüküyor. Eğer imkanınız varsa ssd almanızıda tavsiye ederim. en azından işletim sistemi ve sık kullandığınız 1-2 oyun, program kurabileceğiniz kapasitede. Anakartınız 8gb rame kadar destekliyor daha sonra isterseniz 2 nin yerine 4 daha eklersiniz.
    Diğer arkadaşın dediğine katılıyorum parça ekleyecekseniz bilgisayarınızıda götürün ve orada deneyin. Elinizdeki 2gb ramle alacağınız 4gb lık ram uyumlu olmalı. Bunların dışında ihtiyaç varsa termal macunu değiştirebilirsiniz, eğer toz vs varsa anakartta fanda mutlaka temizleyin.
    Bilgisayarınız ölü fln değil, bütçe meselesi bütçesi olan 30000 tl yede bilgisayar alır, olmayan elindekiyle en iyi şekilde idare etmeye çalışır. Yeni oyunları belki oynayamazsınız ama elinizdeki bilgisayarda sizi idare eder.

Kesinlikle katılıyorum dediklerine hocam. Arkadaşımdan geçici bir RAM Alıp denedim 5 FPS artışı benim için bile mükemmel oldu. Ekran kartı için de araştırdığıma göre uyumlu geliyor bakalım alıp deneyeceğiz artık

• Bence elinizdeki sistemi anakart+ram+işlemci olarak satın. Gelen parayla anakartı bedava getirirsiniz belki.
    Amd A8 7600+A68HM-E33-V2(anakart)+Kingston HX318C10FW/8(8gb ram) toplayın.
    Daha sonra r7 240 veya 250 ekran kartı alırsanız dual graphic çalıştırırsınız veya gerek kalmaz ucuza performanslı yeni nesil ekran kartları geliyor (rx 480-rx 470) bunlardan alırsınız. Önümüzdeki 4-5 sene rahat edersiniz. Tabii bir 8gb ram daha alırsınız, etti 16gb, 3 gb 4 gb ile canınızı sıkmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kryeck

Bence elinizdeki sistemi anakart+ram+işlemci olarak satın. Gelen parayla anakartı bedava getirirsiniz belki.
    Amd A8 7600+A68HM-E33-V2(anakart)+Kingston HX318C10FW/8(8gb ram) toplayın.
    Daha sonra r7 240 veya 250 ekran kartı alırsanız dual graphic çalıştırırsınız veya gerek kalmaz ucuza performanslı yeni nesil ekran kartları geliyor (rx 480-rx 470) bunlardan alırsınız. Önümüzdeki 4-5 sene rahat edersiniz. Tabii bir 8gb ram daha alırsınız, etti 16gb, 3 gb 4 gb ile canınızı sıkmayın.

Sistemimi satmaya çok uğraştım ama en fazla ram ve işlemcimi satabildim. Anakartım sorunlu bi anakart çok uyumlu değil ondan dolayı alıcısı çıkmıyor. Öneri için teşekkürler ^^
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.