Şimdi Ara

bilgisayarım açılamıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayarım henüz 1 yıllık fakat aldığımın 1.ayında başlayan bir problem oldu ve artık evdeki bilgisayarımın başına oturmak bile istemiyor canım.
    :::PROBLRMLER:::
    1)bilgisayarı açtığımda ekran kartı ekranı geliyor ilk önce, daha sonra da ana kart ekranı geliyor ve makina orada kitlenip kalıyor. koca bilgisayarda çalışan tek düğme RESET düğmesi.
    2) 1. problemi atlatta bilirsem eğer bir kaçıncı yumruklamamdan osnra windows açılıyor ve masa üstü öğeleri geldikten sonra bir daha kitleniyor ctrl+alt+del bile çalışmıyor.
    3) 2. problemi yaşadığımda bilgisayara birdaha reset atıyorum tekrar ve windows başladıktan sonra makina bi kere takılmazsa ne ala bana . bir daha hiç takılmıyor. ama o zorluklarla bilgisayarımı açtıktan sonra bilgisayarı kapatmak isttemiyor canım bidaha.

arkadaşlar makinayı servise 4 defa götürdüm. adamlar sistem yükleyip geri verdiler. sistemi bende yüklüyorum. sistem yeni yüklendiğinde 10 gün herhangi bir problem olmuyor fakat 10 günden sonra yine problem başlıyor.
    anlattığım sıkıntıyı daha önce yaşlamış ve halletmiş ve ya bu sıkıntının ne olduğunu ben biliyorum diyen varsa lütfen yazın arkadaşlar. KOCA ESKİŞEHİRDE BU PROBLEMİ HALLEDEBİLEN ÇIKMADI. BEN KENDİMDE YAZILIM ÜZERİNE ÇALIŞAM BİRİSİYİM ETRAFIMDAKİLERİN NEREDEYSE TAMAMI BİLGİSAYARCI AMA BU PROBLEMİ ÇÖZEN ÇIKMADI.
    YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM. SAĞLICAKLA KALIN...

• Bilgisayar hakkında herhangi bir bilgi vermemişsin. Anakart marka ve modeli ve diger donanımın hakkında. Senin Problemin PSU'dan tut Flopy'e kadar incelerek ancak cözülür. O sebeble gerecekleştirdiğin işlemler hakkında bilgi yazman gerekiyor. Eminim Forumda cözülür.
  • Tek yapabilceğin şey sorunlu parçayı bulmakta.
    Bunun için sağlam, çalıştığını bildğin ram,ekrankartı bulman gerekli.
    Sırayla çıkartıp sağlamlarını takarak hatalıyı yakalayabilirsin.Bütün sağlamlarıda tak.
    Anakarta giren power kablosunu iyi bastır ve ufak kabloların yuvasından çıkıp çıkmadığına bak.
    Bios ayarlarını resetle dene.
    Paranoyak ol, herşeyi tekrar tekrar yerine oturt.İşlemcinin sıcaklığı denetle ve power ın fanın çalıştığına emin ol.
    Olmassa süle...
  • merhaba; problemin daha çok donanımsal gibi görünüyor. ama kafamı kurcalayan, işletim sistemini yeniden yüklettiğinde 10 gün kadar problemsiz çalışması. bilindiği gibi kilitlenmelerin en büyük sebebi CPU ısısının aşırı yükselmesidir ancak bu problem işletim sisteminden bağımsız, her daim tekrarlayan bi hata olmalıdır. yani yeni yüklenen işletim sistemi ile 10 gün idare etmesi bunu yalanlıyor. ancak sen yine de CPU fanını bi kontrol et. özellikle ana kartın ekranı geldiğinde eğer yakalayabilirsen bi BIOSa girip ısı değerlerine bak. bi komplo teorisi olarak; bilgisayarını teknik servise götürüp getirirken oluşan hareketlerden dolayı belli bi süre sorunsuz çalışan fan???
    yine bir donanım hatası olarak memory (RAM) arızası da olabilir çünkü anakartın ekranı geldiğinde sistem üzerindeki memory'ler test edilir. anladığım kadarıyla çoğunlukla bu bölümde sorun yaşıyorsun. kontrollü deney yapılmadığı sürece (donanımların eşdeğerleriyle tek tek değiştirilip gözlenmesi) kesin bir çözüm sunmak olanaksız. çevrendekilerle ve onların bilgisayarlarıyla oluşturacağınız bir test ortamında daha sağlıklı çözüme ulaşabilirsin (tabii bilgisayarlarını parçalamana izin verirlerse :)). kolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: erdem12

Bilgisayar hakkında herhangi bir bilgi vermemişsin. Anakart marka ve modeli ve diger donanımın hakkında. Senin Problemin PSU'dan tut Flopy'e kadar incelerek ancak cözülür. O sebeble gerecekleştirdiğin işlemler hakkında bilgi yazman gerekiyor. Eminim Forumda cözülür.

Anakart = asus p4 p800 x modeli.
    islemci = intel pentium 3.0 Ghz
    256+256 twinmos DDR ram.
    128MB gf fx 5200 winfast ekran kartı

üstadim yazabilecegim daha başka özellikleri varsa yazabilirim. bunun dışında da yazabileceğim pek bir özlliği kalmadı herhalde. ses kartı onboard.
    format atıp sistemi yüklediğimde tüm ssürücülerini tanıtıyorum ama yinede 10 gün sonra bu hatayı vermeye başlıyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: kamak

merhaba; problemin daha çok donanımsal gibi görünüyor. ama kafamı kurcalayan, işletim sistemini yeniden yüklettiğinde 10 gün kadar problemsiz çalışması. bilindiği gibi kilitlenmelerin en büyük sebebi CPU ısısının aşırı yükselmesidir ancak bu problem işletim sisteminden bağımsız, her daim tekrarlayan bi hata olmalıdır. yani yeni yüklenen işletim sistemi ile 10 gün idare etmesi bunu yalanlıyor. ancak sen yine de CPU fanını bi kontrol et. özellikle ana kartın ekranı geldiğinde eğer yakalayabilirsen bi BIOSa girip ısı değerlerine bak. bi komplo teorisi olarak; bilgisayarını teknik servise götürüp getirirken oluşan hareketlerden dolayı belli bi süre sorunsuz çalışan fan???
    yine bir donanım hatası olarak memory (RAM) arızası da olabilir çünkü anakartın ekranı geldiğinde sistem üzerindeki memory'ler test edilir. anladığım kadarıyla çoğunlukla bu bölümde sorun yaşıyorsun. kontrollü deney yapılmadığı sürece (donanımların eşdeğerleriyle tek tek değiştirilip gözlenmesi) kesin bir çözüm sunmak olanaksız. çevrendekilerle ve onların bilgisayarlarıyla oluşturacağınız bir test ortamında daha sağlıklı çözüme ulaşabilirsin (tabii bilgisayarlarını parçalamana izin verirlerse :)). kolay gelsin...

üstadım cevap verdiği,n için öcelikle teşekkürler...
    sana 1.sorum biosa girdiğimde cpu ısısının ne kadar olması gerkiyor yani bunun standardını bilmiyorum. bir ikincisi benim makinada ana kartın geldiği ekranda makina kitleniyor demiştim ya arasıra orasını geçiyor ve siyah ekan üzerinde 2 satırdan oluşan bir yazı çıkıyor: c disk okuma hatası altında da ctrl + alt +del yazıyor. yani kitlenmenin olduğu oran % 50 ise % 50 de bu hata ile karşılaşıyorum. her ikisindede makina çılmıyor. günlük 50 kere reset atmak zorunda kalıyorum makinaya. ayrica makinanın başlama esnasında arasıra cd rom ve cd wr ı açıp kapadığımda (yani bir sallama pozisyonunda makina açılıyor.) yardımlarını bekliyorum kolay gelsin.

• Dediğim tekniği uygulamanı öneriyorum.AYrıva problemleri birer birer çözmelisin. IDE ve SATa ları çıkar bi makinenin biosu kilitlenmeden açıldığını anla sonra tak sürücüleri.İşlemcilerin sıcaklıkları 30 C' ile 65' de sıkıntı yaratmaz.İşlemcinin fanının çalışıp çalışmadığına bak.

Ayrıca bilgisayarına ne yaptında bu hale geldi bunu hatırlamanda çözüme epey bi etki eder?
    Usanmadan dene derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi horifaydo -- 20 Aralık 2005 22:41:53 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım Açılmıyor
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: horifaydo

Dediğim tekniği uygulamanı öneriyorum.AYrıva problemleri birer birer çözmelisin. IDE ve SATa ları çıkar bi makinenin biosu kilitlenmeden açıldığını anla sonra tak sürücüleri.İşlemcilerin sıcaklıkları 30 C' ile 65' de sıkıntı yaratmaz.İşlemcinin fanının çalışıp çalışmadığına bak.

Ayrıca bilgisayarına ne yaptında bu hale geldi bunu hatırlamanda çözüme epey bi etki eder?
    Usanmadan dene derim...

üstad makinaya herhangi birşey yapmadım. ayrıca ekran kartı ekranında iken del ile biosa herzaman girebiliyorum. ama biosa girmeyip bilgisayarın baslamasını beklediğimde ana kart eksanı geliyor kocaman p4 p800 asus X yazısı yani ondan sonra cit die bi ses geliyor o sıra klavyenin ışıkları yanıyor ve yanık olarak kalıyor. açılmaya devam etse ışık yandıktan sonra bir defa daha sönüp yanması gerekecek tekrardan. ama artık ben o x yazısını görmekten uyku düenim bozuldu yemin ederim. her sabah kalktığımda acaba bu sefer sorunsuz açılırmı ki die düşünmekten kafayı yiyeceğim. tek çıkış yolum şimdiye kadar format atmak. ama her 10 günde bir formatta artık baymaya başladı. servise götürüyorum onlarda format atıyorlar veriyorlar elime. bak çalışıyor ne güzel diyorlar. götürdüğümde sistem çökmüş diyorlar. şuan işyerindeyim dediklerini eve gidince muhakka deniyeceğim. sana oradan yazmaya devam ederim. kolay gelsin. ilgin icin teşekkürler.

• sorun hdd denmiş gibi görünüyo. hdd kablolarını ve jumperı kontrol et. cdromu açıp kapamada etki oluyo dedin. demekki sallanmayla ilgili bi sorun ve bağlantı kablolarında bi sorun var gibi. bence önce ide kablosunu değiş ve power kablosunu çıkarıp başka bi tanesini tak.kabloların takıldığından iyice emin ol. hdd jumperının doğru yere takıldığından emin ol.hdd ile aynı ide yoluna başka donanım taktıysan onu çıkar bi de öyle dene. başka hdd ile dene.hdd ide yolunu değiş(primary ise seconderide dene) hddye fixboot ve fixmbr at. aklıma başka bişi gelmiyo.
    sana kolay gelsin.....
  • tekrar merhaba; öncelikle benim ve tüm arkadaşların da dediği gibi tek tek test etmelisin tüm aygıtları. fakat son yazdığın mesajda c disk okuma hatası demişsin. ilk siyah ekranda daha önce de dediğim gibi device.lar tek tek kontrol edilir BIOS tarafından. örneğin klavyen bile takılı olmasa sistemi açamazsın (önceden öyleydi en azından, artık pc kullanmadığım için yanılıyosam özür dilerim). harddiskinde bir arıza var ise (bu arıza bad sector veya yüzey arızası değil, sistem tarafından görülmesi gerektiği gibi görülememesi vs. gibi, bu aşamada read/write testi yapmaz BIOS) yine bi kilitlenme olabilir ancak bu düşük bi olasılık çünkü harddisk olmadan da sistem açılabilir. sistemin açılmasını ancak varlığını BIOSa hissettirip, yanlış bilgiler yollayarak engelleyebilir. dediğim gibi bu düşük bi olasılık. sorunun sanki board üzerindeki I/O controllerında gibi. çünkü ilk aşamayı geçtikten sonra bile disk hatası alıyosun. horifaydo arkadaşımızın da dediği gibi disklerini çıkartıp bu şekilde açmaya çalış. eğer bu şekilde açabiliyorsan işin kolaylaşır: ya disk ya da board. ama herkesin de ısrarla dediği gibi sen yine de board, disk, memory, ekran kartı (bence en zayıf olasılık) vs tek tek test et. umarım sorununu çözersin. iyi geceler...

• arkadaşlar hepinize tekrar merhaba; benim kafama takılan birşey var: daha BIOS seviyesinde hata veren bir sistem nasıl olur da yeni işletim sistemi yüklendiğinde 10 gün sorun çıkarmaz??? bilgisayar daha o seviyedeyken nasıl bi ilişki kurabilir ki işletim sistemiyle? belki windows, belki unix/linux, belki solaris vs yüklü? bana pek mantıklı gelmedi açıkçası bu problem. bu durumda olabilecek tek ihtimal disk labelını kaybediyor belli bi süre sonra ve yeniden formatlandığında yeniden oluşturuyo? çünkü BIOS sadece diskin labelına bakar ve ekrana yazar ve onu boot device olarak set edip postalar işletim sistemi seviyesine. sizlerin aklına gelen birşey var mı? yoksa çok mu kompleks düşünüyorum?
  • kamak cok manntıklı dusunuyorsun...
    bence arkadas sıstemını baska bir bıos yanı baska bır anakart uzerıne oturtmali...
    eger baska bir anakart uzerınde sıstem sorunsuz calısıyorsa dedıklerın dogrudur ve anakartı degıstırmek sorunu cozecektır...
    arkadasın yapması gereken sey sadece baska bır bıosa sıstemı oturtturmak baska turlu cozum uretmekte olur bak anakart goruntusu ekrana gelıyor demıs
    ramlerde bellegın cachelıyememesı sorun olabılır
    ekran kartı chıp setıyle anakart chıpsetı arasında uyumsuzluk olabılır...
    vsvsvs dıye gıder bu lıste ılk yapması gereken sey bu sıstem aynı hdd aynı ramler aynı ıslemcıyle baska bır anakarta takılacak ve sıstem orada test edılecektır....

kolay gelsın dıyelım arkadasa....
  • merhaba mastery; cevabın için teşekkürler öncelikle. benim merak ettiğim esas olay şu ki; hardware arızası nasıl olur da yeni işletim sistemi yüklenince 10 gün gibi uzun bi süre tekrarlamaz? ben buna takıldım kaldım. tabii ki deneme gerekecek arkadaşa bolca ama bana sanki disk arızası gibi gelmeye başladı. neyse, arkadaşa bol şans dilemekten başka yapacak bişey kalmadı. iyi geceler...
  • dısk hatasıda olabılır ama ben yınede bu sıstemı baska bır bıos uzerınde denemesını ısterdım...
  • üstadlarim verdiğiniz bilgiler için içten teşekkür ederim. ev arkadaşlarının bilgisayarlarından ana kartlarını sırasıyla alıp kendi makinama takarak durumun gidişatını inceleyeceğim. fakat bu durum oyle bir durum ki yeni sistemin makinaya yüklenmesinden 10 gün sonra cereyan etmeye başlıyor ve ondan sonra makinanın 100 açılışının 99 unda yapıyor bunu ama 1'inde doğru düzgün açılıyor. ve şöyle bir durumda söz konusu makina bir defa açılınca makinayı yeniden defalarca başlatsam bile sıfır hatasız yeniden başlıyor>> fakat makinayı tamamen kapatıp açmayı yeniden deneyince makina tekrar aynı hata ile karşı karşıya geliyor bu durum belki sizlerin yaklaşım açısında bir değişiklik oluştutut diye belirtmek istedim. herbirinize tekrar teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamak

merhaba mastery; cevabın için teşekkürler öncelikle. benim merak ettiğim esas olay şu ki; hardware arızası nasıl olur da yeni işletim sistemi yüklenince 10 gün gibi uzun bi süre tekrarlamaz? ben buna takıldım kaldım. tabii ki deneme gerekecek arkadaşa bolca ama bana sanki disk arızası gibi gelmeye başladı. neyse, arkadaşa bol şans dilemekten başka yapacak bişey kalmadı. iyi geceler...

hocam son belirttiğim durumdan sonra cevap alamadım. gerçekten yorumlarınıza ihtiyacım var çok fazla. şimdiden teşekkürler...
  • hocam ozaman aklımıza su gelıyor ıste ramlerınız cachelıyemıyor...
    mesela restard cekıyorsun makına duzgun acılıyor cunku... makınayı ramdekı kaybolmamıs hazır bılgılerdende acıyor olabılır....
    ama once sen bu makıneyı bıosa dayanan sorunun acıklıga kavusturmazsan
    yanı baska bır anakart uzerınde denemezsen...
    sonrakı adımlara gelemeyız...
  • merhabalar; mastery'nin dediklerine katılıyorum. cacheleme problemi çok mantıklı. tekrar tekrar söylendiği üzre bileşenleri test et. bulacağın sonuçları tekrar değerlendiririz hep birlikte. kolay gelsin.
  • kamak ve mastery; gercekten cok tesekkur ederim ilginizden dolayı. bugun dediklerinizi uygulayacagım. sağlıcakla kalın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.