forumu araştırdım benim sorunum gibi bir sorun bulamadım(ya da göremedim)..sorun şu..
power tuşuna basıyorum..ilk açılış ekranı geliyo..bios ayarlarına girmek için del e basın falan filan..sonrasında anakartımın markasını modelini gösteren bi ekran kartı geliyo ( ASUS P5KPL-AM ) sonra tekrar başa dönüyoruz :S en baştan yine aynı yere kadar geliyo sora tekrar en başa dönüyor.. karışmasam power supply yanana kadar devam edicek.. bi bilgisi olan war mı..sistem XP..C: ye kurulu we C de 80gb a yakın bilgim war..ne yapabilirim..o bilgiler kaybolmadan çözebilir miyiz acaba ??? şimdiden teşekkürler..
YANI TEK COZUMUN FARKLI BI PSU KULLANMAN OLUR. BASKA BIR PSU BUL VE TEST ET
PSU yla ilgili olduğunu sanmıyorum çünkü bütün birimlere elektrik geliyor..
Bence harddisk problemli olma ihtimali büyük. Harddiski çıkararak başka bir bilgisayarda test et öncelikle. Bios ekranına girebiliyorsan, en olası sorun HDD'dir. Windows yükleniyor yazan ekrana ulaşamıyorsun anladığım kadarıyla.
biosa girebiliyorum..dediğin gibi windows yükleniyora da ulaşamıyorum....
O zaman hocam hdd'yi al bir başka bir bilgisayarda test et!
xp onarma yapmaya başladım yüzde 60larda şimdi..sonucu buraya yazarım...
merhaba bence de sorun hdd de. benzeri benimde başıma gelmişti. hdd garantiden değişti , sorun kalmadı , yalnız bende bios ekranından sonra birde mavi ekranda yaklaşık bir sayfa kadar yazılarda çıkıyordu ama reset atma devamlı oluyordu.
açılışta f8 ile yeniden başlatmayı devre dışı bıraksaydın belki mavi ekran hatası veriyor olabilir bazı anakartlarda mavi ekranı görmeden reset atabiliyor...
xp onarma tamamland..bozuk dosyalar bulunup onarıldı dedi ama hala sorun devam ediyor... açılışta f8 e basınca boot ekranı geliyor..cd-hdd-floppy sadece bu üç seçenek çıkıyor.. format atmak istemiyorum C: deki bilgilerimi bir daha hayatta bir araya geiremem.. :(
quote:
Orjinalden alıntı: thetrooper00
O zaman hocam hdd'yi al bir başka bir bilgisayarda test et!
benim hdd de xp yüklü takabileceğim pcye de xp yüklü çakışma olmaz mı..bi de direk takınca çalışcak mı...
bi arkadaşım da şunu tavsiye etti.. bios u update et dedi.. bi işe yarar mı
Bios update yapmanın bir şey getireceğini sanmıyorum. Sistem kurtarma denenebilirdi ama windows tabanlı göçme problemlerinde genelde windows yükleniyor yazısı belirdikten sonra reset atma olayı görünür. Benim düşüncem harddiskinin hasar gördüğü yönünde. Bunuda başka bir bilgisayara takmadan anlamak zor senin konumun itibariyle. Xp onarma çalışıyorsa hardiskinde kart, kablo v.b. kaynaklı bir hata yok, eğer bad sektör tarzı bir hata oluşmuşsa, belirli oranda veri kurtarılabilir buda ihtimal dahilinde.. Ama bence öncelikle başka bir sistemde harddiskini kontrol et ki emin olabilesin sorunun ne olduğu hakkında. Başka bir bilgisayara diskini takmak sorun yaratmaz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme