Şimdi Ara

Bilgisayarım açılmıyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sorunu biraz uzun olacak belki ama dilim döndüğünce anlatmaya çalışacağım. Umarım sabırla okuyup bana fikir verebilecek bir arkadaş çıkar, çünkü kitlenmiş durumdayım.
    Sistemle alakalı olarak lazım olanları yazacağım sadece: 1adet biostar anakart 1 ide 4 sata2 çıkışlı, 2 adet 500gb sata2 hdd , bir adet ide 160gb hdd ve ide dvd-wr.
    Sorun tam olarak pc ye 2. 500gb hdd yi taktıktan sonra başladı(sadece bu yeni aldıgım diski takıp sistem kurup denedim, bu diskte herhangi bi sorun yok gayet saglıklı çalışıyor. HD tune ile test edilmiştir). Bu hddyi takmadan önce bir problem yoktu. Sorun, pc açılışta boot u geçtikten sonra window 7 amblemi birleşmeye başladığında bir anlık duraksamanın ardından reset atıyor. Sonraki açılışta windows sistem kurtarma geliyor. Kurtarmada 15dk. uğraşıp hiçbirşey bulamıyor. Problemin bios taki hdd sıra ayalarıyla alakalı olabileceğini düşünüp o ayarları kontrol ettim. Sistem kurulu diski başta görmesine rağmen yine aynı sorun oluyor. İde aygıtların sırası birincil Dvd-wr, ikincilde de 160gb hdd bulunuyor. Sataların ayarı zaten biostan oldugu için onlarda jumper vs ayar yok. Pc hiç açılmıyor değil ama ilk defa açılışta böyle bi sorun yapıyor, resetten sonra duruma göre sistem kurtarmaya girmeden direk window u aç deyince kafasına göre açılıyor. Biosta HDD sırasını sistem kurdugum 500gb hdd yi birinci sıraya, yeni aldıgım aynı model hddyi ikinci sıraya ve 160gb hdd yi de üçüncü sıraya almama rağmen, windows7 kurulumunda disklerin göründüğü ekranda sırasıyla; Disk 0 160gb hdd(birincil), Disk 1 500gb hdd (sistem), Disk 2 500gb hdd(birincil) olarak görmektedir. Biostaki yapılan ayarla burası uymuyor ve sanırım sorun burdan kaynaklanıyo. Biraz uzun anlattığım için kusura bakmayın. Daha detaylar var ama uzatmayayım. Problemin çözümüyle alakalı fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılarımla...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bilgisayar açılmıyor
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.