bilgisayarım açılmıyor ekrana görüntü gelmiyor işlemçi fanı ekran katınınfanı çalışıyor ama pc açılmıyor işlemciyi çıkardım ramlari çıkardım anakartan hiç bib sesi gelmiyor normalde vermesi lazım değilmi nasıl oluyor sa fişi belli süre takmayınca bi ara çlıştı 2 gün sonra tekrardan bozuldu şimdi hiç açılmıyor anakarttanmıdır problem?
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
arkadaşım başka bir psu ile deneme şansın varmı
bilgisayarın pilini çıkartıp 1 gün bekletip, bu arada da biosunu sıfırlayacak jumper var ise bios u da sıfırlayın. böyle bir deneyin...
başka psu ile dene şansım yok malesef dün akşam fişileri komple çektim sabah çalıştırdım makina açıldı 3 saat sonra denedim makina yine açılmıyor anlamadım gitti power mu bozuk yoksa? cmos clear var ama 2 tan pin var jumper yok üstünd nasıl sıfırlayabilirim
bi düzeltme yapayımda yalış anlaşılmasın makin açılmıyor derken ekrana görüntü gelmiyor sadece faların hepsi çalışıyor harddisk çalışıyor
Ram leri söküp, fırça ile güz<elce temizleyin, ram yuvalarını da temizleyip tekrar takın, birde bunu deneyin.
Monitörün kabloloların bak iyice belki kablo yeride çıkmıştır yaw
Benim laptobada oldu biraz hırpalayınca düzeldi nasıl oldu anlayamadım ama
yok arkadaşlar herşeyi denedim olmuyor sorun herhalde powerda çünki 1 gün bekledi bilgisayar açıldı 3 saat sonra tekrar denedim açılmadı power ışıkla yanyor fanlar çalışıyor işlemci de haraketlenme olmuyor
aynı sorun benim eski pc de olmustu anakart bozulmus dedigin gibi hersey normal sadece goruntu yoktu 40-50 kere resetleyince geliordu goruntu acildikdan sonra yaklasik 10-15gun kapamıyordum 1ay sonra mefta oldu
quote:
Orjinalden alıntı: tworule
bilgisayarın pilini çıkartıp 1 gün bekletip, bu arada da biosunu sıfırlayacak jumper var ise bios u da sıfırlayın. böyle bir deneyin...
Hocam 1 günmü ? Psu kablolarını çıkart sonra pili çıkart 3-4 dk sonra bios sıfırlanıyor.Hadi oda olmadı clear cmos jumperı vardır.Makine böyle açılması lazım.Psudan kaynaklanmaz diye düşünüyorum.Psudan kaynaklansaydı makine kendini hiç açmazdı (kısa devre korumasına alırdı) kısaca elektriksel bi hata yok.Seninki sadece yazılımsal (bios kaynaklı) bi problem
farklı bir uzatma kablosunu farklı bi prize takıp çalıştırmayı denedin mi?
AYNI SORUN ŞU ANDA BENİM PC DE VAR BEN ÇOK BÜYÜK İHTİMAL ANAKART DİYORUM ,DAHA DOĞRUSU ANAKART ÜZERİNDEKİ BİOS SORUNLU ÇÜNKÜ HDD YE BİLG. AÇ KOMUTUNU BİOS VERİYOR BEN GÜÇ KAYNAĞI MONİTÖR FALAN HEPSİNİ DENEDİM BİR TEK ANAKART DEĞİŞTİREMEDİM.(anakart daha 2.5 yıllık gigabeyte yazık oldu :((
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme