Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM AÇILMIYOR SYSTEM32\HAL.DLL HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
1
Favori
21.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar EVİMDEKİ PC olan imzamda görmüş olduğunuz bilgisayarım açılışta ilk defa başıma geliyor WİNDOWS ROOT>SYSTEM32\HAL.DLL DOSYAYI YENİDEN YÜKLEYİN" yazısı çıkartıyor sistem açılmıyor, arkadaşlar böyle bir sorunu Xp CD sini takarak boot ettim R tuşuna basarak analiz yaptırttım ama gene aynı sorun geliyor, nasıl düzeltebilirim bu sorunu? BİOS tan anlamıyorum, lütfen yardım edermisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemal1982 -- 19 Ocak 2009; 0:01:15 >

• kardes system32 klasorunde yanı en gereklı yerde cıdıı bır hata var formatlaman lazım
  • Aynen hocam format en sağlıklı çözüm,başka çareniz kalmamış...
  • Konu başlığını düzeltmişsin. Teşekkür ederim. Şimdi: BIOS ekranı geldiğinde başlangıç testlerinden önce birkaç kez F8 tuşuna basarak başlangıç menüsüne ve burdan da "güvenli kip" seçeneğine ulaşabiliyor olman gerekiyor. Güvenli kip'i kullanarak windows'a girebiliyorsan windows cd'sini sürücüye koy ve başlat > çalıştır'a "sfc /scannow" yaz. Bu eksik dosyaları yerine koyacaktır. Bu sorunu çözmezse aşağıdaki çözüme geçin...

Nostalji zamanı Biraz DOS kurcalayacağız yapılacakları adım adım anlatıyorum:

1) Önce düzgün çalışan bir bilgisayardan internete gidiphttp://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?hal adresinden hal.dll dosyasını indirip bir cd veya dvd'ye kopyalıyoruz. rar olarak indirir kesinlikle rar olarak koymuyoruz. Dosyayı cd içine tek başına kopyalıyoruz klasör içinde bile olmasın.

2) Bilgisayarı F8 ile açıyor ve gelen seçeneklerden "komut istemi ile aç" seçeneğini seçiyoruz. İşte karşımızda caaanım derin karanlık... Eski DOSt...

3) DVD sürücümüzün harfi E: olsun. (Sizinki nedir siz daha iyi bilirsiniz). Dos ekranındayken C:\> şeklinde 4 karakter görüyor olmalısınız. Bu sizin Yerel Disk C'den başkası değil. Muhtemelen windows bu sürücüde yüklü. (NOT: Bilgisayar ilk açıldığında hangi sürücü görünüyorsa sistem ona kuruludur. Genelde öyle olduğu için ben C: dedim ama bu D: de olabilir Z: de. Kafa karıştırmayalım C: olsun diyelim).

4) C:\> ve yanında da " | " şeklinde imlecimiz yanıp sönüyor olmalı. şimdi aynen şunu yazıyoruz noktası virgülüne: "copy E:\hal.dll C:\windows\system32" (NOT: Tırnaklar yok tabi). Yani enter demeden önceki son hal şu: C:\>copy E:\hal.dll C:\windows\system32

Okunaklı olması ve hataya yer kalmaması adına boşlukları alt çizgi ile vurgulayarak tekrar yazıyorum sonra olmadı denmesin
    copy_E:\hal.dll_C:\windows\system32 hepsi bu....

5) Bu işlem dvd'deki hal.dll dosyasını windows\system32 klasöründeki ait olduğu yere koymuş olmalı. Eğer başarılı bir şekilde yapıldıysa "1 dosya kopyalandı" diye bir satırlık bir yazı çıkar.

6) Gönül rahatlığıyla restart tuşuna basıyoruz ve bu sorun burada bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thunderwatcher -- 19 Ocak 2009; 6:48:40 >

• aaahhh usta, bunu daha öncden söyleseydin harfiyen yapacaktım, bende ilk defa format atmış bulundum artık, yinede yorumun için tşk ederim. saygılar
  • Daha önce yazdım ama konu yeni cevap almıyor falan diye bir arıza verince tekrar attım. Her neyse sorun değil sen sorunu halletmişsin ya mesele yok. Geçmiş olsun kolay gelsin. (Format iyidir )
  • meraba bendede bu sorun ortaya çıktı pcye format attım sonra pc özelliklerini kurdum aynısı çıktı thunderwatcher senin dediğin gibi f8 olayını denicektim ama senin dediğin 98 windowsda benmki xp f8e basınca senin dediğine benzer sadece komut istemi ile güvenli mod var onu seçtiğimde ise yine aynı system.hal.dll hatası ile karşılaşıyorum cdye fln kopyladım bi tek F8 olayı kaldı:S
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orjnial dosyayı yerine atıyor olacak. Olmuyor diye birşey yok .Olmaz ise başka bir xp'den o dosyayı kopyalayarak al , Cd'den çalıştırabilecğin bir xp bul yada F8 İle gir o dosyayı yerine at ve yeniden başlat .
  • Ya merhaba arkadaşlar benimde bu hal.dll dosyası ile başım dertte ne zamandan bu yana makina mefta gibi yatmakta vuku bulan olayı anlatmak istiyorum.Ehem Öhem pardon;
    Bundan yaklaşık 1 ay önce PC'me yeni Format atmıştım ardından güncellemeler müncellemeler falan,en son SP3 denen o 300mb'lık güncelleme geldi ne yapalım gerimi çevircez buyur dedik başladı PC'nin içine kurulmaya ne olduysa tete o zaman oldu işte kötü an elim reset düğmesine dokundu ve PC açıldığında hal.dll bulunamadığından sistem başlatılamadı ve sistem yöneticinize başvurunuz demeye başladı ve hangi tuşa dokunsam makina restart atıp aynı yazı çıkıyo.
    Şimdi soruyom(yüsek müsadenizle)
    1-Windows hiçbir şekilde açılmıyor.
    2-F8 ile açtığımda ne güvenli mod,ne komut sistemi vs hiç bir şey çalışmıyor.
    3-Birçok XP cd'si denedim Harddisk'i görmüyor.(Bios'tan HDD seçili olduğu halde)
    4-XP cd'sini açamadığı için Format atamıyoz.
    5-yok

Bu gün dikkatimi bi şey çekti,bi tane SİSTEM Disketi elime geçti ve Disket sürücüye bi taktım,DOS ekranı çıktı ama ben bu Dos Ekranıyla gerçekten Dos değilim.
    Disketi taktığımda Zamanı ve Tarihi ayarlayın diyor Enterle geçiyom A:\ diye sürücü yazısı çıkıyo bende gene enter yapıyom o gene A:\ yazıyo,ben gene enter yapıyom o gene A:\ yazıyo sora ben çok ama çok kızıyom tıııt tıııt tıııt anladınız.

Arkadaşlar benim istediğim bu A:\ dan sonra ne yazılacak gerçi yarın ben bu yukarda yazılanları denicem.
    Ama bir el atabilen olursa çok memnun olacam.Şimdi bazı sazanlar abuk sabuk yazılar yazacak onlarada seslenmeden edemecem yazmayın arkadaşım yazmayın.Lütfen sayın Admin Arkadaşlar yardıcı olunuz.

Makinam 1 aydır yatıyor yattığı yerden melun melun bakıyor
    .Saygılar

• Yok yok yok olmuyor.Denemediğim kalmadı herhangi bir fikri olan yokmu arkadaşlar.
    Başlangıç Disketi oluşturdum.Disketi taktığımda Dos olrak açıyor A:>\ diye komut istemide geliyor,A:>\dir yazdığımda Disket içindeki Dosyalarıda görüyorum fakat denemediğim yazmadığım komut kalmadı bir türlü başaramadım.Yardımlarınızı bekliyorum.
  • ARKADAŞLAR BU SORUNUN NEDENİNİ BİLEN VAR MI İSTEMEDEN Bİ DOSYANIN SİLİNMESİ Mİ
    YOKSA VİRÜS MÜ???
  • Sorun halen günceldir aynı şekilde devam etmektedir.

BİLGİSAYARIM AÇILMIYOR SYSTEM32\HAL.DLL HATASI
  • bu sorun malesef bende de yeni cıktı windows ilk yardım cd leride işe yaramıyor...hiiç bişiy yapamıyorsun bilgisayara söylediklerine göre hard disck ucmus malesef....
  • Hocam senin dosyaların tamamen bozuk.Sanada arkadaşların dediği gibi format gerek.HDD'yi biçimlendir sorunlu dosyalar giderilsin format atarken
  • Benzer bir problem ben de yaşıyorum.

Problem bilgisayarıma virus girmesi sonucu ortaya çıktı. Windows coktu ve dvd-rom calısmamaya başladı. Bende usb diski windows cd si olarak gösterip format atıp xp yi kurmaya başladım. Format atıldı, windows dosyaları yüklendi. Daha sonra bildiğiniz gibi windows restart atıyor ve acılısda yükleme devam ediyor. Benim sorunum da bu restarttan sonra. hall.dll eksik ya da bozuk hatası.

Repair den bootcfg/ rebuild derdime care olmadı.

Şu anda bilgisayarıma ubuntu yüklü ve hiç bir sorunu yok. Düzgün çalıştığı bilinen başka bir bir dvd-rom takıldı onu da gormuyor bilgisayar. Teknik servisin biri de chipsetinde sorun olabilir dedi ama dediğim gibi ubuntu tıkır tıkır calısmakta.

Bu arada bilgisayar Acer Aspire 5520 Laptop.

Ubuntudan ne kadar memnun olsamda mesleki programlar için xp ye ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi estell -- 5 Ekim 2009; 17:12:12 >

• abi bu sorunun tek bir nedeni var. düzgün kapatılmayan windows. reset direk düğmeden kapatma elektirk kesilmesi badsector sonucu kitlenmeler vs vs.
    en kolay çözüm chkdsk komutu ile windows cd sinden onarma. hiren's boot cd dede ntfs pro5 ile checkdisk yada.
  • teşekkürler zebani , keşke sorunum bu kadar basit olsaydı. chkdsk yaptım probleme çözüm olmadı. Problemin donanımsal olmasından şüpheleniyorum ama ubuntuda hiç bir problem yok 2 gündür.
  • smart izleyici programlar ile smart(5) değerini yazarmısınız. birde memtest86 ile ramleri test edebilirmisiniz
  • hocam ubuntuda bu programları nasıl kurucağımı araştırdım ama çözemedim ne yazık ki :( senin bir fikrin var mı bu konuda?
  • synaptic ile kuracaksın. aratacaksın sonuclardan sağ tıklayıp işaretle sonrada okeyle şifre sorar kurarsın. yanlız memtest86 ubuntu kurulum cd sindede var.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.