Şimdi Ara

Bilgisayarım aniden donuyor reset atmak zorunda kalıyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
2.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi aniden donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum,bazende 2-3 saat youtubede felan takılıyorum hiçbir sıkıntı olmuyor oyuna felan giriyorum kilitleniyor reset atmak zorunda kalıyorum ne yapmalıyım? format attım yeni hdd aldım,ekran kartı ve işlemci ısı değerleri 55 60 derece arası tozlar yok yazılım kaynaklı değil.Yardımcı olursanız sevinirim

Sistem ;

İntel core 2 duo e6600
    Nvidia geforce gt 9400
    2 gb 667 mhz ram
    160 gb hdd

• up
  • help!
  • Bilgisayarın donmasıyla birlikte yavaşlama, kapanma, yeniden başlatma ve mavi ekran hatalarıyla karşılaşmıyorsan genelde sebep olabilecek parçalar ve çözüm yolları şöyle
    1- Besleme Ünitesi(Güç kaynağı, power supply) Farklı besleme ünitesi dene.
    2- Ram. Test et. memtest.org. Donmasıyla birlikte mavi ekran hatasıda verebilir.
    3- Anakart üzerindeki kondansatörleri kontrol et. Donmasıyla birlikte mavi ekran hatasıda verebilir.
  • Bios un ayarlarını sıfırlayın.
  • hdd değiştirin
  • Ekran kartını 3DMark03 programıyla test et donarsa hdd veya ekran kartı arızalıdır. %90
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Technical.assistance kullanıcısına yanıt
    kardeşim yazımı okumadın mı zaten yazdım değiştirdim diye okuyarak cevap verirsen sevinirim.
  • selohelo12 S kullanıcısına yanıt
    aldığınız hdd ikinci el mi ?
  • onuda denedim hatta bios pilini çıkartıp taktım işe yaramadı.
    hayır ikiside düzgün çalışıyor aslında hdd ile alakası yok.
  • ismailchakar İ kullanıcısına yanıt
    Bir ihtimal powerda bir sıkıntı olabilir, rami test ettim bir sıkıntısı yok, 6 ay önce de oluyordu bu sorun ama mavi ekran hatası veriyordu. Anakart üzerindeki kondansatörleri değiştirdim 3 tanesini düzelmişti üzerinden 6 ay geçti yine olmaya başladı.Şuan bakıyorum kondansatörlere ama bir sıkıntı göremiyorum.
  • kryeck kullanıcısına yanıt
    Denedim ve hiç bir sıkıntı olmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selohelo12 -- 12 Şubat 2018; 21:3:36 >
  • Bazen gün boyu hiç kitlenmeden kullanabiliyorum ama bilgisayarı ilk açıyorum açtığımdan 2-3 dk sonra kitleniyor reset atmak durumunda kalıyorum ondan sonra bazen hiç kapanmadan kullanabiliyorum.
  • Saglam hdd bul ramlerin 2 tane 1 se tek tek dene powerden degil iki secenegin var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • güç kaynağının kaç watt yazarmısın ps sıkıntısı olabilir
  • KralCocuk44 K kullanıcısına yanıt
    300 W ama yani eskiden beri bayadır çalışan makine
    Hdd saglam zaten calisan bilgisayardan söktüm 100 kere soyledim temiz diye hdd de degil.
  • selohelo12 S kullanıcısına yanıt
    farklı bir ps ile sorun çözülebilir
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.