Arkadaşlar çok acaip bir sorunla karşı karşıyayım her yere bakmama rağmen bu sorunun çözümünü bir türlü bulamadım
Formattan sonra 5+1 ses sistemimin subwooferından oyunlarda ve müzik dinlerken ses alamamam
Beni delirten nokta ise film izlerken subwooferım tamamen aktif Yani burdan bu sorunun yazılımsal olduğunu, aletin aktif olarak çalıştığını anlıyorum.
Realtek onboard ses kartı kullananlar Realtek audio manager'ı bilirler. Room correction gibi uyduların uzaklığını ayarlayabildiğimiz bi özelliği falan vardır, Bass management vardır ki bunu tiklemezseniz bass aktif olarak çalışmaz. Fakat yeni aldığım ana kartın web sitesinde yayınlanan ses kartı driverında bulunan bu yazılımda bu özellikler kaldırılmış yani bass özelliklerine hiç bir şekilde ulaşamıyorum.
Konu ile ilgili bir ekran görüntüsü aldım. gördüğünüz gibi windows üzerinden subwoofer etkin gözüküyor. yaptığım bütün testlerde bass çalışıyor. fakat dalga geçer gibi oyun ve müzik dinlerken tık yok.
Yazmayı unutmuşum,
ilgili sistem bileşenlerim şöyle;
Anakart: gigabyte 990fxa UD5 Ses kartı: onboard realtek 889ALC İşletim sistemi: windows 7/64 bit professional
Win7 nin ses problemleri birçok bilgisayarda var, henüz çözüm bulan olmadı. Sürücülerde neyi değiştirdiyseler Win7 de sesin nasıl çıkacağı belli olmuyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme