Şimdi Ara

Bilgisayarım bir süre çalıştıktan sonra kendini resetliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • P4 3.0 Ghz - 1024 Mb. Ram - 128 Geforce Fx5200 vs. özellikleri olan makinem var.Xp Home ve Sp2 kurulu.Makine açıldıktan bir süre sonra herhangi bir işlemde reset atıyor.Bazen kendi kendine atıyor,bazense bir programda çalışırken.Ama zamanı hiç belli olmuyor.Virüs,spy vs. yok.Sorunun işletim sisteminden kaynaklı olabileceğini düşünüp fdisk+format attım.Sistemi tekrar yükledim ama sorun yine çözülmedi.Voltajdan olabilir diye düşünüp güç kaynağı aldım ama hala aynı.Doğrudürüst hiçbir işlem yapamıyorum.Sürekli resetliyor.Sorun neden olabilir yardım lütfen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onerce -- 25 Mayıs 2005, 22:26:44 >

• işlemcinin ısısını kontrol ettinmi. büyük ihtimalle ısıdan dolayıdır.
  • muhtemelen ramin yanmış.ramin yerini değiştir veya başka bir ram değiştir.
    gerçi ramin yansa windowsu biraz zor kurardın.Isı yüksek olunca windowsu çok soğuk ortamda kurabilirsin.
    Allah allah çelişkiye düştüm şimdi.abi powerdede sorun yoktur yeni poverin sorun yapacak hali yokya.
    Sen en iyisi işletim sistemini değiştir bi.Sp1 kur bence.vallahi acayip bi sorun dostum.
  • anakart veya ram den olabilir ,bide mümükünse anakart üzerindeki transistörleri bi kontrol et ,transistorler yanmış olabilir tepeleri patlamışmı bi bak ,kaliteli power kullanıyorsan sorun olmaz transistorlerde gerçi.işlemci ısısınada bi bak iyice.
  • Bu sorun overclocklu işlemciden ve işlemci ısınmasından, ekran kartı ısınmasından ve ram bozuklukları ve uyuşmazlıklarından meydana gelir. İşlemcin overcloclu ise normale getir sonuçta overclocklu işlemci soğutma iyi değilse aşırı ısınma yapar. Overclocklu değilse buna rağmen ısınma yapıyorsa üstündeki fan tozlanmıştır ve hızı düşmüştür. İşlemci fanının tozlardan arındır ve kasa içi sirkülasyonu yeterli değilse kasa içi fanını artır. Sorun işleci ile ilgili değilse Ekran kartını kontrol et elini biraz yaklaştırıp ısınıp ısınmadığını kontrol et üzerinde overclock yaptıysan normal haline getir. Ekran kartın ısınıyorsa ve üzerinde pasif soğutucu var ise muhakkak fan veya ekran kartı soğutucusu al. Ramlerini kontrol et bozukluk ve uyuşmazlık var mı diye aynı ramleri başka bir makinada dene. Kolay gelsin.
  • dostum anakartında ek olarak başka bi kart var mı? tv kartı vs. çünkü ben tv kartı kullanıyorum, 2senedir yapmadığım şey kalmadı bilgisayarım seninki gibi resetleniyodu. sonunda bilgisayarı sattım, yeni sistem topladım.. ama yine aynı boku yaptı... sorunun nerde olduğunu ise daha 1 ay önce farkettim, tv kartına giren kumanda sinyallerini alan göz bozukmuş.. kablo takılıyken bilgisayarın ne zaman kapanıcağı hiç belli olmuyo, takılı değilken ise daha bi kere bile kapanmadı. diyiceğim o ki anakartına takılı olan kartları çıkar, teker teker takarak bilgisayarını dene.
  • ya ram lerinde bir sorun var yada işlkemci ısınıyoo aman dikkat derimm kolay gelsiiin işlemci fanını kontrol et iyi bi temizle derim saygılar
  • Arkadaşlar cevaplayanlar için çok teşekkür ederim.
    Eklemek istediğim birkaç şey var.Overclock işlemi yapılmadı işlemciye.İşlemci ısısında görünen bir yükseklik yok.Herhangi bir tv. kartı vs. de takılı değil.Ses+lan onboard,adsl modem kullanıyorum.Lcd ekran monitör var.
    Benim ekran kartı aklıma geliyor çünkü arada bir reset dışında birşey daha yapıyor;ekran gidip geri geliyor.Yani siyahlaşıyor,sonra açılıyor.Ama bunu çok nadiren yapıyor.Bu mesajı yazarken hiç kapanmadı ama 2 saat içinde sanırım 4-5 kez kapanıp açıldı makine.
    Ben ya ramlerden ya da ekran kartından diye düşünüyorum ama bilemiyorum.Sistemi tekrar kurduğumda 4-5 saat kadar deneme yaptım.Herşeyi kurup mp3 açıp yine kapanacak mı diye bekledim,biraz da makineyi zorladım ama hiçbir şekilde reset vs. olmadı.
    Ne yapacağımı şaşırdım.Elimde başka ram de yok ki değiştirip deneyeyim.Ama bunu acilen çözmem lazım çünkü bu makine bana kafayı yedirtecek.Henüz 3-4 haftalık makine.Herhangi bir sorun yokken neden bunlar ortaya çıktı anlayamıyorum.Eğer aynı sorunu yaşayanlar var ise aranızda biraz daha fikir rica ediyorum.
    Teşekkürler.

• bu iş yüzde 90 seninde belirttiğin gibi ekran kartının aşırı ısınmasından kaynaklanıyodur
    sen ekran kartına bir fan al sorunun büyük ihtimal çözülecektir
  • senin anlattıklarının aynısını yaşadım.. evin elektriği düşük olduğu zamanlar sürekli resetleniyordu bilgisayar...zamanlı zamansız resetleniyordu.. elektrikler yüksek olduğu zamansa saatlerce kapanmıyordu...bir yükselticinin sorunu çözmesi lazım..birde aldığın güç kaynağının regulator görevini görüyor olması lazım....yoksa sorun çözülmez....bence tek sorun elektrik düşüklüğü. çünkü aynısını yaşadım dediklerinin... yükseltici dene derim sana....
  • bence de bi ups al. bide ekran kartının voltaj ayarına baktırt..
  • hocam bende makineyi yeni aldım sistem aynı. ana kartım asus p4p800-x bende de ilk başlarda bu tarz bir sorun olmuştu. ben de asusla birlikte verilen bios update programı ile biosu guncelledim. ve de kasamın bulunduğu yerin arkası kapalıydı orayı kestirip açtım ve su ana kadar tık yok allaha şükür. bi dene derim ben..
  • SENİN SORUNUN %50 RAM-%50 POWER SUPLY DİR
  • işlemcinin fanına bi bak bakim dönüyomu?
  • aynı sorun bende de var dı
    agp,cdpu,ram voltajlarını autoydu onlara biosdan sabit bir voltaj değeri verdim reset probleminden eser yok
    istiyosan bi dene belki işe yarar
  • dostum bios ayarı yaptın ve düzelme olmuyorsa kesinlikle ramdendir bence bi ramle mutlaka dene çünkü ekran kartından olsa reset atmaz sadece monitörü kapatır bende oldu genelde mavi ekranla karşılaşıyordum ama windows ayarlarından hata msj kapattım ve kendi kendine reset yapıyordu şimdi az önce söylediğim gibi ram değiştir sonra bak keyfine
  • arkadaşlar bende bir sey soriyim bare ya bende de gigabyte 8ıpe775g p4 3.4 256 400 mhz kingston rem var han acılısta bios ekranı girince mavi ekran gliyor ya bios pencersi şimdi bu gigabyte anakartlarda gizli menu varmıs ben yeni buldum ctrl+f1 diyince top performance diye bir mnenu geliyor bunda enabled diasbled bir de mıb ve cıb diye menu geliyor bunları enabled yani açınca sistem kafyı yiyor neden acaba resetleneme bende de oluyor acaba ht yok yani tek ram var diyemi oluyor sizce yoksa baska bir sey mi bu olay ama board a bu detek var diye yazıyo isteyenlar bir aksın bizide bilgilendirsin www.giga-byte.com
  • arkadaşlar bir de f4 bios sürümünü kulunayorum geldiğnde f1 vardı updata ettim ya acaba ondan mıdır f4 cpu ecıpt foncitıon enabled diyor acaba nedir bu
  • fanlara da bi bak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.