Şimdi Ara

Bilgisayarım birden donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
585
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba bilgisayarım oyunda,internette gezinirken,açıldıktan 10 sn sonra ekran donuyor, mesela bu gün 12 gibi açtım saat 16:00'a kadar donmadı.donduktan bilgisayar çalışmaya devam ediyor Cpu boştayken 50-55 derece arası çalışıyor ve cpu fanından ıslık sesi geliyor bir kere daha böyle bir konu açmıştım bir arkadaş şunları demişti :

Senin sistem tamamen psudan çektiği enerji 316w görünüyor ve kullandığın psu sınırda çalışıyor çünkü aldığın psu tek kanal olarak 12v dan enerji vermiyor.Bu durumda çift kanal 12v enerji veren psularda sistem sınırda enerji ihtiyaç duyunca psu bu enerji vermekte zorlanıyor bundan dolayı sistemin kararsız çalışıyor ve donuyor.

sistem :
    x4 860k amd
    asus a68 hm-k
    vx aerocook 400w
    kingston hyperx 8 gb ddr3 1600 mhz
    gigabyte rx460 4gb
    samsung evo 750 128 gb ssd
    dark dragon

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MustonE -- 5 Mayıs 2017; 17:43:37 >

• bendede aynı sistem var Ekran kartı R7 370 ve Power Aerocool 500W oyun oynarken kasma oluyor bendede çözümü yok bunun işlemci berbat olduğu için oluyor belki 500 tane konu açtım amd pişmanlıktır
  • İşlemciden midir yani g4560 geçmeyi düşünüyorum bakalım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemci sıcaklıkları normal gelmedi bana. 2 nokta burada önemli soğutucu ve power. probleminin cpuda olduğunu düşünmüyorum.
  • Farklı bir psu alacağım 600w ilerde sistemi biraz upgrade edersemde işime yarar bir de fan alayım madem önerebiliceğiniz bir fan var mı bu anakarta uygun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • görev yöneticisinden sistem performansına bir bak işlemci kullanımı ne kadar,bellek kullanımı ne kadar? bence RAM de yetersiz kalıyor olabilir.
    arapaplanda çok şey çalışıyorsa RAM ve işlemci kullanımı yüksek olur ve donar.
  • Aynı şey g4560 ile oluyor. Amd ile alakalı. Birşey değil. Çözümü ne bilmiyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • PSU ile ilgili olabilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    bilgisayarı açtıktan 10 sn sonra falan bile donuyor sanmıyorum
    Bilgisayarım birden donuyor
  • bakınız işlemci %100 olmuş bir anda o %100 olduğun anlarda donuyordur
    evet ama donmadı 100 iken
  • ram test yapmanı öneririm
    ekran donuyorsa ramlerinde sıkıntı olabilir...

eğer donma olmuyorsa bir süre sonra reset atıyorsa işlmeci/ekran kartı sıcaklıklarında yada güç kaynağında problem olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hatta -- 9 Mayıs 2017; 1:31:1 >
  • Hatta kullanıcısına yanıt
    yeni psu aldım sorunum çözülmedi bir kaç araştırma yaptım ramler uyumsuzsa donmalar olabiliyormuş ama komple sistemi değiştirmeye karar verdim g4560'a geçiş yapmayı düşünüyorum
  • MustonE M kullanıcısına yanıt
    anladım kardeş, muhtemelen senin RAM lerde problem var, ben yazmıştım ama sen görmedin heralde
    yeni aldığın psu yu artık toplayacağın makinada kullanırsın yada geri iade edebilirsin eğer düşük bişi aldıysan
  • Hatta kullanıcısına yanıt
    aynen görmemiştim 650w aldım bilerek ilerde upgrade yaparsam sıkıntı çıkmasın diye sağol
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.