Intel P4 işlemcimin fanı aşırı gürültü çıkardığı için değiştirmek istedim. Akasa marka bir soğutucu (INTEL LGA775 UYUMLU İŞLEMCİ SOĞUTUCU) alıp bilgisayara taktım ancak bilgisayarım yeni fan takılmasına rağmen eskisine oranla daha da ısınıyor. Hatta bazen Asus Booster ve Pc Probe II adlı programlar işlemcimin ısının 90-100 derece olduğunu bile söylüyor. 10 yıl öncesinin oyunları bile yavaşlıyor. Fanı kontrol ettim, iyice yerine oturmuş görünüyor (her ne kadar oturtmakta epey zorlandıysam da). Sebebi ne olabilir? Çözümü yazarsanız sevinirim.
Termal macun sürmüş müydünüz ya da fanın arkasında termal macun var mıydı?
Termal macun sürmedim, üzerinde vardı. Fanı yerine yerleştirmekte epey zorlandım. Acaba diyorum takarken macunu sıyırmış olabilir miyim? Booster ve pc probe programlarını ilk açınca ısı yüksek diyor, biraz bekleyince sıcaklık normale (yani 50 küsür civarına) geliyor. İşlemcim 50 C'den daha aşağı hiç inmiyor. Zaten fanı ilk takınca bilgisayar ilk zamanlar cpu sıcaklığı yüksek diye hiç açılmadı, ilk açılış ekranı geldi, cpu sıcaklığı yüksek dedi (bios ekranında) kendini kapattı. Anlamadım????
103 derece yi görünce zaten sistem kendini kapatacaktır olmadı fanı tekrar sök yeniden kontrol et