Arkadaşlar bilgisayarı açıyorum bilgisayar donuyor hiç bir şey yapamıyorum. ctrl+alt+del komutu çalışıyor yeni görev çalıştır diyorum gözat a tıklıyorum öylede kullanamıyorum onu yapıncada donuyor.. 2 defa format attım hala sorun düzelmedi..sürekli sistem geri yükleme yapmak zorunda kalıyorum.. Araştırma yaptım biraz sitelerde ama hiçbiri işime yaramadı hala sorun aynı.. çözüm için denediklerim.. -Kasa tozlanma yapmıştır dediler kasayı açtım tüm parçaları söktüm tertemiz yaptım sorun düzelmedi.. -sistem başlatma yardımcısını açtım (msconfig),seçmeli başlangıç yaptım sorun düzelmedi.. -
Bunlar dışında veya herhangi kesin bi çözümü varmıdır acaba?
Yardımcı olan arkadaşlardan şimdiden ALLAH RAZI OLSUN...
iyi forumlar..
yokmu yardım edecek arkadaşlar ?
En başta yapacağın şey ram değiştirmek ve büyük olasılıkla sorunun çözülecektir...Eğer olmazsa ki düşük bir ihtimal harddisk kablosunu felan değiştir DWD-RW yi sök kablolarını bazen çakışma yaratabiliyo..Kolay Gelsin..
daha önceden sorun yoktu ise ya sonradan guncellediğiniz driver uyumsuzluk yaptı(ekran kartı driveri gibi) yada pcnize virus bulastı. format attıktan sonra driver falan yuklemeden kullandığınızda donma yapmaması lazım.ona göre hangi donanımın driverinde sorun var deneme yanılma yöntemiyle bulunur.Sorun ramden kaynaklansaydı pc belli aralıklarla reset atar yada mavi ekran hatası verirdi.Birde kasa içi soğutma durumuna bakın sıcaklık artınca da donma olur pc'de.
Tesekkürler arkadaşım dediklerini dikkate alıcam...bunların dışında yazılımsal olarak bi çözümü olan varmı?
Dostum 2 defa format attım demişsin eğer format attığın cd lerde sorun yoksa donanımsal bir problemdir ve genelde bu gibi sorunlar ram lerden kaynaklanır...
quote:
Orijinalden alıntı: Es®a®εήgizEfeήdy
Tesekkürler arkadaşım dediklerini dikkate alıcam...bunların dışında yazılımsal olarak bi çözümü olan varmı?
eğer güvenli kipte actığında donma olmuyorsa windowsun yuklu olduğu surucuye sağ tıklayıp özellikler araclardan hata denetimi tıkla ve her iki kutucuku da işaretle sonra yeniden başlat pc 'yi.windows acılırken disk denetlemesi yapılacak böylece hata var ise düzelir.aynı yöntemle bi de defrag (disk birleştirme) dene.