Şimdi Ara

Bilgisayarım Ekran Kartımı Algılamıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.402
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Bundan 2-3 sene önce Casper'dan H36 ATİ Laptop almıştım. Yaklaşık 1 ay önce arızalandı. Teknik Servis'e verdim. Düzelttiler çalışır halde verdiler. Bende yeni format attım ve driverları kurmaya başladım. Ancak bilgisayarım Atı Mobility Radeon Hd 5650 ekran kartı olmasına rağmen ekran kartımı algılamıyor. Ati'nin sitesinden driverlarını indirip hepsini tek tek kurdum hiç biri sorunumu gidermedi. Sistem yalnızca INTEL HD isimli bir ekran kartı ismini veriyor. Sistem özelliklerini resim olarak yolladım bakın isterseniz.. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashriel -- 19 Şubat 2014; 4:05:06 >

• Görüntü ayarlarından ekran kartını secin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntü ayarlarından ekran kartını seçin diye birşey yok. Çünkü Ekran kartının driverı yüklenmiyor bile. Ati Mobility Radeon olduğu halde yok diyor..
  • Hocam aygıt yöneticisinde de migözükmüyor;?Gözüküyorsa ordan driverı silip ress atıp windows update yapın.
  • Aygıt yöneticisinde yalnızca onboard ekran kartı (Intel HD Graphics) olarak görünüyor. Normalde laptop GPU destekli. Üzerinde GPU tuşu var..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ashriel -- 19 Şubat 2014; 23:53:57 >

• Hocam ordan gpuya sağ tıklayıp disable yapın muhtemelen diğer gpuya geçicektir listede o zaman adı çıkıcak kolay gelsin.
    eğer ekran kararırsa resetlersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemxmox3 -- 19 Şubat 2014; 23:56:59 >
  • Aygıt yöneticisinden Intel HD Graphics'i devre dışı bırakıp tekrar driver kurmaya çalıştım ancak ATİ RADEON algılamadı. Onboard'ı yeniden devreye soktu.. :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı çalışmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam dediğim gibi driverları silip windows update yapınız bakalım ne olucak
  • Format atıp denedim yine aynı sorun var. Korkuyorum acaba servise verdiğim adam erkan kartımı mı çaldı? :S
  • dostum biosta dahili ve harici ekran kartlarına geçmeye yarayan bi ayar olması gerekiyor ona bi bakın
    aygıt yöneticisnde hiçbişekilde görünmeyen aygıta driver yükletmeye çalışan arkadaşlara da şaşırdım açıkçası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeki1981 -- 20 Şubat 2014; 0:17:39 >
  • Pegatron Corporation h36st anakart var. Ve maalesef bios'ta gelişmiş ayarların tamamı kilitli durumda. Bios update etmek istedim ama internette hiçbir şekilde update dosyası bulamadım..
  • Sorunuma çözüm getirebilen kimse yok mu?
  • http://www.iobit.com/driver-booster.php kur çalıştır tara bence olur.
  • Güzel program teşekkür ederim. Tüm sürücüleri güncelledi ancak sorunum hala devam ediyor. Casper Pegatron H36ST Anakartlı dizüstü bilgisayarımdaki ATİ Mobility Radeon HD 5650 ekran kartımı hala algılamadı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ashriel

Merhaba arkadaşlar. Bundan 2-3 sene önce Casper'dan H36 ATİ Laptop almıştım. Yaklaşık 1 ay önce arızalandı. Teknik Servis'e verdim. Düzelttiler çalışır halde verdiler. Bende yeni format attım ve driverları kurmaya başladım. Ancak bilgisayarım Atı Mobility Radeon Hd 5650 ekran kartı olmasına rağmen ekran kartımı algılamıyor. Ati'nin sitesinden driverlarını indirip hepsini tek tek kurdum hiç biri sorunumu gidermedi. Sistem yalnızca INTEL HD isimli bir ekran kartı ismini veriyor. Sistem özelliklerini resim olarak yolladım bakın isterseniz.. Lütfen yardımcı olursanız çok sevinirim..

şimdi şu konuya şöyle açıklık getireyim bu sıkıntısı olan tüm arkadaşlarında gönlüne birar su serpeyim arkadaşlar son senelerde laptop firmaları intel marka laptop larda çift gpu kullanımı yapıyor bunun amacıda bataryada tasarruf yapmak şimdi işleyişine gelicek olursak normal windows dolaşma gibi şeyler intel graphic yapıyor bi uygulama yüklediğinizde atıyorum max payne 3 olsun sağ tık yapıp ekran kartının driverina girdiğinizde orda kullanılacak ekran kartını seçin gibi bi bölüm vardır ordan yüksek performancelı(nvidia) gibi bişey yazar o şıkkı seçeceksiniz böylece max payne 3 açtığınızda nvidia yada ati artık neyse ordan açıcak iyi sabahlar size

• Eee sonuç? Sen benim sorunuma çözüm mü getirdin şimdi? Arkadaşım ben driver yüklenmiyor, bilgisayarımda bu donanım oldugu halde algılamıyor diyorum. Sen bana oyuna sağ tıkla diyorsun ya

Arkadaşlar başka bilgisi olan yokmu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardımcı olabilecek yok mu? Sorunum hala devam ediyor maalesef :(
  • Ashriel A kullanıcısına yanıt
    merhaba alttaki linkte kartın driveri mevcut ;

mobilhd5650
  • O sayfa da "Free Download Drivers for ATI Mobility Radeon HD 5650" başlığı altındaki driver'ı indirip kurdum. Umarım doğrudur. Ancak bu da çözüm getirmedi. Driverlar güncel bilgisini verdi. Ve inanın ne yaparsam yapayım düzelmedi :( Resimde de görüldüğü gibi tüm driverlar yüklü görünüyor. Ekran kartı driver'ı tabi aralarında yok. Çünkü donanımda ATİ ekran kartı yok gibi görünüyor. Sanırım anakartın üzerindeki ekran kartının fiziksel donanımında sorun var :S

• Ashriel A kullanıcısına yanıt
    donanımda da sorun olabilir ; serviste bir hata yapılmış olma ihtimalide var özellikle laptopların içini açmakta tekrar toplamakta problem , işlemciyle birlikte gelen intelin hd graphics dahili kartı da var ; onu kapatabilseniz sorun olmayacak ; anakartın tüm driverları var ama bios unu bende bulamadım , eğer donanımda arıza yoksa bunun tek çözümü biostan hd5650 ye geçiş yapılması ama orası da kilitli görünüyor ; büyük olasılık ami bios kullanıyor ; bence bir format atman gerekiyor. sanırım formattan sonra iki kartı da görecek ve advanced menüsüde açılacak.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.