Şimdi Ara

Ekran kartı çalışmıyor????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
1.147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartında hiçbir problem yoktu bugün başka psu ile çalıştırdım ekran kartının arka tarafinda kirmizi led ışığı yanıyor fakat fanları dönmüyor. Ekran kartım asus rx470 mining edition. Sorun nedir nasil çözebilirim 1500₺ye yarin saticaktim çöp mü oldu şimdi :( Ekran kartı çalışmıyor????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erayalanyurt -- 24 Şubat 2021; 19:16:23 >

• up
  • Normalde 60-70 derece aşılmadan çalışmaz diye biliyorum ben. Benim RX 590 öyleydi.

• mmurat3551 M kullanıcısına yanıt
    yok ya hocam fanları direkt çalışıyordu bunun, üstelik görüntü de vermiyor o da var hani
  • önerisi olan var mı :P
  • Başka PSU denemeyle bozulmaz kartlar. PSU kartı besleyemiyorsa onu bilelmem gerçi. Başka bir sıkıntı olabilir. Onboard destekleyen bir işlemciniz varsa PC yi kartsız çalıştırmayı deneyin. Kartın güç kablolarını bağladığınızdan emin olun. Soketin oturduğundan emin olun.

yok hocam psu denediğim için bozuldu demek istemedim, onboard yok fakat başka ekran kartım var onunla denediğimde o gayet güzel çalışıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Şuan bağlı olan PSU gücünü öğrene bilirmiyim? RX 470 için 450-550 Watt öneriliyormuş. 12V kanalından 450 watt altıysa sorun bu olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmurat3551 -- 24 Şubat 2021; 20:22:19 >
    600w coolermaster ile denedim, daha öncesinde 500w coolermaster kullaniyordum sigorta atmasindan dolayi yandığı için 600w coolermaster aldim ama 500w cm de gayet iyi besliyordu
    hocam üstelik psu yetersiz olsa bile görüntü vermesi, veya fanlarının çalışması gerekmez miydi? belirli bir dereceye gelinceye çalışma olayi bu kartta yok direkt fanları calisan bi kartti
  • erayalanyurt kullanıcısına yanıt

Hocam, başka bir PC'de deneyin Kartınızı. Şayet olmuyorsa ki 2016 çıkışlı kart garantisinin de bittiğini düşünürsek kötü bir durum. İnşallah düzelir. Bu aralar Ekran Kartı almak hiç sağlıklı değil çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mmurat3551 -- 24 Şubat 2021; 20:26:23 >
    kartın güç almasi da ayrı bir garip... bir de duruyordu öylece odamda birsey de olmadi temas dahi gerçekleşmedi
  • Statik elektrik bulaştırdıysan plastiğe felan sürt
  • Anarko1 A kullanıcısına yanıt
    valla bilmiyorum hocam çalıştırmak için her yolu denerim, plastiğe sürt derken?
  • ekran kartının ek güç girişlerini takmamış olabilirsin.

• erayalanyurt kullanıcısına yanıt
    Plastiğe dokundurduğunda çıtırtı sesi gelirse statik elektrik vardır. Kışın kazaktan bulaşabiliyor.
  • Hann- H kullanıcısına yanıt
    taktım hocam takmaz olur muyum, hatta 6 pin pcie kablosu ile calistiriyordum gayet sıkıntısız çalışıyordu
  • Anarko1 A kullanıcısına yanıt
    deneyeceğim hocam teşekkürler. sonucu yazarim
  • Cpu fan çalışıyor mu? Birde şu şekilde deneyebilirsin. Ekran kartını sök, görüntü almadan bi 5dk çalışsın. HDD led ışığı sürekli yanıp sönüyorsa işlem var demektir. Sürekli yanıyorsa veya hiç yanmıyorsa PSU problemli olabilir. Bunları denedikten sonra ekran kartını takıp tekrar deneyin. 12V kanalında problem olduğunu düşünüyorum, uzun süre yattıysa PSU kondansatörler kurumuş olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mansion0345 kullanıcısına yanıt
    hocam kasada ekran kartı dışında hersey çalışıyor. Kasaya başka ekran kartı taktiğimda o da gayet sağlıklı çalışıyor sorun nedir anlayamiyorum...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.