Şimdi Ara

Bilgisayarım HDD yiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar herkese merhaba, konuyu yanlis yere actiysam affola, ancak ilk kez mobilde baslik aciyorum...

bir sene once samsung series 5 ultra np530u4e-s01tr ultrabook aldim, aramiz mukemmeldi. Iki ay once hdd bozuldu, yeni hdd aldim, taktim, mis gibi calisti iki ay boyunca. Iki gun once yine hdd bozuldu, ssd alayim mis gibi ucayim dedim..

ssd ye sistemi kurdum, driverlari kurdum, hatta fm 12 kurup oynadim bile... pc yi kapadim, bir kac saat sonra actigimda ssd yi gormez oldu...

biosta bazen kafasina görüyor, görmüyor, tamamen keyfine gore.

biosta ssdyi gördüğünde firsat bu firsat deyip formatlamaya calisiyorum usbden, format ekranina geldigimde kattiyen ssd yi gormuyor..

arkadaslar 2 aydir hard diske verdigim para 300 kusur lira, kurus param kalmadi, bilgisayarim hdd ssd ne bulursa yok ediyor, yardim eli...

Not: bios pilinin ne jumperi var ne kendisini bulabildim, zaten camasir mandali hakkinda bile daha cok bilgi var ultrabookumun modelinden... (samsung np530u4e-s01tr)

ek: bu arada önceden bozulan iki hdd yi hdd kutusuyla baska bilgisayarlarda denedim, kesinlikle bozuklardi. Ssdyi su an deneyemiyorum, elim kolum bagli...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oziko95 -- 6 Haziran 2014; 2:22:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Aynı sorunu yıllar önce bende yaşadım hocam. Biliyorum çok sinir bozucu bir olay. Ben anakartı değiştirerek kurtuldum. Sanırım sizin sorunda anakartta

• oziko95 O kullanıcısına yanıt
    garantisi yok mu hocam cihazın?
  • Hocam öncelikle cevaplar icin tesekkurler. Cihazin icini açtığım için garanti kapsaminda oldugunu sanmiyorum, samsungun garantisi cok sıkıntılı diyorlar zaten, ama son care verebilirim gibi...

hocam anakart degisiyor mu laptopta hicbir fikrim yok, ilk defa laptop kullaniyorum, yuzyillardir masaustu kullaniyordum, kola kutusundan bilgisayar yaparim ama laptopta ozurluyum biraz...

Laptop ta anakart değişimi isterseniz servisten laptopun yarı parası fiyat çekerler.Garantide yokmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam peki anakart degisimi tek cozum mu, kurtarmanin yolu yok mudur? Ayrica su an ssd nin bozulup bozulmadigindan da emin değilim, deneyecek şansım yok...

• sabah sabah gülmeden edemedim :) Allah diyen aslandan, Allah diyen kuştan sonra gördüğüm ve kanıksadığım en orijinal başlığı kullanmışsınız. Bu arada kesinlikle elektriksel bir hata ve sadece anlattıklarınıza bakarak hah kesin anakart demekten başka çare yok ama hdd'ye gelen güç bağlantısını en basit bir multimeter ile ölçerseniz yüksek veya düşük voltaj farklarını da yakalayabilirseniz evet sorun anakartınızdır.
    ölçüm yapmayı bilmiyorsanız bir bilenine gidiniz.
  • Cevap için çok tesekkurler, bilgisayari yakip abaküs, şansım yaver giderse hesap makinesiyle hayatima devam etmeye karar verdim...

Senin ultra sorunlu bi seri sadece anakart yonunden değil parcalar duzensiz votaj cekme gibi bi ozurlulugu var bataryası tumleşik olduğu için bisey yapilamiyor maalesef yapacagin en iyi şey ssd yi muhtemelen vatandan aldın verdiğin fiyat onu gosteriyo ssd yi değiştirip laptopu elinden cikarmak olur

• Ben de oyle dusunuyorum, cevap icin cok tesekkurler

• Hocam Merhaba,

Bende ssd takmaya karar vermiştim, şimdi okuyunca bi kıllanma geldi. Sorunlu bir makina demişsiniz. satıp başka laptop alacaktım baktım maliyeti getirisini aşıyor ram ve ssd takviyesine gideyim dedim. Şimdi kafa karıştı tabi.

Önerisi olan var mı ? Bu modellerin tümünde bu şekilde voltaj sıkıntıları olabiliyor mu ?
    Değişime girmeden önce voltaj konusunu ölçmek istesem kısaca ne yapmam gerekiyor. Elektronik, ve bilgisayara kısmen hakim sayılırım. Teşekkürler şimdiden.

@wacker21
  • quote:

Orijinalden alıntı: wacker21

Senin ultra sorunlu bi seri sadece anakart yonunden değil parcalar duzensiz votaj cekme gibi bi ozurlulugu var bataryası tumleşik olduğu için bisey yapilamiyor maalesef yapacagin en iyi şey ssd yi muhtemelen vatandan aldın verdiğin fiyat onu gosteriyo ssd yi değiştirip laptopu elinden cikarmak olur

voltaj çekiyor ne lan kabiliyetsiz kaç senedir elektronik okuyorum öyle bir terim duymadım

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • muhtemelen dizustunuz hdd ye yüksek voltaj gönderiyor. ve hard diskleri yakıyor. bu arızalı hard diskler duruyorsa analiz edebilirim.

Ve sorun pc de ise ben olsam tüketici mahkemesine başvururdum. ödettirirdim i pnelere ...

hatalı ürün üretmeyin ulan...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.