Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM KAPALIYKEN UZAKTAN BİRİSİ PC ME GİREBİLİRMİ?? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
5.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: DuMaNYaKeDi

ben pc yi kapattıktan sonra fişinide çekerim
    çünkü işi profosyenel hackerlık olan tanıdıklaırm var ve mümkün olduğunu söylüyolar

sen nettenyken pc ye giriyolar, gerekeni pc ne bırakıyolar, sen eğer modemin de fişini felan çekmediysen.............

o sözümona hackerların da başka işi yok senin bilgisayara girecek değil mi?

• bu olay bende bilgisayarım kaplaı vaziyette iken oldu,tesadüfen eve girmiştim baktım bilgisayar çalışıyor(çalışıyor derken bilgisayar kapalı ama hdd.seleri geliyordu) hemen bilgisayarımın internet ve fişini çektim ama nafile benim kapalı olan bilgisayarıma uzanmışlar bendeki bilgileri almışlardı..ama ben bu işin resmi kurumlarca yapıldığı kanaatına varmış..şahıslarca yapılmasının çok güç olabileceğini zannetmiştim ama gerçek olan şu idiki benim kapalı olan bilgisayarıma,internet ve modem bağlı iken olmuştu bu işlem..ve hala bu iş kafamı bulandırmaktadır bu nasıl mümkün olabilmiştir..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 06ensar -- 3 Eylül 2011; 23:47:35 >
  • modemi,bilgisayarı kapat ve zincire vur

o da olmadı evin şantellerini indir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ucuzlukavcisimezarciamca -- 4 Eylül 2011; 12:03:45 >
  • fişi çek olsun bitsin neyin muhabbeti bu anlamadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Bilgisayar kapalıyken uzaktan açılabilir. Belirli şartlar sağlandığı taktirde teknik olarak mümkün. Birçok anakartta WOL (ağ üzerinden uyandır) adlı bir teknoloji desteği var. Yani ağ üzerinden bir sinyal göndererek bilgisayarın açılmasını sağlayabilirsiniz. Böylesine ekstrem bir saldırı örneği yaşamak istemiyorsanız evde tek bilgisayarda (100 tane olsa bile) hiç işinize yaramayacak bu özelliği BIOS'tan devre dışı bırakırsınız olur biter.

Wake On Line özelliğinin açık olmasının yanında modemin ip numarası da bilinmesi gerekiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.