< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NErenB -- 7 Mayıs 2022; 18:17:33 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor
-
-
söylediğin uyarı ledlerinin yanması pcnin ilgili donanımları algılayamadığı için yanar , ekran kartı için kartı söküp slotu kontrol et slotta toz vb bişey buna neden olabilir fakat işlemci içinde yanıyor olması biosla ilgili sorun olabileceğini akla getiriyor bunun içinde cmos jumper ile biosu sıfırlamayı dene
-
Bilgisayara detaylı bir temizlik yaptım yeni. Zaten Pc de harici ekran kartı yok. Ancak bios sıfırlamayı denerim. Teşekkürler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Cmos jumper ile sıfırladım bios u ancak hiç bir sonuç değişmedi. Zaten Bios da yaptığım tek işlem 3200Mhz ramleri 2900 den 3200 e çıkarmak oldu. Oc ye ucundan bile dokunmadım.
Bugün 19 Haziran 2022 diğer forumlardan olsun buradan olsun hiç çözüm cevabı alamadım. Çözümü bırak, daha sorununu bile bilmiyorum. PC toplayan aklımı seveyim. Sonuna kadar laptop cuyum artık. Bari İstanbul Avrupa yakasında bildiğiniz, güvenilir ve çokta pahalı olmayan PC tamircisi söyleyin.
-
cpu pinlerin eğik olabilir yada soketdeki pinler eğildi ankarada olsan gelip bakardım ücretsizz
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tundra202006 -- 20 Haziran 2022; 1:37:4 > -
Bu 1 aylık süreçte başka bir PSU ile deneme yaptınız mı? Kaliteli bir PSU ile deneyin muhtemelen sorununuz PSU
-
Dün gece fotoğrafı görmemişim kusura bakma. Bunun dışında cpu pinlerine dikkatlice baktım eğik olan yoktu. Zaten işlemciyi en fazla 3 defa yerinden çıkartmışımdır. Bunun haricinde soketteki pinleri tam olarak görememle birlikte bir sorun olmadığını düşünüyorum çünkü dediğim gibi en fazla 3 kere yerinden çıkartmışımdır ve taktığım zamanlarda ise hiç bir sorun olmadan ( ne bir güçlük ne bi çıtırtı olmadan ) oturuyordu.
Yok, maalesef yapamadım. Elimde başka psu yok. Ancak Psu mun Rampage olması ve pek tekin bir yerden almamamla birlikte sorunun psu da olma ihtimali de yüksek. Şuan sevinsem mi üzülsem mi tam bilemiyorum. Cpu da büyük ihtimal sorun yok ona seviniyorum ama şu ekonomi de yeni bir psu almam hakkında üzülüyorum.
Sorunun PSU dan olduğunu netleştirmek lazım önce. İyi bir PSU en az 7-8 sene kullanılıyor. Verimliliği yüksek olanlar da parasını bir şekilde amorti ediyor zaten. Diğer bileşenleri güvende tutması açısından da önemi çok büyük olan bir parça.
Rampage güvenilecek bir marka değil. PSU nuz arızalı olsun olmasın o PSU' yu kullanmayıp iyi bir PSU almanız gerekiyor zaten. Alın ki kafanız rahat olsun.
İleride güçlü bir ekran kartı taktığınızda sizi yarı yolda bırakmayacak 750-850W lık bir PSU alabilirsiniz. Aşağıdaki ürünlerden bütçenize uygun bir ürünü tercih edebilirsiniz. XPG şuan incehesapta indirimde, 10 yıl garantili ürün. 10 yıl arkanıza bakmazsınız. İleride yapacağınız güncellemelerde PSU yu düşünmenize gerek kalmaz. Tabi bütçeniz yok ise maalesef daha ucuz ancak iyi markaların ürünlerinden araştırılabilir.
https://www.epey.com/power-supply-psu/sharkoon-silentstorm-cool-zero-750w.html
https://www.epey.com/power-supply-psu/xpg-core-reactor-850w.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 20 Haziran 2022; 14:55:21 >
-
Doğru ancak ben bu kadar kısa sürede sorun çıkaracağını düşünmüyordum. Aynı psu arkadaşımın vatan dan aldığı hazır sistemin içinde de vardı ve hiç sorununu görmemişti. Benden 1,5 yıl önce almıştı sistemini ve hala daha kullanıyor. Kullandığım çoğu Rampage ürününden memnun kaldım diyebilirim. Tabii ki arada parçalananlar oldu ancak onlar da plastik dandikliğinden. Kırılsa bile çalışıyordu çünkü. Şuan Rampage in monitörünü kullanıyorum. Şoktan almıştım 2021 Şubatta ve hala güzel gidiyor. Buna güvenerekten Rampage almıştım ancak görüldüğü üzere dahili donanımda pek kaliteli değilmiş. Ha tabi daha sorun onda mı onu bile bilmiyorum orası ayrı. Belki de hala düzgün çalışıyor. Ama işte daha bilmediğim için sorunu bir şey söyleyemem. Arkadaşımın Psu yu alırdım da onun PC de Vatan garantide. Ekran kartında karıncalanma mı ne varmış.
Bunun haricinde 750-850w çok değil mi? Takacağım maksimum ekran kartı 1660. Sonra zaten daha PC ile uğraşmayacağım. Laptop alır okulda kullanırım. Yakın zamanda da yeni bir PC toplamayı düşünmüyorum. En yakın 6 yıl sonra toplarım herhalde. Bu arada öğrenci olduğum için bu psu ların fiyatı çok fazla geldi. Ben kasayı 5500 e toplamıştım zaten. 2000 lik psu taksam mantıklı olmaz diye düşünüyorum.
Yakın bir tarihte iyi bir sistem kurmayacaksanız gerek yok tabi. O zaman aşağıdaki ürünleri değerlendirebilirsiniz.
amazonFSP Hydro K 500 Serisi 80PLUS Bronze 500W Güç Kaynağıhttps://www.amazon.com.tr/dp/B08JK1PWT8?m=A2WL8CCZH4QHOJ&tag=epey-21&th=1&psc=1&_encoding=UTF8&aff_sub4=1www.n11.comSharkoon WPM Gold Zero 750W 80+ Gold 14 CM Fanlı ATX Güç Kaynağı Fiyatları ve Özelliklerihttps://www.n11.com/urun/sharkoon-wpm-gold-zero-750w-80-gold-14-cm-fanli-atx-guc-kaynagi-1622818?magaza=aptekteknoloji&utm_source=comp_epey&utm_medium=cpc&utm_campaign=epey_genel
-
Konudan bağımsız olarak soruyorum da Aerocool markası iyi midir? Teknobiyotik te çok fazla indirimi var. Ben bu kadar indirimden bazen işkillenirim de. Acaba kötü de ellerinde mi kaldı diye
Atıyorum Corsair PSU larda vasat ve altı çok az ürün vardır. Ancak Aerocool markasında iyi PSU çok az vardır. İyileride diğer iyi marka ve modeller kadar pahalıdır. Çoğu PSU su elinizdeki Rampage den kalite olarak çok farklı değildir. Ayrıca garantisi Akortektir. Servis, garanti, değişim gibi durumlarda aksilik yaşama ihtimalinizin yüksek olduğu bir firmadır. Benim ve forumdaki bir çok arkadaşın ortak fikri PSU ve Anakart çok iyi seçilmeli şeklindedir. Bu iki bileşen sistemi güvencede ve stabilitede tutan yegane parçalardır. O yüzden size pahalı ve iyi PSU önerdim. Ancak ağır gelecekse de bütçenize göre tier B listelerindeki ürünlerden bakmak gerekir. Ben şahsen Aerocool PSU almam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tamamdır teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X