Şimdi Ara

BİLGİSAYARIM KENDİ KENDİNE KAPANIYOR!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
817
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım açtığımda yaklaşık 45 dk sonra kendi kendine kapanıyor.İnternetten araştırdığımda sıcaktan yada Ram den kaynaklanabileceğini söylüyorlar.Ne derece doğru bilmiyorum.Tek fan kullanıyorum.
    Bu neden olabilir?
    Ne yapmam gerekir?
    Sadece internettte gezinirken:
    HDD sıcaklığı : 44 derece
    İşlemci sıcaklığı: 46 derece
    Fan: 1200 RPM

Oyun açıldığında bu sıcaklıklar 4-5 derece yükseliyor.

Windows XP SP3 MediaCenter
    Pentium(R) Dual Core CPU
    E5300 @2.60 GHz
    1.72 GHz 1.00 GB RAM

CPU-Z:İntel Core 2 Duo Model: G31M-ES2L DDR2 1024MB
    GPU-Z:Radeon X1650 Series DDR 2 512 MB

• kapanıyor derken ne şekilde kapanıyor? mavi ekran, kitlenme v.s.?
  • o sıcaklıklrada kapanmaz sorun power dır
  • quote:

Orijinalden alıntı: zalman_1

o sıcaklıklrada kapanmaz sorun power dır

internette gezerken 46 derece işlemci sizce normal mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

quote:

güzel kardeşim o sıcaklılarda sistem kapanmaz bırak normalı anormalı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tg2601

quote:

güzel kardeşim o sıcaklılarda sistem kapanmaz bırak normalı anormalı

öncelikle ben senin güzel kardeşin falan değilim, internette gezinirken neredeyse boşta demek olur bu 46 dereceyse oyun yada vs herhangi bir yükte 45 dkda çok yukarılara çıkar.

fruko354
    size tavsiyem kasanızı ve fanlarınızı temizletmenizdir(yada kendiniz temizleyebiliyorsanız kendiniz temizleyin özellikle işlemci soğutucusunu imkanınız varsa bir kompresor ile iyice temizleyin) benim düşüncem %90 sıcaklıktan yana problem yaşıyorsunuz.

• tamam evet sen kardeşim değilsin önce arkadaşın ilanını oku ondan sonra yorum veya fikirini yaz (Oyun açıldığında bu sıcaklıklar 4-5 derece yükseliyor.)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ben arkadaşın konusunu okudum ama yanlış ölçtüğü kanaatindeyim oyunda 4-5 derece değil en az 13-15 derece oynar(stock fan kullanıyor bu arada 20 bile farkeder) tabi mayın tarlası, tavla fln oynuyorsa o ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tg2601 -- 2 Haziran 2010; 11:20:39 >
  • bilen arkadşlarda varsa onlarda yazsın ( o sıcaklıklarda pc kapanmaz )
  • ben 46 derecede bilgisayar kapanır diye bişey yazmadım ki bir göz at istersen tekarardan yazdıklarıma, bu arkadaşın boştaki sıcaklık değeri 46 derece, sen gördüğüm kadarıyla ilgilisin bu konularla boşta 46 derecenin normal olduğunu ve boşta 46 olan bir işlemcinin yükte 50-51 derece olabileceğini nasıl normal karşılayabilirsin?
  • bosta 46 derece olan islemci gerçek bir yükte yani tam yükte en az 60 65 civarı olr sogutucu varsa 55 60 larda kalabilr bencede....ancak zaten stok fanla 46ysa sogutucyla o islemci 30 35 lerde calsr boşta yüktede 55 i gecmez diye düsünüyorm? problemin sıcaklktan degil bence kardesim onu söylym önce ...bilgsyarını ac hiç elleme rutin olrak 45 dakika civarında kapanıyorsa bu farklı bi olay eger yüklenmediginde kapanmıyosa bu ram sorunu yada yüksek ihtimal psu sorunu olabilir diye düsünüyorm ancak o sıcaklıklarda bilgisayar kapanmamalı bende 75 80 de kapanmadgna göre:D:D
  • Benim pc boştayken güncelleştirmelerini yükler.Büyük bir ihtimalle CPU yu o kullanıyor.E haliyle de ısı artıyor
  • bende uzun zamandır kapanma sorunu yaşayanlardanım. yaklaşık bir iki senedir sorunu kendi kendime düşünür dururum ama henüz birşey yapmak için icraata geçmemiştim taaaa ki bugün öğlene kadar. bilgisayarım 3 senelik felan vardır. amd athlon 64 +5200 işlemci ve GF8500 512mb ekran kartı var. bir çok kez fanlarını temizledim üfledimhatta ekran kartının soğutucu plakının üzerine birde iple fan bağladım.sonuç olarak hiçbirşey olmadı. o kadar ki artık film izlerken bile kapanacak diye korkar olmuştum. neyse bunları benim yaşadığım sorunları anlayıp kendininkinle karşılaştırman için anlattım. bugün işlemciyi ve ekran kartını söktüm bilgisayarcıya gittim hacı şunlara bi macun sürüver yahu dedim.ekran kartına kendi sürdü aşağıda işlemcinin üzerinede biraz sürdü sen yayarsın evde dedi. 1 Lira verdim eve geldim işlemcinin macununuda ayarladım. yerine yerleştirdim. hemen bi oyun açtım hatta evden çıkarken kapandığındaki oyunu. yaklaşık olarak 1 saat oynadım kapanmadı.5 dakikada kapanan bilgisayar. günler geçince ne olur bilmem ama bence bilgisayarın bir kaç senelik var ise bi işlemci ve ekran kartı macunlarını kontrol et erimiştir kalmamıştır. benim işlemcinin %10luk kısmında bu macundan kalmıştı oda artık ne kadar sağlıklıysa.. :) Sana tavsiyem git bi bilgisayarcıya eline ekran kartını ve işlemciyide al HACI ŞUNA Bİ MACUN SÜR YAHU de :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.