Şimdi Ara

Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
780
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben pcde oyun açtığım zaman pc 5 dk durmadan hemen kapanıyor. açmak için tekrar power tuşuna basıyorum pc açılmaya başlıyor. pc de normal işlem yaparken bişey yok ama herhangi bir oyun açtığımda pc tak diye kapanıyor sizce sorun nerdedir???

• Oyun oynamaya başladığınızda işlemci, ram özellikle ekran kartına yüklenirsiniz. Bu durumda PSU yeterli gücü verebiliyor mu? Voltaj değerleri normal mi? ısı değerleri normal mi aşırı ısınma oluyor mu? Kasa içini açtığınızda fanlar düzgün çalışıyor mu? (PSU fanı dahil) Bunları bir kontrol edin bir de donanım özelliklerini de yazarsanız daha faydalı olur.
  • öncelikle daha önceden aynı sistemde aynı oyunlarda böyle bir problemle karşılaşmadığımı söyleyeyim. bu sorun yeni olmaya başlkadı ve sorun hala devam ediyor.
    sistem:
    1,5 gb ram
    3,20 ghz p4 cpu
    160gb hdd
    400w psu
    2 adet lg dvd-wr
    256mb geforce 6200 ekran kartı

sistemdeki fanlarda hiçbir problem yok hepsi sağlıklı şekilde çalışıyor ısınmada da problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 41ugur41 -- 26 Şubat 2011; 19:28:08 >
  • Diğer zamanlarda normal çalışıp sonradan bu problem ortaya çıktığına göre, PSU sorunu ya da anakart sorunu olabilir. Daha çok PSU sorunu gibi duruyor besleme devresi oyun oynarken daha çok yük biniyor içindeki kondansatörlerden biri ya da birkaçı kurumuş olmalı ki devreyi kesiyor muhtemelen.
  • arkadaşlar yardım eden herkese teşekkür ediyorum sorunu çözdüm psu açtım 68nf kondansatör var nasıl olmuşsa sanki fazla gerilim verilmiş gibi erimiş onu değiştirdim ve 12v çıkıştada bir kondansatör şişme yapmış onuda değiştirdim şu an sorunsuz çalışıyor pc kolay gelsin...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop kendi kendine reset atıyor
    10 yıl önce açıldı
    Pc kendi kendine kapanıyor !
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.