Şimdi Ara

Bilgisayarım kilitleniyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar kasım gibi bilgisayar toplamıştım. Sonra OC falan nasıl diye araştırmaya başladım. Ryzen master ile 0.3 Ghz artırdım voltaja falan dokunmadım. Bilgisayar açıldıktan 20 sn sonra donuyordu. Temiz format attım biosu sıfırladım sorun düzeldi. Ancak şuan oyunlarda özellikle kilitlenmeler oluyor. Mouse klavye falan işlemiyor. Tek çözüm reset atmak oluyor. Parçaları sinerjik aldım uyumsuzluk olduğunu düşünmüyorum.Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Parçalarım:
    AsusB350-plus Anakart
    Corsair 3000Mhz 16Gb ram
    Ryzen 7 1700+Stok fan
    Gigabyte rx580 8gb
    Dark n10 kasa
    Zalman le600 psu
    500 gb WD Blue Ssd
    3Tb seagate barracuda hdd
    640 gb seagate eski hdd

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Oc sırasında donanımlarınıza zarar verdiniz acaba? Öncelik netten hard disk sentinel programını indirip bilgisayarınıza kurun. Program açıldığında gelen ekrandan sol taraftan disklerinizi tek tek seçin ve sağğ taraftaki ilk sekmenin görüntüsünü çekip buraya atın. Bütün diskleriniz için sağ taraftaki ilk sekmenin görünsünü çekip buraya atın. Disklerinzide bir sıkıntı var ise zaten gözükecektir.

Ek olarak bazen bios'a reset atınca atılamayabiliyor. O yüzden tekrar bios ortamına girip ayarları default(varsayılan) ayarlara getirip kaydedip çıkın ve sorunların devam edip etmediğini kontrol edin. Gerkiyorsa bios pilini çıkartıp 10-20 saniye bekledikten sonra tekrar takın. Bu şekilde de biosunuz sıfırlanacaktır. Ek olarak da bios güncellemesini deneyebilirsiniz varsa daha yeni bir sürümü indirip biosunuzu güncelleyin.

Şimdilik kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan pc başka şehirde ancak hdd ile ilgili sorun olduğunu düşünmüyorum. Ama sanki psudan bir yere çarpma sesi geliyor gibi hissettim. İşlemciye zarar verdiğimi düşündüm başta ancak 0.3 ghz ile işlemci gibi bi parçaya zarar geleceğini sanmıyorum ki anakartım da en düşük seviyede kart değil. Isınma sorunundan mı acaba demiştim başta ancak kasada ekran kartı ve işlemci fanı dışında 5 fan daha var ve kasa açık yerde. Buraya yazmamın sebebi nette sorununu bulamamam ve donanımsal parçalara da zarar vermemek istemem. İlginiz için teşekkür ederim.
    Edit: overclocku sıfırladım hocam ondan kesin eminim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcnra09 -- 19 Nisan 2018; 16:46:25 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.