Şimdi Ara

Bilgisayarim Oyunda Kasıyor Detay Iceride Yardim Lutfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    sistemim asus gt 730 ekran karti
    4 gb Ram
    Amd Fx 4100 işlemci
    W8 64 bit kullanıyorum.
    Knight online oynuyorum oyunda grafik artınca fps dusuyor. yeni ekran karti aldim 2 gb 128 bit gt730 biraz rahatladi ama tam performans alamiyorum. islemci faninin power soketi bozulmuştu anakarttaki farkli bir sokete taktik kasmanin sebebi bu olabilir mi? Fan normal bir sekilde calisiyor. Ya da 64 bit yerine 32 bit kursam daha iyi performans alabilir miyim. Oyunda sadece grafik girisleri artinca kasiyor. Baska bir sekilde kasma yasamiyorum. Cok canim sikiliyor bu duruma yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.

Bunların haricinde verdiğim fotoğrafta dxdiagın içinde, Geçerli Görüntü Modu: 1440-960 (32Bit) yazıyor. Benim arkadaşın bilgisayarında orada 16 Bit yazıyor. O herhangi bir kasma problemiyle karşılaşmıyor acaba bu da bir etken midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crapleo -- 20 Mayıs 2015; 1:29:39 >

• amd işlemciyle mmorpg oyunlar sıkıntı fx 8350 yle silkroad bile deli gibi kasıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim267

amd işlemciyle mmorpg oyunlar sıkıntı fx 8350 yle silkroad bile deli gibi kasıyor.

Sorun Fx 8350 de değil. Sorun silkroadda. 10 yıllık oyundan bahsediyorsun. Hatta bunun yapım aşaması da 3-4 yıl desek, 13-14 yıllık oyun olur. O zamanlar 8 çekirdek diye bir şeyin hayalini bile kuramazdın. Tek çekirdek perdormansı güçlü olan intel işlemciler haliyle daha performanslı oluyor.
  • Üstteki arkadaşın da dediği gibi sıkıntı işlemci. Knight online grafik kartı ihtiyacı çok düşük oyunlardan biri en eski bilgisayarlarda oynarsın. Ancak şöyle de bir sıkıntısı var ki oyun eski olduğu için tek çekirdek mimarisine göre çalışıyor. 2-4-8 cekirdek olsa bile yinede tek cekirdek ile calısır oyun. Bu durumda çekirdeklerin çalışma hızı önemli. Yani pek yapılacak birşey yok senin durumunda. Ekran kartı knight için değiştirdiysen eğer iade et bence çünkü etkisi olmaz. Ancak işlemciyi değiştirmeyi düşünebilirsin. Değer mi değmez mi sana kalmış orası da.
  • disklerde bi sıkıntı olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan90

disklerde bi sıkıntı olabilir mi?

Hard diskte mi ? Bir sorun yok eğer harddiskten bahsediyorsanız.
  • serhan442 S kullanıcısına yanıt
    iyi de hocam arkadaşım neden sıkıntı yaşamıyor. onda da i3 var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Online oyunlarda işlemcin kral olsa da kasabilir. İnternet kaynaklı bir durumdur.
  • crapleo kullanıcısına yanıt
    işlemciden işlemciye fark yapar. şuanki bilgisayarımda i5 3210m var boş alanlarda 150-200 fps alıyorum. Başka bir bilgisayarda i5 in daha üst bir modeli daha fazla fps veriyor. i3 i5 diye bakmamak gerek olaya. Model ve çalışma hızı esas konu.
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    hocam internetle ilgili bir durum değil fps düştüğü için kasıyor oyun
  • serhan442 S kullanıcısına yanıt
    Tüm amd kullanıcıları bu oyunda problem mi yaşıyor yani
  • Aldığınız ekran kartı bir kere düşük seviyede. 400-500 tlden aşağı ekran kartı almamak gerekir.
    İşlemcinize overclock yaparak tekrar deneyebilirsiniz.
    Ayrıca ram kullanım miktarına bakarak 4 gb ram yeterli mi onu da test edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 20 Mayıs 2015; 19:51:16 >
  • rerererara R kullanıcısına yanıt
    4 gb ram'ın yarısını bile kullanmıyor o problem değil. İşlemci sıcaklığı normal şartlar altında 60-70-80 civarı seyrediyor oyunda iken 70-83 arası gidip geliyor. Sıcaklığı nasıl? Sıcaklık böyleyken overclock yaparsam yakabilir miyim?
  • crapleo kullanıcısına yanıt
    amd kullanıcılarını kastetmemiştim. ister intel olsun ister amd. Oyun eski olduğu için yeni mimarilerin etkisi yok. Misal 4 çekirdekli bir işlemci her çekirdeği 3.0 çalışıyor.Oyunun CPU kullanımına bakarsan eğer max. %25 görürsün ki tek çekirdek ile çalıştığı içindir. Elinde eski bir pentium işlemcisi olan ve 3.0 dan hızlı calısma hızı olan birinde daha az kasma olacaktır. Bu oyunun mantığı böyle. Ve ek bir bilgi vereyim. Benim laptopumda GT630m ve intel hd graphics 4000 var. Ben onboard ekran kartı ile daha yüksek fps alıyordum knight onlineda. Nedenini bilemedim ancak normalin tam tersi oluyor o oyunda :)
    Ayrıca o sıcaklıklarda overclock hiç denemeni önermem. Ufaktan yapsan bile bilgisayar kendini kapatmaya başlar pek geçmeden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhan442 -- 20 Mayıs 2015; 20:41:19 >
  • O sıcaklıklar normal değil. Demekki anakarttaki system fanı işlemcinin sıcaklığı düşürmek için otomatik olarak hızını arttırmıyor.
    Normalde benim bildiğim 60 üstüne çıkmaması gerekir. 70 i geçince de otomatik kapanması gerekir amd işlemcilerde. (Gerçi çekirdek sayısına göre normal sayılan sıcaklıklar değişir)
    Sıcaklık yüzünden kasma olabilir.
    Bence ya başka bi anakart bulun ya CPU fan yerini tamir ettirin.
    Yada 2 pinli bi fan bulun. Bildiğim kadarıyla 2 pinli fanlar son hızda çalışır. Onu da işlemcinize monte etmeniz gerekir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.